Здравейте колеги,
имам проблем с клаксона и реших да питам за всеки случай преди да ръчкам.
При натискане на клаксона се чува цъкане, вероятно от релето но звук няма. Махнах капачката на волана и допрях жиците, пак цъкане , пак ни звук ни стон. Вероятно е нещо от лош контакт някъде (разкачени жици, може би лоша маса).
Мнения, предложения, препоръки ?
Като за начало да ми кажете къде да търся самия клаксон.
П.С. от време на време (мнооого рядко) се чува някакво лекичко "бип" и толкоз.
неработещ клаксон на b3
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: неработещ клаксон на b3
Завърташ кормилото надясно (плътно), отиваш отпред, лягаш под предна дясна гума и поглеждаш нагоре.
Те там виси, на една конзола!
Реле за клаксона няма, освен, ако не е двутонален, ама аз, чесно казано, не съм видял до сега такъв.
При мен беше се поразхлабил малко клаксона от конзолата, аз му стегнах гайчицата отзад и... край! Ако случайно си до колата, може и да го чуеш, че мяка тихичко!
Разхлабих леко, като периодично проверявах как е звука, после мацнах шпилката с блажна боя, да не се развива и готово
Те там виси, на една конзола!

Реле за клаксона няма, освен, ако не е двутонален, ама аз, чесно казано, не съм видял до сега такъв.
При мен беше се поразхлабил малко клаксона от конзолата, аз му стегнах гайчицата отзад и... край! Ако случайно си до колата, може и да го чуеш, че мяка тихичко!

Разхлабих леко, като периодично проверявах как е звука, после мацнах шпилката с блажна боя, да не се развива и готово

- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Благодаря,
Ще погледна където казваш и ще споделя какво съм "намерил" там
Ще погледна където казваш и ще споделя какво съм "намерил" там

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Странно че не си виждал двутонален, вярно че е бил опция, но моя и на още двама приятели Б3 са все с двутонални, всъщност аз не се сещам да съм виждал някой без.
Моя е така с 1 такова с мембрана нз как се казва
Доколкото знам 2тонните са с 2 такива чудеса ? за ниски и високи ?

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Двутоналните не са с мембрана, свирят с въздух, докарват го като няква скъпа лимузина, доста се стряскат лелите като им бибитнеш 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
И моя е двутонен клаксон и наистина има разлика в реакцията на хората като го изполвам,с Голфа въобще не се трогваха като свирнех..... 
п.с.-тоналност и тон са две различни неща,за това съм писал двутонен-да не си помисли някой че това е теглото на клаксона
просто думата е такава...

п.с.-тоналност и тон са две различни неща,за това съм писал двутонен-да не си помисли някой че това е теглото на клаксона

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Мога да дам още едиа причина за неработещ клаксон зареди която се наложи да се свали волана.Та сваляш влана по които тече ток
и има една пластинка на лостчето за мигача която се опира на волана тя може да е счупена и няма как да се преведе веригата от волана към клаксона
.Ще ти спестя доста време на мен ми отне доста тръгваики по веригата и проверяваики всичко с мултицет.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Namesata написа:...има една пластинка на лостчето за мигача която се опира на волана тя може да е счупена и няма как да се преведе веригата от волана към клаксона.

Ама щом от време на време се чува някакво приглушено бибкане- предполагам, че там си е наред...
По-скоро другата причина може да е окислени връзки, си мисля аз.
- peshodomo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, аз също имам B3, но моя проблем с клаксона е малко по различен
т.е. преди време карах колата на стенд, оправих каквото трябва, тръгвам и след ден два започна оркестъра
Както си карам без да натискам клаксона започва да свири, и така няколко дена докато не разглобих волана и какво да видя
, уж добрия майстор, взел, че без да иска изпуснал вътре една видия, и от въртенето дава на късо и би..ип.
Въпросът ми по този случай е възможно ли е да е изгоряла бибитката, или ако има бушон, да е изгорял.
Моля за помощ
Благодаря за отзивчивостта.
т.е. преди време карах колата на стенд, оправих каквото трябва, тръгвам и след ден два започна оркестъра

Въпросът ми по този случай е възможно ли е да е изгоряла бибитката, или ако има бушон, да е изгорял.
Моля за помощ

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
peshodomo написа:Здравейте, аз също имам B3, но моя проблем с клаксона е малко по различен
т.е. преди време карах колата на стенд, оправих каквото трябва, тръгвам и след ден два започна оркестъраКакто си карам без да натискам клаксона започва да свири, и така няколко дена докато не разглобих волана и какво да видя
, уж добрия майстор, взел, че без да иска изпуснал вътре една видия, и от въртенето дава на късо и би..ип.
Моля за помощ![]()
А пробвал ли си колега дали работи след като извади видията или въпроса е риторичен?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Дa добавя малко информация за моя странен проблем с клаксона,който няма да е в полза на колегата ама ще е по темата :
В един красив момент по неясна за мен причина волана започна да може да се мести леко напред-назад в тогава спря да ми работи клаксона (за местенето подозирам или регулирането на волана или лагера на конзолата ама още не съм разглобявал).Та оказа се,че пластинката на волана вече не стига до пластинката на статичната част и....съответно не искаше да работи или работеше от време на време...кривнах я малко за да си имам клаксон докато реша проблема с измъкването на волана.
По повод другото - щом нещо цъка вероятно релето си работи - виж предпазител,виж самите клапксони - премери дали има напрежение на тях за да знаеш дали всичко до тях си работи.
Иначе обикновенно на Пасат слагат двутонални клаксони,което всъщност са два еднотонални прости клаксона,които работят едновременно и според мен лично вадят прекрасен звук - единия е ниска честота,другия висока честота (така си го пише и на тях).На Голф доколкото знам е само един - средна честота.
В един красив момент по неясна за мен причина волана започна да може да се мести леко напред-назад в тогава спря да ми работи клаксона (за местенето подозирам или регулирането на волана или лагера на конзолата ама още не съм разглобявал).Та оказа се,че пластинката на волана вече не стига до пластинката на статичната част и....съответно не искаше да работи или работеше от време на време...кривнах я малко за да си имам клаксон докато реша проблема с измъкването на волана.
По повод другото - щом нещо цъка вероятно релето си работи - виж предпазител,виж самите клапксони - премери дали има напрежение на тях за да знаеш дали всичко до тях си работи.
Иначе обикновенно на Пасат слагат двутонални клаксони,което всъщност са два еднотонални прости клаксона,които работят едновременно и според мен лично вадят прекрасен звук - единия е ниска честота,другия висока честота (така си го пише и на тях).На Голф доколкото знам е само един - средна честота.
- peshodomo
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:А пробвал ли си колега дали работи след като извади видията или въпроса е риторичен?
Ни стон, ни вопъл.

Щом се чува релето значи 100% е клаксона няма друг вариант сменяй го смело и няма проблем - на моргата 5 лв.Предната седмица правих тая процедура