неработещ клаксон на b3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

неработещ клаксон на b3

Мнениеот onion » Сря 11 мар 2009 15:10

Здравейте колеги,
имам проблем с клаксона и реших да питам за всеки случай преди да ръчкам.

При натискане на клаксона се чува цъкане, вероятно от релето но звук няма. Махнах капачката на волана и допрях жиците, пак цъкане , пак ни звук ни стон. Вероятно е нещо от лош контакт някъде (разкачени жици, може би лоша маса).

Мнения, предложения, препоръки ?
Като за начало да ми кажете къде да търся самия клаксон.

П.С. от време на време (мнооого рядко) се чува някакво лекичко "бип" и толкоз.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: неработещ клаксон на b3

Мнениеот radotom » Сря 11 мар 2009 16:45

Завърташ кормилото надясно (плътно), отиваш отпред, лягаш под предна дясна гума и поглеждаш нагоре.
Те там виси, на една конзола! :lol:
Реле за клаксона няма, освен, ако не е двутонален, ама аз, чесно казано, не съм видял до сега такъв.
При мен беше се поразхлабил малко клаксона от конзолата, аз му стегнах гайчицата отзад и... край! Ако случайно си до колата, може и да го чуеш, че мяка тихичко! mhihi
Разхлабих леко, като периодично проверявах как е звука, после мацнах шпилката с блажна боя, да не се развива и готово ;)

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Сря 11 мар 2009 17:17

Благодаря,
Ще погледна където казваш и ще споделя какво съм "намерил" там :)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 11 мар 2009 19:00

Странно че не си виждал двутонален, вярно че е бил опция, но моя и на още двама приятели Б3 са все с двутонални, всъщност аз не се сещам да съм виждал някой без.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 11 мар 2009 19:46

Моя е така с 1 такова с мембрана нз как се казва mhihi mhihi Доколкото знам 2тонните са с 2 такива чудеса ? за ниски и високи ?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 11 мар 2009 23:42

Двутоналните не са с мембрана, свирят с въздух, докарват го като няква скъпа лимузина, доста се стряскат лелите като им бибитнеш :lol:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 12 мар 2009 8:24

И моя е двутонен клаксон и наистина има разлика в реакцията на хората като го изполвам,с Голфа въобще не се трогваха като свирнех..... :)
п.с.-тоналност и тон са две различни неща,за това съм писал двутонен-да не си помисли някой че това е теглото на клаксона :lol: :lol: просто думата е такава...

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Съб 14 мар 2009 0:12

Мога да дам още едиа причина за неработещ клаксон зареди която се наложи да се свали волана.Та сваляш влана по които тече ток :wink: и има една пластинка на лостчето за мигача която се опира на волана тя може да е счупена и няма как да се преведе веригата от волана към клаксона :Mr Green Fun .Ще ти спестя доста време на мен ми отне доста тръгваики по веригата и проверяваики всичко с мултицет.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 14 мар 2009 0:22

Namesata написа:...има една пластинка на лостчето за мигача която се опира на волана тя може да е счупена и няма как да се преведе веригата от волана към клаксона :Mr Green Fun .

:да: Абсолютно си прав!
Ама щом от време на време се чува някакво приглушено бибкане- предполагам, че там си е наред...
По-скоро другата причина може да е окислени връзки, си мисля аз.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 15 мар 2009 13:39

Виж си първо бушона, преди да се вреш тук и там.

Потребителски аватар
peshodomo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshodomo » Пон 16 мар 2009 11:44

Здравейте, аз също имам B3, но моя проблем с клаксона е малко по различен
т.е. преди време карах колата на стенд, оправих каквото трябва, тръгвам и след ден два започна оркестъра :D Както си карам без да натискам клаксона започва да свири, и така няколко дена докато не разглобих волана и какво да видя :shock , уж добрия майстор, взел, че без да иска изпуснал вътре една видия, и от въртенето дава на късо и би..ип.
Въпросът ми по този случай е възможно ли е да е изгоряла бибитката, или ако има бушон, да е изгорял.
Моля за помощ :(
Благодаря за отзивчивостта.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 мар 2009 12:32

peshodomo написа:Здравейте, аз също имам B3, но моя проблем с клаксона е малко по различен
т.е. преди време карах колата на стенд, оправих каквото трябва, тръгвам и след ден два започна оркестъра :D Както си карам без да натискам клаксона започва да свири, и така няколко дена докато не разглобих волана и какво да видя :shock , уж добрия майстор, взел, че без да иска изпуснал вътре една видия, и от въртенето дава на късо и би..ип.
Въпросът ми по този случай е възможно ли е да е изгоряла бибитката, или ако има бушон, да е изгорял.
Моля за помощ :(
Благодаря за отзивчивостта.

А пробвал ли си колега дали работи след като извади видията или въпроса е риторичен?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 мар 2009 10:05

Дa добавя малко информация за моя странен проблем с клаксона,който няма да е в полза на колегата ама ще е по темата :
В един красив момент по неясна за мен причина волана започна да може да се мести леко напред-назад в тогава спря да ми работи клаксона (за местенето подозирам или регулирането на волана или лагера на конзолата ама още не съм разглобявал).Та оказа се,че пластинката на волана вече не стига до пластинката на статичната част и....съответно не искаше да работи или работеше от време на време...кривнах я малко за да си имам клаксон докато реша проблема с измъкването на волана.
По повод другото - щом нещо цъка вероятно релето си работи - виж предпазител,виж самите клапксони - премери дали има напрежение на тях за да знаеш дали всичко до тях си работи.
Иначе обикновенно на Пасат слагат двутонални клаксони,което всъщност са два еднотонални прости клаксона,които работят едновременно и според мен лично вадят прекрасен звук - единия е ниска честота,другия висока честота (така си го пише и на тях).На Голф доколкото знам е само един - средна честота.

Потребителски аватар
peshodomo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshodomo » Сря 18 мар 2009 11:18

Dpop написа:А пробвал ли си колега дали работи след като извади видията или въпроса е риторичен?

Ни стон, ни вопъл. :D Просто няма никой в къщи.

Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот am_gyl » Сря 18 мар 2009 18:58

Щом се чува релето значи 100% е клаксона няма друг вариант сменяй го смело и няма проблем - на моргата 5 лв.Предната седмица правих тая процедура

Върни се в “Passat”