Здравейте колеги !
Имам един познат който доста се чуди дали след смяна на предни амортисьори, макверсони и тн трябва колата да се закара при майстор за реголиране на предница и тн.
Колата е голф 3 други подробности за нея незая но мисля, че не е от значение !
Поздрави!
След смяна на амортисьори - въпрос?
- velizar19791979
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След смяна на амортисьори - въпрос?
задължително,трябва да се отиде на регулаж
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
100% трябва 

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги ще предам още утре

- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
В 80% от случаите страничния наклон не може да се уцели.Така,че е задължително.
Отиди не е скъп реглажа 15лв дадох аз.
Аз сменях тампоните на макферсоните.
По междудругото при реглажа ми казаха, че наклона ми е перфектен явно съм го налучил.
Поздрави
Аз сменях тампоните на макферсоните.
По междудругото при реглажа ми казаха, че наклона ми е перфектен явно съм го налучил.
Поздрави
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
До колкото знам ,една от причините за реглажа е да се износват равномерно гумите и да не "бяга" волана на една страна като се пусне.Аз като смених моите,не отидох веднага на реглаж и ми направи впечатление,че като пъсна волана няма бягане 
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Задължително !!! 

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
А колеги тук идва и още един въпрос!
Преди 2 месеца някъде ми сменяха макверсоните - трябва ли да се кара на регулаж?
Преди 2 месеца някъде ми сменяха макверсоните - трябва ли да се кара на регулаж?
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Трябва за всяко нещо по окачването. Дори поне веднъж на 2 години е хубаво, ако ще нищо да не си сменял. От многото дупки на баща ми му беше кривнал волана и цялата предница вибрираше, мина стенд и се оправи....
имам голф-2,1984г.1.8 !два пъти съм разкачвал амортисорите и не съм правил реглаж!някои технически грамотен може ли да ми обясни подробно защо реглажа е задължителен?ако сменям реика или накраиници съм съгласен!нито ми дърпа на някъде,нито ми яде гумите!!!!!!едвали е случаино!15 лева за реглаж са си 15 лева!защо да ги давам като не виждам смисъл?за смяна на маншон или каре на полуоската също ли се прави реглаж??в повечето сервизи са големи маистори!
а иначе на голфа ми не му харесвам годината, иначе е железен!може би е от марката!?

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Имаш късмет. Аз като смених моите амортисьори и тампоните им почна да тегли на 1 страна.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
dvd78 написа:имам голф-2,1984г.1.8 !два пъти съм разкачвал амортисорите и не съм правил реглаж!някои технически грамотен може ли да ми обясни подробно защо реглажа е задължителен?ако сменям реика или накраиници съм съгласен!нито ми дърпа на някъде,нито ми яде гумите!!!!!!едвали е случаино!15 лева за реглаж са си 15 лева!защо да ги давам като не виждам смисъл?за смяна на маншон или каре на полуоската също ли се прави реглаж??в повечето сервизи са големи маистори!а иначе на голфа ми не му харесвам годината, иначе е железен!може би е от марката!?
![]()
![]()
Колега аз имам същото голфче 1984г самоче е GTD единственото което и аз не му харесвам е годината
РЕЗАК Е
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам малко по различен въпрос за Голф 3. Тъй като не знам дали като отида на майстор да ми погледне амортисьорите дали са за смяна няма да ми каже че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са за смяна за да припечели някой лев (респект към съвестните автомонтьори
), как мога да разбера дали са износени/повредени. Напоследък дупките в София се увеличиха и за някакъв луд късмет често ги улучвам. Усещам че като вляза в дупка колата друса повечко. Също така като се движа с малко по-висока скорост примерно 90-100 км/ч и вляза в лека неравност на пътя колата става малко като лодка и не се държи 100% хоризонтално върху пътя а по скоро се лашка. Не знам при другите колеги дали се забелязва такъв проблем. Също така при влизане в дупка друса доста а и вече ми стърже волана (пръсках го с WD40 но нямаше ефект), а знам че стърженето при завой на волана може да е от амортисьорите. Стърженето не е постоянно а само на моменти. Зависи донякъде от наклона на колата според мен, но звука се чува по скоро от купето отколкото от към амортисьорите.
Благодаря на отзовалите се.
), как мога да разбера дали са износени/повредени. Напоследък дупките в София се увеличиха и за някакъв луд късмет често ги улучвам. Усещам че като вляза в дупка колата друса повечко. Също така като се движа с малко по-висока скорост примерно 90-100 км/ч и вляза в лека неравност на пътя колата става малко като лодка и не се държи 100% хоризонтално върху пътя а по скоро се лашка. Не знам при другите колеги дали се забелязва такъв проблем. Също така при влизане в дупка друса доста а и вече ми стърже волана (пръсках го с WD40 но нямаше ефект), а знам че стърженето при завой на волана може да е от амортисьорите. Стърженето не е постоянно а само на моменти. Зависи донякъде от наклона на колата според мен, но звука се чува по скоро от купето отколкото от към амортисьорите. Благодаря на отзовалите се.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
този въпрос и на мен ще ми е от полза 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”