До колегата Passat_bs.Колега аз съм със същия пасат само дето нз твоя на колко километра е.Моето добиче е на малко над 900 хилки.С дюзи от AFN,чип от Brezel и запушен ИГР клапан само от вакуума с "чеп"

.При нормална скорост 90 до 100 на места и с повече,но главно в този интервал с 90 литра изминах 1600км и ми останаха 10 литра.Пътуването беше с 4 човека и малко багаж, лятно време.Преди намесата на Brezel

колата харчеше малко над 5 защото чипа беше за стоковите дюзи.Колата пушеше много отзад беше опушена и не вдигаше повече от 180 с мъка.Сега старчето набира до 190 доволно и съм вдигал 220,но от тях няма смисъл.От този мотор за тези км. аз няма какво повече да го пазя. Решен съм на по сериозен тунинг с монтаж на 6 степенна кутия и смяна на голяма част от периферията.Та се чудя,щом моя мотор е на тия км твоя на колко ли е бил за да даде този разход?!?Имам познат със същата кола на над милион и 100 хиляди със чип от Италия и колата общо взето си гори пак около 5.Може би зависи не толкова от км които са изминати,а от подръжката и начина по който са изминати.За 13 хил км с масло 10W40 от пръчката която е 750мл.половината е хапва.Искам да се извиня предварително,че пиша втемата на друг,но това е първият път,в който се усмелих да пиша във форума.Поздрави