Въпрос за свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за свещи

Мнениеот tiho_madjarov » Сря 11 мар 2009 20:40

Колеги май е време да си сменям свещите на колата,която е голф 3,мотор AFT,97 година,имам и газов инжекцион.Знаете ли кои са най подходящите свещи за този мотор,като се има предвид газовата,топлинно число,чувал съм за стоманени електроди,изобщо някой знае ли кое е най добре.Евентуално и цени ако се сещате.Благодаря Ви. :да:

TheSheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за свещи

Мнениеот TheSheriff » Сря 11 мар 2009 22:00

Аз да използвам темата да попитам: вярно ли е, че като се кара повечко на газ трябва да се сложат еднополюсни свещи?

п.с. надявам се колегата не се сърди.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 12 мар 2009 17:00

NGK - BKUR6ET-10 :idea: Без компромиси :!:

...цена 15.50лв./бр. - това е от Юнитрейд отпреди 2г., сега може и да е повече.
Иначе можеш да провериш в Аутохелп - там са около 12,13лв.

Последна промяна от evgenyh на Чет 12 мар 2009 19:02, променено общо 1 път.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 12 мар 2009 17:57

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 12 мар 2009 18:09

jims написа:Още един глас за NGK. Бях много доволен от тях в сравнение със старите. Триелектродни (с три крачета на единия електрод) 11 лева бройката ;)

Присъединявам се към мненията на колегите (с АФТ съм), NGK :да: . А и един от клубните майстори ми каза задълже такива, мисля, че това е достатъчно. :wink:

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Чет 12 мар 2009 19:04

emohrisstov написа:
jims написа:Още един глас за NGK. Бях много доволен от тях в сравнение със старите. Триелектродни (с три крачета на единия електрод) 11 лева бройката ;)

Присъединявам се към мненията на колегите (с АФТ съм), NGK :да: . А и един от клубните майстори ми каза задълже такива, мисля, че това е достатъчно. :wink:

На мен т'ва ми го казаха направо в Юнитрейд - САМО такива, никви Бош, Беру и други за тоя мотор.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Чет 12 мар 2009 21:11

tiho_madjarov написа:Колеги май е време да си сменям свещите на колата,която е голф 3,мотор AFT,97 година,имам и газов инжекцион.Знаете ли кои са най подходящите свещи за този мотор,като се има предвид газовата,топлинно число,чувал съм за стоманени електроди,изобщо някой знае ли кое е най добре.Евентуално и цени ако се сещате.Благодаря Ви. :да:

Извинявай, колега, но как разбра, че е време да си смениш свещите? И аз съм със същия ДВГ, ама ми е от сравнително скоро и не го познавам още.... :oops:

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Чет 12 мар 2009 21:33

Ами минал съм вече 15 000 км,пък и не вярвам дамата от Италия дето си купих колата от нея скоро да ги е сменяла.И още нещо откакто съм си купил колата ми горя 2 пъти бобината и си мисля че може да има нещо общо със свещите,незнам.Или може да ги проверя първо в какво състояние са и тогава да предприемам смяна.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Чет 12 мар 2009 23:59

tiho_madjarov написа:Ами минал съм вече 15 000 км,пък и не вярвам дамата от Италия дето си купих колата от нея скоро да ги е сменяла.И още нещо откакто съм си купил колата ми горя 2 пъти бобината и си мисля че може да има нещо общо със свещите,незнам.Или може да ги проверя първо в какво състояние са и тогава да предприемам смяна.

направо сменяй освен свещите и кабели+дистрибуторна капачка+палец - общо всичко(без свещите) е под 100лв. , но може да ти спестят страшни ядове като например изгоряла бобина, която струва повече :idea:
Кабели можеш да вземеш Тесла за 48лв., а капачка и палец са общо към 25лв. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”