Въпрос за свещи
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за свещи
Колеги май е време да си сменям свещите на колата,която е голф 3,мотор AFT,97 година,имам и газов инжекцион.Знаете ли кои са най подходящите свещи за този мотор,като се има предвид газовата,топлинно число,чувал съм за стоманени електроди,изобщо някой знае ли кое е най добре.Евентуално и цени ако се сещате.Благодаря Ви. 

-
TheSheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за свещи
Аз да използвам темата да попитам: вярно ли е, че като се кара повечко на газ трябва да се сложат еднополюсни свещи?
п.с. надявам се колегата не се сърди.
п.с. надявам се колегата не се сърди.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
NGK - BKUR6ET-10
Без компромиси 
...цена 15.50лв./бр. - това е от Юнитрейд отпреди 2г., сега може и да е повече.
Иначе можеш да провериш в Аутохелп - там са около 12,13лв.
...цена 15.50лв./бр. - това е от Юнитрейд отпреди 2г., сега може и да е повече.
Иначе можеш да провериш в Аутохелп - там са около 12,13лв.
Последна промяна от evgenyh на Чет 12 мар 2009 19:02, променено общо 1 път.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jims написа:Още един глас за NGK. Бях много доволен от тях в сравнение със старите. Триелектродни (с три крачета на единия електрод) 11 лева бройката
Присъединявам се към мненията на колегите (с АФТ съм), NGK
. А и един от клубните майстори ми каза задълже такива, мисля, че това е достатъчно. - evgenyh
emohrisstov написа:jims написа:Още един глас за NGK. Бях много доволен от тях в сравнение със старите. Триелектродни (с три крачета на единия електрод) 11 лева бройката
Присъединявам се към мненията на колегите (с АФТ съм), NGK. А и един от клубните майстори ми каза задълже такива, мисля, че това е достатъчно.
На мен т'ва ми го казаха направо в Юнитрейд - САМО такива, никви Бош, Беру и други за тоя мотор.
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
tiho_madjarov написа:Колеги май е време да си сменям свещите на колата,която е голф 3,мотор AFT,97 година,имам и газов инжекцион.Знаете ли кои са най подходящите свещи за този мотор,като се има предвид газовата,топлинно число,чувал съм за стоманени електроди,изобщо някой знае ли кое е най добре.Евентуално и цени ако се сещате.Благодаря Ви.
Извинявай, колега, но как разбра, че е време да си смениш свещите? И аз съм със същия ДВГ, ама ми е от сравнително скоро и не го познавам още....
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами минал съм вече 15 000 км,пък и не вярвам дамата от Италия дето си купих колата от нея скоро да ги е сменяла.И още нещо откакто съм си купил колата ми горя 2 пъти бобината и си мисля че може да има нещо общо със свещите,незнам.Или може да ги проверя първо в какво състояние са и тогава да предприемам смяна.
- evgenyh
tiho_madjarov написа:Ами минал съм вече 15 000 км,пък и не вярвам дамата от Италия дето си купих колата от нея скоро да ги е сменяла.И още нещо откакто съм си купил колата ми горя 2 пъти бобината и си мисля че може да има нещо общо със свещите,незнам.Или може да ги проверя първо в какво състояние са и тогава да предприемам смяна.
направо сменяй освен свещите и кабели+дистрибуторна капачка+палец - общо всичко(без свещите) е под 100лв. , но може да ти спестят страшни ядове като например изгоряла бобина, която струва повече
Кабели можеш да вземеш Тесла за 48лв., а капачка и палец са общо към 25лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”