След дълго търсене открих, че един от сигналите (за скоростта на движение) ми се губи между таблото и климатроника. Разглобих климатроника, презапоих спойките на куплунгите, но проблемът продължава. Явно е някъде в таблото или в жицата между таблото и климатроника. Знам кои са куплунгите и перата на двете места. Не мога още да набера смелост да разглобя таблото, защото четейки от руската документация свалянето започва от кората, която е долу вляво от краката на водача, после на блока с предпазители, сваля се волана, ръчките на фарове и мигачи и накрая се вади таблото, което е на куплунги. За да се реша на такава мащабна операция ми се иска първо да осмисля какво ще постигна с нея. За това искам да ви попитам няколко неща:
1. Необходимо ли е да се сваля всичко това? Не може ли по някакъв начин да махна само корите, без да свалям волан, ръчки и т.н.?
2. Ако трябва да свалям волана, какво да правя с въздушната възглавница, която (се очаква да) е вътре?
3. След като извадя таблото, отзад само куплунгите ли се виждат или ще получа достъп до жиците (на схематичната рисунка в руската документация това не става ясно).
4. В документацията пише: "По таблото може да се сменят само крушки. Ако е необходим допълнителен ремонт, то се сменя като цял възел.". Естествено, това не е целта на упражнението. Та как се разглобява самото табло и това крие ли някакви рискове?
5. Някой знае ли какъв трябва да е сигналът за скорост - напрежение, съпротивление, импулси, в какви граници се изменя?
Пропуснах да спомена, че съм се занимавал с електроника и мога да боравя с базови уреди, като мултимер, поялник, отверка и гаечен ключ

Благодаря предварително за всякакви насоки в това начинание.