Регулаж при снижаване на голфа?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Регулаж при снижаване на голфа?

Мнениеот roadrunn3r » Съб 14 мар 2009 0:49

По компетентните колеги да кажат мнение дали трябва да се прави регулаж на предницата ако искам да снижа още малко колата. голф 3 ми е бега4ката със койлоувер окачване и скоро си сложих нископрофилни гуми и се отвориха 2 пръста място м/у калника и гумата.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
kasidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Регулаж при снижаване на голфа?

Мнениеот kasidi » Съб 14 мар 2009 10:31

Значи колега когато си сложил коила тогава е трябвало да минеш през стенда.А после кеф ти горе кеф ти долу :banana

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Нед 15 мар 2009 1:49

ако след като си сложил коиловерите не си ходил на реглаж-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО :beat_butt2 .след това може да се суркаш по асвалта ако искаш :lol: :lol:

Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roadrunn3r » Нед 15 мар 2009 23:45

като сложих окачването направих регулаж, но брата твърдеше 4е при сяка промяна при амортисъорите отпред е нужен такъв.Ще видя още 2-3 мнениа 4е сезона за такиз експерименти почна :)

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 15 мар 2009 23:47

Не е нужен реглаж , защото променяш само височината . Страничния наклон и сходимоста си остават същите. :wink:

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Нед 15 мар 2009 23:54

колега сори за спама,но се пише "реглаж".

ichkata89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ichkata89 » Пон 16 мар 2009 7:14

мини си на стенд, да ти опражят ъглите и сходимоста, и ще стане оше по стабилна. бачкам на стенд и даже мога дати кажа и какви параметри да ти сложат :) за да стане много добре :)

ichkata89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ichkata89 » Пон 16 мар 2009 7:18

колкото и да бележиш и да мериш с шублер, сваляш ли амортисиори тя винаги си мръдва. а като мруднат ъглите мръдва и сходимоста :)

Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roadrunn3r » Пон 16 мар 2009 13:26

ichkata89 написа:мини си на стенд, да ти опражят ъглите и сходимоста, и ще стане оше по стабилна. бачкам на стенд и даже мога дати кажа и какви параметри да ти сложат :) за да стане много добре :)

колега дай примерни параметри да мина на стенд някой път,макар 4е преди месец иполовина ходих и нямам излишни пари...но ако така е най добре ще ги прежаля

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Вто 17 мар 2009 22:27

Бързият написа:Не е нужен реглаж , защото променяш само височината . Страничния наклон и сходимоста си остават същите. :wink:

Когато се снижи окачването носачите се повдигат нагоре като по този начин се получва голям отрицателен наклон респективно сходимостта с става положителна казано жаргоно затваря се предницата, всяка промяна на височината си иска реглаж

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 18 мар 2009 13:09

roadrunn3r написа:като сложих окачването направих регулаж, но брата твърдеше 4е при сяка промяна при амортисъорите отпред е нужен такъв.Ще видя още 2-3 мнениа 4е сезона за такиз експерименти почна :)
и аз ги сложих и аз ходих на реглаш и на мен ми каза че след всяка промяна на висоцината трябвало да се минава пак на реглаш,но според мен няма смъсъл мното.Да променя се сходимоста примерно като я пуснеш много гумата ляга повече на вътрешната си страна.Смаквай си колкото искаш и не се занимавай с глупости :D

Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roadrunn3r » Сря 18 мар 2009 14:29

най много 10-15 мм искам да я пусна колкото да няма 2 пръста от калника.Ако имам кинти ще си мина стенда :beer

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Чет 19 мар 2009 0:58

bomber написа:
roadrunn3r написа:като сложих окачването направих регулаж, но брата твърдеше 4е при сяка промяна при амортисъорите отпред е нужен такъв.Ще видя още 2-3 мнениа 4е сезона за такиз експерименти почна :)
и аз ги сложих и аз ходих на реглаш и на мен ми каза че след всяка промяна на висоцината трябвало да се минава пак на реглаш,но според мен няма смъсъл мното.Да променя се сходимоста примерно като я пуснеш много гумата ляга повече на вътрешната си страна.Смаквай си колкото искаш и не се занимавай с глупости :D

Освен , че гумата ляга на вътрешната страна сходимоста става положителна , и това не е глупости , глупости е ако си мислиш ,че караш а явно по скоро се возите само и си мислите че като снижите окачването и имате бегачка , с голяма положителна сходимост автомобила реагира доста нервно и люлее , но все пак вие си знаете кое е глупости и кое истина

Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roadrunn3r » Чет 19 мар 2009 10:58

cougarAEK написа:
bomber написа:

Освен , че гумата ляга на вътрешната страна сходимоста става положителна , и това не е глупости , глупости е ако си мислиш ,че караш а явно по скоро се возите само и си мислите че като снижите окачването и имате бегачка , с голяма положителна сходимост автомобила реагира доста нервно и люлее , но все пак вие си знаете кое е глупости и кое истина

колега наистина си прав, има хора дет ба4кат на стенд и същото казват.Лично аз се убедих и ще саборя колата на асфалта и отивам на стенд :beer ко да се праи при сяко действие има и последици както в живота :012: :)

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Пет 20 мар 2009 0:04

Правилно решение колега :D ,аз също работя на стенд и затова ти казвам от опит, а и на няколко състеазателни коли във Варна им правя реглажа ,им имам опит със спортно окачване, и умната после ниското окачване и особенно ако е по твърдо има и доста минуси :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”