Почистване на дроселна клапа !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
fic
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на дроселова клапа !

Мнениеот fic » Нед 15 мар 2009 23:43

1.4cc 40kW '96г. АЕХ-мотор

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 16 мар 2009 8:47

fic написа:1.4cc 40kW '96г. АЕХ-мотор

Тая работа не е чиста - има и други работи от които може да е. Нужна ти е отделна диагностика на Ламбдата и клапата, температурния датчик, а може и модула ти в компа за празен ход да се е прецакал. На едно 1,4 като твоето АЕХ имаше натрупани 7 грешки в компа, които след изчистване се появяваха отново, а работеше като часовник, като по думите на майстора, въобще не би следвало да пали дори. Не си хвърляй парите без да си поне 90% сигурен в ефекта.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Пон 16 мар 2009 15:35

колеги браво за темичката,много е полезна и добре обяснена. :да: колицата наистина лети и има разлика.имам 1 въпросче само-значи всичко точно мина,взех си wd-40 и блесна,толкова беше мръсна че чак кат я изчистих разбрах,че посредата има обло с 2 болтчета :Mr Green Fun .махнах + на акумолатора,остаих си да се обучи компа без да барам нищо и пак след това оборотите ми варираха м/у 1000-1500 на празен,досещате се и че при движение са доста големи.начи и тук и в др теми прочетох,че трябва да карам 100-200км и може и да се опраи.за диягностика мисля,че още е рано.та безпокои ме тва,че полото е АЕЕ 1.6.иам 1 приятелче дет има сервиз и тои ми вика-само да не си запушил моторчето под дросела,че тогава трябва да зимаш ново :shock ,а те са маика си и баща си.та въпроса ми е-възможно ли е това въобще.благодаря ви предварително.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Пон 16 мар 2009 16:19

да попитам,има ли някаква вероятност да съм запушил или прецакал по някакъв начин моторчето,при чистенето на клапата?че ме наплашиха едни"разбирачи" и са съм на тръни дали оборотите не са толкоз високи от него :bowdown

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 16 мар 2009 17:49

Не виждам какво има да му запушваш на моторчето. Покарай 200-300км и ще се адаптира сама или отиди на компютърна диагностика за 5 мин ти я адаптират.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 16 мар 2009 23:16

mirro_21 написа:да попитам,има ли някаква вероятност да съм запушил или прецакал по някакъв начин моторчето,при чистенето на клапата?че ме наплашиха едни"разбирачи" и са съм на тръни дали оборотите не са толкоз високи от него :bowdown

Споко, не можеш да прецакаш моторчето. Нормално е след почистване да са ти такива оборотите.

_M_A_N_O_L_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _M_A_N_O_L_ » Пет 27 мар 2009 10:33

:applause: :applause: Благодаря на колегата за темата. Поло-то го взех преди около месец и вероятно често ще пиша. Та оборотите на празен ход въобще не играеха, но при изключване от скорост понякога просто гаснеше-установих го на няколко светофара и реших да пробвам с почистване. Като махнах филтъра се оказа, че дросела е буквално черен дори и от видимата част. Играх си 20-минути и резултата бече налице. При запалването оборотите бяха на 1300, като трагнах при превключване се вдигаха до 1800-1900 но след 100 км всичко се нормализира.
Благодаря отново! :beer

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Сря 08 апр 2009 18:48

Колеги аз съм с мотор АЕР 999 .Оборотите ми играеха и много взе да гасне,както и ми се появи проблем със хидравликата както на волана така и педалите и спирачките ми се промени работата им.(с АБС съм)
След отстраняване на въздушния филтър се оказа че ми е откачена едната шлаувка на вакума има две които са вързани под въздушния филтър под самата кутия.(червен и черен).
При мен се почна първо със подмяна на връзката за да се възстанови вакума, а отделно дросела ми бе доста зацапан най вероятно не е чистен никога(те йабарите са всеизвестни писюри)
След това всичко заспа само ми се струва че малко ми са мудни оборотите като падат като пусна педала на газта иначе стабилни обороти никакво гаснене на колата.
И отново перфектна хидравлика спирачки и меки педали.
Колата я оставих да работи на празен ход след чистене на дросела и после я подкарах, но не съм махал плюса на акумулатора.
Сега въртя километри

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 11 апр 2009 19:47

Колеги и при мен има проблем с дроселовата клапа на поло АЕЕ не иска да се адаптира към компа имаше три грешки и ги изтриха но адаптацията не става и това е проблема се появява в при принудителен празен ход на 1680об/мин отваря леко клапата и започва да дави колата -получава се като притрисане на точно тези обороти хванахме ги в движение с включен комп за диагностика а първо го хванаха че пуска при притрисането махнахме релето за помпата и проблема се реши и аз сега съм пред дилема дали да не купя нов дросел иначе си държи 900об и няма никъкъв друг проблем -сменени са свещи ,кабели ,делко и,палец иначе ламбда сондата няма грешки а трите са само в дросела и при адаптация дава съобщение че не може да се адаптира към компа.В плевен ходих на три места и не могат да го адаптират с махане на клемата също нестава.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 11 апр 2009 20:52

Преди да хвърляш пари пробвай с читава клапа, а с рестарт на компа АЕЕ-то само оглупява повече - нужна ти е упорита външна адаптация, докато се получи /ако си я загуби сама няма да я възстанови/

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Нед 12 апр 2009 6:43

Колега Маслинков благодаря за бързия отговор

ayko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ayko » Чет 16 апр 2009 16:13

Много съм ви благодарен за темата, имам същия проблем с моята кола само че при мен има и едно прекъсване, работи си нормално /на около 600 оборота топла/ и както си работи прекъсне за момент и пак всички си е нормално. Може ли някой да ме светне това също от клапата ли ще да е или не. Още днес ще изчистя клапата и ще видя кво ще стане.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 16 апр 2009 18:58

Тасова чудо не е описвано досега, освен ако не е от свещите.

ayko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ayko » Пет 17 апр 2009 18:27

Почистих клапата и всичко е както го описват по горе все едно съм сложил още няколко коня отгоре, още не е стабилизирала оборотите ама и това ще стане. прекъсването и то като че се изгуби. или поне не съм забелязалл. благодаря още веднъж на всички. :applause:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 22 апр 2009 7:13

Преди време писах за проблем с дроселовата клапа след обучение проблема изчезна за за момент и се появи отново - се оказа че потанциометъра на положението на клапата дава фира и отваря когато си иска-пробвано с ВАГ КОМ в движение -маи ще купувам нова клапа а ремонт на стъпковия мотор може ли да се направи или може да се окаже и комп .Колеги даите съвет полото е АЕЕ.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”