Почистване на дроселна клапа !
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Почистване на дроселова клапа !
fic написа:1.4cc 40kW '96г. АЕХ-мотор
Тая работа не е чиста - има и други работи от които може да е. Нужна ти е отделна диагностика на Ламбдата и клапата, температурния датчик, а може и модула ти в компа за празен ход да се е прецакал. На едно 1,4 като твоето АЕХ имаше натрупани 7 грешки в компа, които след изчистване се появяваха отново, а работеше като часовник, като по думите на майстора, въобще не би следвало да пали дори. Не си хвърляй парите без да си поне 90% сигурен в ефекта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги браво за темичката,много е полезна и добре обяснена.
колицата наистина лети и има разлика.имам 1 въпросче само-значи всичко точно мина,взех си wd-40 и блесна,толкова беше мръсна че чак кат я изчистих разбрах,че посредата има обло с 2 болтчета
.махнах + на акумолатора,остаих си да се обучи компа без да барам нищо и пак след това оборотите ми варираха м/у 1000-1500 на празен,досещате се и че при движение са доста големи.начи и тук и в др теми прочетох,че трябва да карам 100-200км и може и да се опраи.за диягностика мисля,че още е рано.та безпокои ме тва,че полото е АЕЕ 1.6.иам 1 приятелче дет има сервиз и тои ми вика-само да не си запушил моторчето под дросела,че тогава трябва да зимаш ново
,а те са маика си и баща си.та въпроса ми е-възможно ли е това въобще.благодаря ви предварително.

-
- Автомобил:
- Двигател:
да попитам,има ли някаква вероятност да съм запушил или прецакал по някакъв начин моторчето,при чистенето на клапата?че ме наплашиха едни"разбирачи" и са съм на тръни дали оборотите не са толкоз високи от него 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не виждам какво има да му запушваш на моторчето. Покарай 200-300км и ще се адаптира сама или отиди на компютърна диагностика за 5 мин ти я адаптират.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
mirro_21 написа:да попитам,има ли някаква вероятност да съм запушил или прецакал по някакъв начин моторчето,при чистенето на клапата?че ме наплашиха едни"разбирачи" и са съм на тръни дали оборотите не са толкоз високи от него
Споко, не можеш да прецакаш моторчето. Нормално е след почистване да са ти такива оборотите.
-
- Автомобил:
- Двигател:

Благодаря отново!

- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги аз съм с мотор АЕР 999 .Оборотите ми играеха и много взе да гасне,както и ми се появи проблем със хидравликата както на волана така и педалите и спирачките ми се промени работата им.(с АБС съм)
След отстраняване на въздушния филтър се оказа че ми е откачена едната шлаувка на вакума има две които са вързани под въздушния филтър под самата кутия.(червен и черен).
При мен се почна първо със подмяна на връзката за да се възстанови вакума, а отделно дросела ми бе доста зацапан най вероятно не е чистен никога(те йабарите са всеизвестни писюри)
След това всичко заспа само ми се струва че малко ми са мудни оборотите като падат като пусна педала на газта иначе стабилни обороти никакво гаснене на колата.
И отново перфектна хидравлика спирачки и меки педали.
Колата я оставих да работи на празен ход след чистене на дросела и после я подкарах, но не съм махал плюса на акумулатора.
Сега въртя километри
След отстраняване на въздушния филтър се оказа че ми е откачена едната шлаувка на вакума има две които са вързани под въздушния филтър под самата кутия.(червен и черен).
При мен се почна първо със подмяна на връзката за да се възстанови вакума, а отделно дросела ми бе доста зацапан най вероятно не е чистен никога(те йабарите са всеизвестни писюри)
След това всичко заспа само ми се струва че малко ми са мудни оборотите като падат като пусна педала на газта иначе стабилни обороти никакво гаснене на колата.
И отново перфектна хидравлика спирачки и меки педали.
Колата я оставих да работи на празен ход след чистене на дросела и после я подкарах, но не съм махал плюса на акумулатора.
Сега въртя километри
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и при мен има проблем с дроселовата клапа на поло АЕЕ не иска да се адаптира към компа имаше три грешки и ги изтриха но адаптацията не става и това е проблема се появява в при принудителен празен ход на 1680об/мин отваря леко клапата и започва да дави колата -получава се като притрисане на точно тези обороти хванахме ги в движение с включен комп за диагностика а първо го хванаха че пуска при притрисането махнахме релето за помпата и проблема се реши и аз сега съм пред дилема дали да не купя нов дросел иначе си държи 900об и няма никъкъв друг проблем -сменени са свещи ,кабели ,делко и,палец иначе ламбда сондата няма грешки а трите са само в дросела и при адаптация дава съобщение че не може да се адаптира към компа.В плевен ходих на три места и не могат да го адаптират с махане на клемата също нестава.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди да хвърляш пари пробвай с читава клапа, а с рестарт на компа АЕЕ-то само оглупява повече - нужна ти е упорита външна адаптация, докато се получи /ако си я загуби сама няма да я възстанови/
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Маслинков благодаря за бързия отговор
Много съм ви благодарен за темата, имам същия проблем с моята кола само че при мен има и едно прекъсване, работи си нормално /на около 600 оборота топла/ и както си работи прекъсне за момент и пак всички си е нормално. Може ли някой да ме светне това също от клапата ли ще да е или не. Още днес ще изчистя клапата и ще видя кво ще стане.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тасова чудо не е описвано досега, освен ако не е от свещите.
Почистих клапата и всичко е както го описват по горе все едно съм сложил още няколко коня отгоре, още не е стабилизирала оборотите ама и това ще стане. прекъсването и то като че се изгуби. или поне не съм забелязалл. благодаря още веднъж на всички. 

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време писах за проблем с дроселовата клапа след обучение проблема изчезна за за момент и се появи отново - се оказа че потанциометъра на положението на клапата дава фира и отваря когато си иска-пробвано с ВАГ КОМ в движение -маи ще купувам нова клапа а ремонт на стъпковия мотор може ли да се направи или може да се окаже и комп .Колеги даите съвет полото е АЕЕ.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”