AUDI 100 2.5 TDI проблем с оборотите - ОТ ДНЕС ВЕЧЕ РЕШЕН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gen_ata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

AUDI 100 2.5 TDI проблем с оборотите - ОТ ДНЕС ВЕЧЕ РЕШЕН

Мнениеот gen_ata » Пон 16 мар 2009 14:09

Здравейте,имам проблем и се надявам някой да ми помогне с съвет как и къде да си оправя колата защото не искам да се разделям с нея.Накратко да обясня какво прави.Като е запяля работи добре и след като загрее мотора в нормален работен режим започват да ми шафат оборотите на празен ход.Просто ме е яд като я слушам как мърка, а след като загрее започва да ги мени и разваля хубавия звук.Казаха ми,че проблема е в някакви клапанчета които се сменят в помпата и стрували 5лв и за работа в Юнитрейд Х взимали 20 лв но аз откровенно казано не вярвам за такива цени.Ако някой се е сблъсквал с подобен на моя проблем ще помоля да сподели как и къде е оправил проблема и с колко пари разбира се!!!! :banghead: :banghead:
За което благодаря предварително! :beer

DragoGT: следващия път малки букви в заглавието и без удивителни

Последна промяна от gen_ata на Пон 30 мар 2009 17:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: AUDI 100 2.5 TDI проблем с оборотите

Мнениеот Andonov » Пон 16 мар 2009 14:43

Мисля че е маховик.
Но при условие че няма как да я чуя може и да греша.

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Пон 16 мар 2009 14:49

Andonov написа:Мисля че е маховик.

същото при мен само че на 1.9 мотор и излезе маховик ... Получава се едно леко сменяне на оборотите на празен ход нали :roll:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 16 мар 2009 14:50

produxan написа:

същото при мен само че на 1.9 мотор и излезе маховик ... Получава се едно леко сменяне на оборотите на празен ход нали :roll:

И какво направи в случая ?
Смени ли го с нов доколкото знам е на цена над 1000 лв. ?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 16 мар 2009 14:53

produxan написа:

:да:

За кратко се успокоява и после пак.
Може да заблуди човек че е от ГНП.

gen_ata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gen_ata » Пон 16 мар 2009 15:38

Благодаря ви за бързия отговор! :bowdown Пак ще поясня,сутрин паля колата и тя работи стабилно дори и вече когато е покарам известно време но когато водата стигне около 50 градуса и започва да мени.Аз съм спрял на светофара и изключвам от скорост и то почва аз чуквам леко с крак газта и те се успокояват за около минута-две и пак така.След като е загряла ако е огася и запаля отново пак така работи стабилно за около 2-3 мин и пак така.Така си е купих де!

gen_ata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gen_ata » Пон 16 мар 2009 18:20

А може ли някой да ми обясни каква е връзката на маховика с оборотите.Ако е така мога ли да взема втора употреба и по какво да разбера дали е читав?
благодаря! :D

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 16 мар 2009 21:39

Аз си мисля, че е ГНП, не защото съм някакъв специалист, а защото имах A6 C4 2.5 TDI 103kw - AЕL и имах проблем с въпросното претрисане, което е много различно от разбития маховик при "Голф 4".

Въпреки че мотора на 100-ка и C4 не са съвсем еднакви....., и като взема предвид изчетенето в Аудибг, претрисането идва или от ГНП (при мен имаше някакво износване на една магистралка в електрония блок)или в някои случаи от "умната" дюза, съм почти сигурен, че проблемите ти идват от там.

ГНП е една от слабостите на 5 цилиндровото 2.5 TDI на Ауди. Нищо не ти пречи да и направиш диагностика в добър сервиз, преди да тръгнеш да сменяш части.

Прегледай вниматлено и Аудибг.ком, раздела A6/100 има доста изписано.

Успех :wink: !

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 16 мар 2009 21:53

gen_ata написа:А може ли някой да ми обясни каква е връзката на маховика с оборотите.Ако е така мога ли да взема втора употреба и по какво да разбера дали е читав?

Втора употреба е истината но докато не го сложиш и не тестваш няма начин да разбереш.
А дали е разбит твоя направи следното. С маркер направи белез между гумента и двете желязни части. След определен период виж има ли разлика между двете.
А за моментно успокоение може да увеличиш милиграмите на горивото.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 16 мар 2009 22:11

втора употреба маховик----въобще не е истината.там е малко на късмет.първо даваш пари за маховик--после да ти го сменят---и ако пак тресе..........истината е нов ама да си сигурен че е маховик.тук във форума има хора които могат да ти диагностицират проблема.еййййй да не земеш да отидеш в някой бош-сервиз или подобен----тогава и маховик и помпа ще ти сменят и 2000-3000лв.не ти мърдат.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 17 мар 2009 7:14

Adnan написа:
gen_ata написа:А може ли някой да ми обясни каква е връзката на маховика с оборотите.Ако е така мога ли да взема втора употреба и по какво да разбера дали е читав?

Втора употреба е истината но докато не го сложиш и не тестваш няма начин да разбереш.
А дали е разбит твоя направи следното. С маркер направи белез между гумента и двете желязни части. След определен период виж има ли разлика между двете.А за моментно успокоение може да увеличиш милиграмите на горивото.

Tака се прави само че това е проверка на демферната шайба, а не на маховика. :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 17 мар 2009 8:57

Andonov написа:Tака се прави само че това е проверка на демферната шайба, а не на маховика. :wink:

Те не се ли казват с едно и също име :oops: :oops: леле каква в заблуда съм бил.

gen_ata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gen_ata » Вто 17 мар 2009 9:58

Мисля да рискувам и да я вкарам на диагностика в Юнитрейд,казаха ми че струва 36лв.Надявам се да ми направят точната диагностика и да разбера какъв ми е точно проблема.Разбира се,че веднага ще го споделя във форума!Ако наистина е маховик ще се видя в приключение голямо :banghead: Някой ще може ли да ми каже мога ли да я карам така до отстраняването на проблема,може ли нещо да се прецака защото ако се окаже скъп ремонт ще трябва да го отстранявам поне след 2 месеца,но ако рискувам да скапя нещо ще спря да е карам а ми трябва всеки ден :shock

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Вто 17 мар 2009 17:13

gen_ata написа:Мисля да рискувам и да я вкарам на диагностика в Юнитрейд,казаха ми че струва 36лв.Надявам се да ми направят точната диагностика и да разбера какъв ми е точно проблема.Разбира се,че веднага ще го споделя във форума!Ако наистина е маховик ще се видя в приключение голямо :banghead: Някой ще може ли да ми каже мога ли да я карам така до отстраняването на проблема,може ли нещо да се прецака защото ако се окаже скъп ремонт ще трябва да го отстранявам поне след 2 месеца,но ако рискувам да скапя нещо ще спря да е карам а ми трябва всеки ден :shock

Преди това провери буксата която свързва "умната" дюза с компа.Защото и аз имах подобен проблем и след като е почистих от маслото и прахта нещата се оправиха.Но при мен проблема се проявяваше още като запаля автомобила при което почваше да претриса мотора и да губи обороти от време на време.

gen_ata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gen_ata » Сря 18 мар 2009 11:11

Да попитам ако вдигна малко оборотите те сега са малко под 1000 ще се закроти ли? :( Ако става така как да го направя защото това е електронна помпа и няма жило поне аз не виждам такова?

Върни се в “Дизелови агрегати”