Здравейте,
имам малка драма. На скоро смених лагерите на главината - 5 дупки и от тогава се получи цикличен шум при движение, все едно диска е крив и тресе само при спиране. До преди да сменя лагерите, такава драма нямах. Дисковете са на 5-6000км брембо с ате накладки. Не изключвам да съм изкривил диска... но от сваляне и слагане не ми се е случвало. Имам минимален луфт във водачите на апарата, но го имах и преди. Може ли някой да помогне ако е имал сходен проблем? Благодаря предварително!
"Приятно жулене" предна лява гума - решено
"Приятно жулене" предна лява гума - решено
Последна промяна от RS1 на Пон 30 мар 2009 10:11, променено общо 1 път.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Приятно жулене" предна лява гума
в сервиза може да са ги изкривили или ти ги сменя.вдигаи с крика върти колелото и гледаи може да излезе нещо
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
RS1 написа:Здравейте,
имам малка драма. На скоро смених лагерите на главината - 5 дупки и от тогава се получи цикличен шум при движение, все едно диска е крив и тресе само при спиране. До преди да сменя лагерите, такава драма нямах. Дисковете са на 5-6000км брембо с ате накладки. Не изключвам да съм изкривил диска... но от сваляне и слагане не ми се е случвало. Имам минимален луфт във водачите на апарата, но го имах и преди. Може ли някой да помогне ако е имал сходен проблем? Благодаря предварително!
Сваляш диска и повърхноста с която лежи на главината я чистиш идеално , както и самата главина . Гледаш да легне хубаво и стягаш болтчето. Също внимавай предпазната ламарина отзад да не опира .
п.п Няма да е зле да отидеш и на реглаж на преден мост.
С мой приятел ги сменяхме и не сме кривили нищо. Ламаринката си е ок, гледах я, диска е чист, накладките са само феродо (няма боклуци по тях). На празно въртене не се чува нищо (вдигната кола) трябва да вдигна цялата предница, че съм с натегнат диф и не става да включа на скорост с 1 вдигната гума.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Подозирам, че и да вдигнеш предницата- пак може да не го чуеш.
Едната ми хипотеза е, че звука често лъже от къде идва- чуваш го от ляво, а то се окаже дясното колело и обратно.
Другата ми хипотеза: Имаш ли АБС? Кабела на датчика несъмнено си го свалял, за да свалиш всичко там и да смениш лагера.
А после закачи ли го за конзолките на ботуша?
Щото аз не бях и така ми зжжжжит-каше при ход, а като вдигна на крик носача слезе надолу, кабела се поопъне и вече няма проблем!
Едит: Видях, имаш АБС
... Че и с алуминиеви гривни...

Едната ми хипотеза е, че звука често лъже от къде идва- чуваш го от ляво, а то се окаже дясното колело и обратно.
Другата ми хипотеза: Имаш ли АБС? Кабела на датчика несъмнено си го свалял, за да свалиш всичко там и да смениш лагера.
А после закачи ли го за конзолките на ботуша?
Щото аз не бях и така ми зжжжжит-каше при ход, а като вдигна на крик носача слезе надолу, кабела се поопъне и вече няма проблем!

[/quote]
Накрая ще взема един магнит и ще долетя до Пловдив
Имам чувстото, че ще ме бъзваш с тези гребени до 3то причастие
.. Та, всичко е закачено и проверено 2 пъти, но тресенето от къде се получава?! 
[/quote]Накрая ще взема един магнит и ще долетя до Пловдив

- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
Един савет при криви дискове цялото копе почва да се тресе сеедно си на вибро масаж свали двата диска и ги закараи на стругар да ги братне и да им пусне един чесовник... и ще стане ясно ако има нещо нека ги изправи и ако пак се получи смени ги с нови аз го патих това с един шаран
Angel Stavrev написа:Един савет при криви дискове цялото копе почва да се тресе сеедно си на вибро масаж свали двата диска и ги закараи на стругар да ги братне и да им пусне един чесовник... и ще стане ясно ако има нещо нека ги изправи и ако пак се получи смени ги с нови аз го патих това с един шаран
Мислех си го, но как преди да сменя лагерите нямах такава грижа
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Дефектен лагер

Мисля, че ще мина на метода проба - грешка. Минах реглаж, баланс гуми. За сега решение няма. Другата седмица ще взема 2 лагера и ще сложа другите апарати и дискове
... дано да е от това...
.
... дано да е от това... - kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Взимаш един микрометър, лепиш магнита някъде където ти е удобно и стационарно спрямо диска, подпираш часовника на диска и въртиш. Отклонението трябва да бъде максимум 3 десети. Ако свалиш диска и отидеш на стругар както те посъветваха проверяваш само диска а така всичко, как си го монтирал, кривина на диска и тн.
kristinobal написа:Взимаш един микрометър, лепиш магнита някъде където ти е удобно и стационарно спрямо диска, подпираш часовника на диска и въртиш. Отклонението трябва да бъде максимум 3 десети. Ако свалиш диска и отидеш на стругар както те посъветваха проверяваш само диска а така всичко, как си го монтирал, кривина на диска и тн.
Малко тъп въпрос. От къде мога да намеря микрометър?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако долетиш с магнита- аз микромер ще осигуря!
Не те бъзикам, човеко!
Просто съм силно изненадан, защото знам какво е устройството на датчика и подобен алуминиев гребен ще е доста по-малко ефективен от желязен такъв. Но щом си го проверил- вярвам!
Относно часовника с микромер- пак при стругар!.
Няма начин да нямат подобно инструментче, иначе просто им са вързани ръцете при работа.
Другия вариант- някой стар автомонтьор, от Ладово време. Имаше специален микромер, със специално зкривени накрайници за проверка на ГМТ на Лади, Москвичи и др. подобни.
Само не знам дали ще имат необходимата стойка, за да лепнат основата й за калника и да стигне оста на микромера до диска и главината.
В работата имаме, но няма как да ти го пратя, защото стругарите ще увиснат...
Не те бъзикам, човеко!
Относно часовника с микромер- пак при стругар!.
Няма начин да нямат подобно инструментче, иначе просто им са вързани ръцете при работа.
Другия вариант- някой стар автомонтьор, от Ладово време. Имаше специален микромер, със специално зкривени накрайници за проверка на ГМТ на Лади, Москвичи и др. подобни.
Само не знам дали ще имат необходимата стойка, за да лепнат основата й за калника и да стигне оста на микромера до диска и главината.
В работата имаме, но няма как да ти го пратя, защото стругарите ще увиснат...
[quote="radotom"]Ако долетиш с магнита- аз микромер ще осигуря!
Благодаря за съдействието!
След трансплантацията към АБФ, се заслушвам във всякакъв вид шумове. Така да се каже, автомобила е в тестов период.
Вчера долових глух удар при рязко тръгване и то не го прави всеки път (пак го чувам от ляво). Същия звук издаде, като минах през плитка, но дълга вдлъбнатина на асвалта със скорост ~ 100км/ч. по "Хемус". Или тотално съм психясал, както жентата каза, или вече..

Благодаря за съдействието!
След трансплантацията към АБФ, се заслушвам във всякакъв вид шумове. Така да се каже, автомобила е в тестов период.
Вчера долових глух удар при рязко тръгване и то не го прави всеки път (пак го чувам от ляво). Същия звук издаде, като минах през плитка, но дълга вдлъбнатина на асвалта със скорост ~ 100км/ч. по "Хемус". Или тотално съм психясал, както жентата каза, или вече..

Глухото тупкане е отстранено с външен накрайник.. Остава "друскането при спиране"
!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”