"Приятно жулене" предна лява гума - решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

"Приятно жулене" предна лява гума - решено

Мнениеот RS1 » Вто 17 мар 2009 17:37

Здравейте,

имам малка драма. На скоро смених лагерите на главината - 5 дупки и от тогава се получи цикличен шум при движение, все едно диска е крив и тресе само при спиране. До преди да сменя лагерите, такава драма нямах. Дисковете са на 5-6000км брембо с ате накладки. Не изключвам да съм изкривил диска... но от сваляне и слагане не ми се е случвало. Имам минимален луфт във водачите на апарата, но го имах и преди. Може ли някой да помогне ако е имал сходен проблем? Благодаря предварително!

Последна промяна от RS1 на Пон 30 мар 2009 10:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: "Приятно жулене" предна лява гума

Мнениеот van4ooo » Вто 17 мар 2009 19:57

в сервиза може да са ги изкривили или ти ги сменя.вдигаи с крика върти колелото и гледаи може да излезе нещо

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 17 мар 2009 20:35

RS1 написа:Здравейте,

имам малка драма. На скоро смених лагерите на главината - 5 дупки и от тогава се получи цикличен шум при движение, все едно диска е крив и тресе само при спиране. До преди да сменя лагерите, такава драма нямах. Дисковете са на 5-6000км брембо с ате накладки. Не изключвам да съм изкривил диска... но от сваляне и слагане не ми се е случвало. Имам минимален луфт във водачите на апарата, но го имах и преди. Може ли някой да помогне ако е имал сходен проблем? Благодаря предварително!

Сваляш диска и повърхноста с която лежи на главината я чистиш идеално , както и самата главина . Гледаш да легне хубаво и стягаш болтчето. Също внимавай предпазната ламарина отзад да не опира .

п.п Няма да е зле да отидеш и на реглаж на преден мост.

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Вто 17 мар 2009 20:59

С мой приятел ги сменяхме и не сме кривили нищо. Ламаринката си е ок, гледах я, диска е чист, накладките са само феродо (няма боклуци по тях). На празно въртене не се чува нищо (вдигната кола) трябва да вдигна цялата предница, че съм с натегнат диф и не става да включа на скорост с 1 вдигната гума.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 17 мар 2009 22:17

Подозирам, че и да вдигнеш предницата- пак може да не го чуеш.
Едната ми хипотеза е, че звука често лъже от къде идва- чуваш го от ляво, а то се окаже дясното колело и обратно.
Другата ми хипотеза: Имаш ли АБС? Кабела на датчика несъмнено си го свалял, за да свалиш всичко там и да смениш лагера.
А после закачи ли го за конзолките на ботуша?
Щото аз не бях и така ми зжжжжит-каше при ход, а като вдигна на крик носача слезе надолу, кабела се поопъне и вече няма проблем! :lol:
Едит: Видях, имаш АБС ;)
... Че и с алуминиеви гривни... :hmmmm :gruebel

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 18 мар 2009 11:29

Едит: Видях, имаш АБС ;)
... Че и с алуминиеви гривни... :hmmmm :gruebel[/quote]

Накрая ще взема един магнит и ще долетя до Пловдив :) Имам чувстото, че ще ме бъзваш с тези гребени до 3то причастие :lol: .. Та, всичко е закачено и проверено 2 пъти, но тресенето от къде се получава?! :banghead:

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Сря 18 мар 2009 11:36

Един савет при криви дискове цялото копе почва да се тресе сеедно си на вибро масаж свали двата диска и ги закараи на стругар да ги братне и да им пусне един чесовник... и ще стане ясно ако има нещо нека ги изправи и ако пак се получи смени ги с нови аз го патих това с един шаран

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 18 мар 2009 11:42

Angel Stavrev написа:Един савет при криви дискове цялото копе почва да се тресе сеедно си на вибро масаж свали двата диска и ги закараи на стругар да ги братне и да им пусне един чесовник... и ще стане ясно ако има нещо нека ги изправи и ако пак се получи смени ги с нови аз го патих това с един шаран

Мислех си го, но как преди да сменя лагерите нямах такава грижа :(

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 18 мар 2009 12:37

Дефектен лагер :?: :hmmmm

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 18 мар 2009 14:15

Мисля, че ще мина на метода проба - грешка. Минах реглаж, баланс гуми. За сега решение няма. Другата седмица ще взема 2 лагера и ще сложа другите апарати и дискове :banghead: ... дано да е от това... :roll: .

Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristinobal » Сря 18 мар 2009 15:14

Взимаш един микрометър, лепиш магнита някъде където ти е удобно и стационарно спрямо диска, подпираш часовника на диска и въртиш. Отклонението трябва да бъде максимум 3 десети. Ако свалиш диска и отидеш на стругар както те посъветваха проверяваш само диска а така всичко, как си го монтирал, кривина на диска и тн.

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 18 мар 2009 15:39

kristinobal написа:Взимаш един микрометър, лепиш магнита някъде където ти е удобно и стационарно спрямо диска, подпираш часовника на диска и въртиш. Отклонението трябва да бъде максимум 3 десети. Ако свалиш диска и отидеш на стругар както те посъветваха проверяваш само диска а така всичко, как си го монтирал, кривина на диска и тн.

Малко тъп въпрос. От къде мога да намеря микрометър?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 мар 2009 23:38

Ако долетиш с магнита- аз микромер ще осигуря! mhihi
Не те бъзикам, човеко! :lol: Просто съм силно изненадан, защото знам какво е устройството на датчика и подобен алуминиев гребен ще е доста по-малко ефективен от желязен такъв. Но щом си го проверил- вярвам!
Относно часовника с микромер- пак при стругар!.
Няма начин да нямат подобно инструментче, иначе просто им са вързани ръцете при работа.
Другия вариант- някой стар автомонтьор, от Ладово време. Имаше специален микромер, със специално зкривени накрайници за проверка на ГМТ на Лади, Москвичи и др. подобни.
Само не знам дали ще имат необходимата стойка, за да лепнат основата й за калника и да стигне оста на микромера до диска и главината.
В работата имаме, но няма как да ти го пратя, защото стругарите ще увиснат... :(

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Чет 19 мар 2009 9:14

[quote="radotom"]Ако долетиш с магнита- аз микромер ще осигуря! mhihi
Благодаря за съдействието!
След трансплантацията към АБФ, се заслушвам във всякакъв вид шумове. Така да се каже, автомобила е в тестов период.
Вчера долових глух удар при рязко тръгване и то не го прави всеки път (пак го чувам от ляво). Същия звук издаде, като минах през плитка, но дълга вдлъбнатина на асвалта със скорост ~ 100км/ч. по "Хемус". Или тотално съм психясал, както жентата каза, или вече.. :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 25 мар 2009 17:29

Глухото тупкане е отстранено с външен накрайник.. Остава "друскането при спиране" :( !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”