Въпросче за автоматичния смукач...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Въпросче за автоматичния смукач...
Става дума за Джетта, модел 1985г. с присадено ABU (1.6)с карбуратор Пиербург 2е3. Проблемът е следният: когато колата е студена си пали нормално, държи към 1100 об/мин, но в един момент, когато стрелката на антифриза мръдне до около първото деление вдясно и колата си губи празния ход и гасне... После следва палене, каране без да изгасне и се оправя от само себе си. Интересното е, че по време на проблема по педала на газта се усеща някакво съпротивление, все едно жилото на газта е закачено някъде и като го смачкам (педала) все едно се откача самото жило, не знам как да го обясня точно... Както и да е, дали автоматичният смукач работи нормално? Щото доколкото знам той е на механичен принцип и когато колата е студена педалът стои малко по-хлътнал навътре, все едно съм го натиснал леко и държи стабилен празен ход. И доколкото чета тук по форумите, когато е студена колата държи обороти от сорта на 1500-1600, а моята никога не е държала такива обороти, когато я запаля сутрин. Има ли вероятност да е от самото жило на газта, което ми се струва хлабаво и като го натисна с пръст отгоре си се образува коремче в рамките на 1 см. надолу ?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Въпросче за автоматичния смукач...
Това което описваш колега, може да е и от темп датчик, щом като мръдне стрелката го прави
Иначе оборотите ти са нормални - и мойто ABU държи 1000-1100об студена
Иначе оборотите ти са нормални - и мойто ABU държи 1000-1100об студена
Аз пък имам следното запитване(става дума за Голф 1.3 карбуратор)
след като запаля колата държи високи обороти към 1500 някъде.Автоматичният смукач си работи на 6(след намесата на Люси
).Обаче тия високи обороти ги държи докато не загрее чак след средата някъде!И то горе-доло се получава,че по цял ден карам на 1500 оборота,защото примерно карам от т.А до т.Б и колата загрява до малко преди средата и я оставям.Излизам след 20 мин качвам се и тя ест малко е изстинала и пак така си карам на 1500об...Дефакто трябва да мина половин София,за да ми паднат оборотите.След като загрее до там след средата си падат и са някъде под 1000 и се вдигат примерно само като набия по-резки спирачки.
Та след тия глупости питането ми е кога е нормално да се изключи тоя смукач,при каква температура на мотора,защото ми се струва,че при мен бая късничко се гаси и ми точи безценното гориво
след като запаля колата държи високи обороти към 1500 някъде.Автоматичният смукач си работи на 6(след намесата на Люси
).Обаче тия високи обороти ги държи докато не загрее чак след средата някъде!И то горе-доло се получава,че по цял ден карам на 1500 оборота,защото примерно карам от т.А до т.Б и колата загрява до малко преди средата и я оставям.Излизам след 20 мин качвам се и тя ест малко е изстинала и пак така си карам на 1500об...Дефакто трябва да мина половин София,за да ми паднат оборотите.След като загрее до там след средата си падат и са някъде под 1000 и се вдигат примерно само като набия по-резки спирачки.Та след тия глупости питането ми е кога е нормално да се изключи тоя смукач,при каква температура на мотора,защото ми се струва,че при мен бая късничко се гаси и ми точи безценното гориво

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
sa6i4 написа:Аз пък имам следното запитване(става дума за Голф 1.3 карбуратор)
след като запаля колата държи високи обороти към 1500 някъде.Автоматичният смукач си работи на 6(след намесата на Люси).Обаче тия високи обороти ги държи докато не загрее чак след средата някъде!И то горе-доло се получава,че по цял ден карам на 1500 оборота,защото примерно карам от т.А до т.Б и колата загрява до малко преди средата и я оставям.Излизам след 20 мин качвам се и тя ест малко е изстинала и пак така си карам на 1500об...Дефакто трябва да мина половин София,за да ми паднат оборотите.След като загрее до там след средата си падат и са някъде под 1000 и се вдигат примерно само като набия по-резки спирачки.
Та след тия глупости питането ми е кога е нормално да се изключи тоя смукач,при каква температура на мотора,защото ми се струва,че при мен бая късничко се гаси и ми точи безценното гориво
На около 70-75 градуса трябва да изключи смукача.Но като се има впредвид годините на колата и карбуратора,някой детайли по самия карбуратор амортизират и по-трудно се подлагат на реглаж.(Биметалната пластина на смукача)
казах ти,ако имаш проблем да се обаждаш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”