Въпросче за автоматичния смукач...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Въпросче за автоматичния смукач...

Мнениеот stefan4o » Нед 18 яну 2009 22:10

Става дума за Джетта, модел 1985г. с присадено ABU (1.6)с карбуратор Пиербург 2е3. Проблемът е следният: когато колата е студена си пали нормално, държи към 1100 об/мин, но в един момент, когато стрелката на антифриза мръдне до около първото деление вдясно и колата си губи празния ход и гасне... После следва палене, каране без да изгасне и се оправя от само себе си. Интересното е, че по време на проблема по педала на газта се усеща някакво съпротивление, все едно жилото на газта е закачено някъде и като го смачкам (педала) все едно се откача самото жило, не знам как да го обясня точно... Както и да е, дали автоматичният смукач работи нормално? Щото доколкото знам той е на механичен принцип и когато колата е студена педалът стои малко по-хлътнал навътре, все едно съм го натиснал леко и държи стабилен празен ход. И доколкото чета тук по форумите, когато е студена колата държи обороти от сорта на 1500-1600, а моята никога не е държала такива обороти, когато я запаля сутрин. Има ли вероятност да е от самото жило на газта, което ми се струва хлабаво и като го натисна с пръст отгоре си се образува коремче в рамките на 1 см. надолу ?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Въпросче за автоматичния смукач...

Мнениеот snupeca » Нед 18 яну 2009 22:15

Това което описваш колега, може да е и от темп датчик, щом като мръдне стрелката го прави :roll:
Иначе оборотите ти са нормални - и мойто ABU държи 1000-1100об студена :wink:

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Чет 19 мар 2009 21:05

Аз пък имам следното запитване(става дума за Голф 1.3 карбуратор)
след като запаля колата държи високи обороти към 1500 някъде.Автоматичният смукач си работи на 6(след намесата на Люси :applause: ).Обаче тия високи обороти ги държи докато не загрее чак след средата някъде!И то горе-доло се получава,че по цял ден карам на 1500 оборота,защото примерно карам от т.А до т.Б и колата загрява до малко преди средата и я оставям.Излизам след 20 мин качвам се и тя ест малко е изстинала и пак така си карам на 1500об...Дефакто трябва да мина половин София,за да ми паднат оборотите.След като загрее до там след средата си падат и са някъде под 1000 и се вдигат примерно само като набия по-резки спирачки.
Та след тия глупости питането ми е кога е нормално да се изключи тоя смукач,при каква температура на мотора,защото ми се струва,че при мен бая късничко се гаси и ми точи безценното гориво :horror:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 20 мар 2009 20:20

sa6i4 написа:Аз пък имам следното запитване(става дума за Голф 1.3 карбуратор)
след като запаля колата държи високи обороти към 1500 някъде.Автоматичният смукач си работи на 6(след намесата на Люси :applause: ).Обаче тия високи обороти ги държи докато не загрее чак след средата някъде!И то горе-доло се получава,че по цял ден карам на 1500 оборота,защото примерно карам от т.А до т.Б и колата загрява до малко преди средата и я оставям.Излизам след 20 мин качвам се и тя ест малко е изстинала и пак така си карам на 1500об...Дефакто трябва да мина половин София,за да ми паднат оборотите.След като загрее до там след средата си падат и са някъде под 1000 и се вдигат примерно само като набия по-резки спирачки.
Та след тия глупости питането ми е кога е нормално да се изключи тоя смукач,при каква температура на мотора,защото ми се струва,че при мен бая късничко се гаси и ми точи безценното гориво :horror:

На около 70-75 градуса трябва да изключи смукача.Но като се има впредвид годините на колата и карбуратора,някой детайли по самия карбуратор амортизират и по-трудно се подлагат на реглаж.(Биметалната пластина на смукача)
казах ти,ако имаш проблем да се обаждаш :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”