филтър за климатик на пасат Б3
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
филтър за климатик на пасат Б3
колеги съществува ли фирлър за климатика на пасат б3?там от кадето въздуха влиза за купето...отвора е долу под десния ъгъл на предното стъкло.кадето и да отида да питам,разбирачите ми казват че за този модел няма такива филтри,и че климатика ми е слаган допълнителмно.обянсявам им че е оригинален и че там трябва да има нещо като филтър.ама на....
Re: филтър за климатик на пасат Б3
На моят б3 няма, има само една решетка от пластмаса климатика е оригинален. 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Има,като отвориш капака в ляво под пластмасата която е под челното стъкло където ти е механизма на чистачките,махаш го и отдолу ти е кутията от където се засмуква въздух,може и да нямаш ако са ти го махнали или си фабрично с пита с решетка метална 

- DimitarBT
- Контакти:
то и аз имам само решетка ама ми се струва че трябва да има и някакъв филтър.по магазините ми казват че за моя модел няма филтри...
да....значи от б4....извинявам се за пуснатата тема.
да....значи от б4....извинявам се за пуснатата тема.
Последна промяна от DimitarBT на Съб 21 мар 2009 19:37, променено общо 1 път.
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... LZnG1U.pdf
Съгласно каталога на MANN до юли 1992 г филтър на климатика не се е монтирал.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има си технически форум за пасат
Местя в него.
Местя в него.
- DimitarBT
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/einbau/HBLZnG1U.pdf
моя уж 93-та.....ама такова чудо под кората нямам.има само една репшетка която е доиста по-малка
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Общо взето само на някои В3 се слага филтър за климатика на мястото на решетката...от какво зависи още незнам....моя е края на 92-ра и заводски нямаше филтър.
точно с идеята да не влизат буклуци при мотора и да се набиват в кондензатора на климатика си сложих флитър.За В3 съществуват два варианта за филтър :
-оригинално монтиран на В3 - той е доста голям и струва бая пари - има го в Ауто +
-оригинално монтиран ама за В4 - слага се кутия за филтър на мястото на решетката (и нея я има в Ауто +) и се слага и филтър - значително по-евтин и по-разпространен от този за В3.Струваше 20-тина лв на Mann.Просто като си купуваш филтър казваш,че колата е да кажем 94-та или 95-та за да не се обесняваш излищно.
А твоя какъв е честно казано нямам конкретна идея.Препдолагам и да е сложен някакъв ако не е слаган в БГ е сложен какъвто си се слага на В3 - трудно ще го намериш пък и доколкото съм чувал цената му е бая висока.
Успех!
точно с идеята да не влизат буклуци при мотора и да се набиват в кондензатора на климатика си сложих флитър.За В3 съществуват два варианта за филтър :
-оригинално монтиран на В3 - той е доста голям и струва бая пари - има го в Ауто +
-оригинално монтиран ама за В4 - слага се кутия за филтър на мястото на решетката (и нея я има в Ауто +) и се слага и филтър - значително по-евтин и по-разпространен от този за В3.Струваше 20-тина лв на Mann.Просто като си купуваш филтър казваш,че колата е да кажем 94-та или 95-та за да не се обесняваш излищно.
А твоя какъв е честно казано нямам конкретна идея.Препдолагам и да е сложен някакъв ако не е слаган в БГ е сложен какъвто си се слага на В3 - трудно ще го намериш пък и доколкото съм чувал цената му е бая висока.
Успех!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Бат Радо,/Radotom/ беше пуснал цяла тема в направи си сам как най-ефтино и лесно да си сложиш филтър неоригинален на пасата.Беше използвал филтър за фритюрник дето струва 2-3лв и се закрепваше с рапидки ако не се лъжа към пластмасата.Аз взех че го послушах и сега и аз съм с такъв филтър-доволен съм.Ако искаш потърси темата ако не,колегите са те насочили къде как и колко. 

- vwivan
- Автомобил:
- Двигател:
Взех оригилален фирлър за климатика на пасат б3.
Последна промяна от vwivan на Нед 05 дек 2010 17:11, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
vwivan написа:Взех оригилален фирлър за климатика на пасат б3.Кабелите на компа пречат,а също не може да се постави и горната кора.Застава в такова положение,че водата да влиза в филъра.Така ми остана не монтиран.
Трябваше да си вземеш от В4 - доста по-къс е от този на В3 и не стига до кабелите,самата кутия което също се сменя епредвидена да не може да влиза водата (отдолу си има гума) и не пречи нищо и за пластматасата отгоре...аз съм така и нямам грижи...освен,че лятото трябва да сменям филтъра на 3-4 месеца понеже се задръства заради "чистия" ни въздух.
- DimitarBT
- Контакти:
Danny boy написа:Бат Радо,/Radotom/ беше пуснал цяла тема в направи си сам как най-ефтино и лесно да си сложиш филтър неоригинален на пасата.Беше използвал филтър за фритюрник дето струва 2-3лв и се закрепваше с рапидки ако не се лъжа към пластмасата.Аз взех че го послушах и сега и аз съм с такъв филтър-доволен съм.Ако искаш потърси темата ако не,колегите са те насочили къде как и колко.
аз също съм решил така проблема...ама много бързо се зацапва м*маму ст*ра.за това повдигнах този въпрос.утре отивам да взимам за б4.благодаря ви колеги