Неработещ уред за температурата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Неработещ уред за температурата

Мнениеот haga » Съб 21 мар 2009 20:26

Колеги,търся помощ за неотчитащ уред за температурата на антифиза.Днес забелязах,че стрелката за температурата на таблото на колата не мърда(неотчита) никаква стойност.Става въпрос за Пасат В4.Поради наложителни причини изминах около 100 км.,двигателят работи нормално ,не загрява.Посочете каква може да е причината стрелката да не отчита работните градуси на антифриза,дали температурният датчик ли е за смяна или проблема е друг.Благодаря ви предварително.

Последна промяна от haga на Пон 23 мар 2009 10:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Re: Неработещ уред

Мнениеот DimitarBT » Съб 21 мар 2009 21:53

вариантите са няколко,колега

I-датчика да ти е за смяна.Обикновенно когато изпуши този датчик(температурния) стрелката на уреда за температура се качва на небето
II-Прекъснат кабел
III-самия уред да е заминал.лично аз съм се сблъсквал с този проблем.Заради тази малка гадна стрелкичка,смених 4 датчика,2 термостата и един чувал нерви.
За вариант 3-сваляш таблото,вътре уредите се разглобяват.Специално за показателите на температурата и на горивото те са устроени еднакво а иначе казано:терможичка навита за би-метална пластина.Именно тази терможичка с времето се ожичква и проблема е на лице.Дано съм бил полезен

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Нед 22 мар 2009 9:53

Благодаря ти колега.Срелката стои долу и не се вдига.Как да проверя дали температурният датчик е повреден и какъв да купя за Пасат В4 с мотор 1.8 ABC?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 22 мар 2009 11:17

haga написа:Благодаря ти колега.Срелката стои долу и не се вдига.Как да проверя дали температурният датчик е повреден и какъв да купя за Пасат В4 с мотор 1.8 ABC?

Мн често при Б4 датчиците са 2 в един корпус.Този за стрелката и този за ECU.Намира се на изходната тръба на антифриза от мотора към радиатора за охлаждане.Или с други думи е най-отгоре и най-лесно се мери.При студен мотор трябва да показат около 4К Ом.

После определяш как са термо съпротивленията и окъсяваш кабелчетата в щокъла към купето.Ако се вдигне стрелката е в датчика,ако ли не тогава има мн причини да не работи.И почваш по жицата докато го намериш.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Нед 22 мар 2009 11:43

Благодаря колега.

Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот am_gyl » Нед 22 мар 2009 12:53

viewtopic.php?f=6&t=109687&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8
Най вероятно е това най честия проблем за пасат

niki_16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_16 » Нед 22 мар 2009 18:20

И аз мисля,че това е проблема.Току що се прибрах,бях до колата да монтирам таблото след като презапоих стабилизаторчето.Оправи се.За втори път го презапоявам явно първия не съм го направил както трябва.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Нед 22 мар 2009 20:31

Колеги срелката за горивото работи(премества се нагоре по скалата),само за температурата не ми работи.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Нед 22 мар 2009 20:46

А някой да знае защо при по ниски температури циферблата на километража ми изчезват цифри. Като загрее и стане топло се появяват :roll: Някакви идеи?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 22 мар 2009 22:44

valerius написа:защо при по ниски температури циферблата на километража ми изчезват цифри.

Защото е с една 'проводяща гума', като при електронните часовници дисплейчето. Като се застуди- свива се одървената от годините гума и не контактува добре.
Може би ако се притегнат леко болтчетата на пластмасата зад дисплея- ще се оправи.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 23 мар 2009 0:34

haga написа:Колеги срелката за горивото работи(премества се нагоре по скалата),само за температурата не ми работи.

Да се разбира ли, че си проверил състоянието на стабилизатора? Ако отговора е да, се връщаш към така добре описаното от Vasseto, а и DimitarBT.

И колега допълни с нещо уточняващо заглавието, например "Неработещ ... за температурата". :012: Нали трябва човек да се ориентира по-лесно с Търсачката, когато се опита да търси решението на подобен проблем.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Re: Неработещ уред за температурата

Мнениеот haga » Пон 23 мар 2009 10:26

Още не съм проверил стабилиатора.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Re: Неработещ уред за температурата

Мнениеот haga » Чет 26 мар 2009 10:30

Проблема е решен ,не добър контакт между датчика и буксата.След почистване и наместване уреда вече работи.

Върни се в “Passat”