Неработещ уред за температурата
Неработещ уред за температурата
Колеги,търся помощ за неотчитащ уред за температурата на антифиза.Днес забелязах,че стрелката за температурата на таблото на колата не мърда(неотчита) никаква стойност.Става въпрос за Пасат В4.Поради наложителни причини изминах около 100 км.,двигателят работи нормално ,не загрява.Посочете каква може да е причината стрелката да не отчита работните градуси на антифриза,дали температурният датчик ли е за смяна или проблема е друг.Благодаря ви предварително.
Последна промяна от haga на Пон 23 мар 2009 10:24, променено общо 1 път.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: Неработещ уред
вариантите са няколко,колега
I-датчика да ти е за смяна.Обикновенно когато изпуши този датчик(температурния) стрелката на уреда за температура се качва на небето
II-Прекъснат кабел
III-самия уред да е заминал.лично аз съм се сблъсквал с този проблем.Заради тази малка гадна стрелкичка,смених 4 датчика,2 термостата и един чувал нерви.
За вариант 3-сваляш таблото,вътре уредите се разглобяват.Специално за показателите на температурата и на горивото те са устроени еднакво а иначе казано:терможичка навита за би-метална пластина.Именно тази терможичка с времето се ожичква и проблема е на лице.Дано съм бил полезен
I-датчика да ти е за смяна.Обикновенно когато изпуши този датчик(температурния) стрелката на уреда за температура се качва на небето
II-Прекъснат кабел
III-самия уред да е заминал.лично аз съм се сблъсквал с този проблем.Заради тази малка гадна стрелкичка,смених 4 датчика,2 термостата и един чувал нерви.
За вариант 3-сваляш таблото,вътре уредите се разглобяват.Специално за показателите на температурата и на горивото те са устроени еднакво а иначе казано:терможичка навита за би-метална пластина.Именно тази терможичка с времето се ожичква и проблема е на лице.Дано съм бил полезен
Благодаря ти колега.Срелката стои долу и не се вдига.Как да проверя дали температурният датчик е повреден и какъв да купя за Пасат В4 с мотор 1.8 ABC?
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
haga написа:Благодаря ти колега.Срелката стои долу и не се вдига.Как да проверя дали температурният датчик е повреден и какъв да купя за Пасат В4 с мотор 1.8 ABC?
Мн често при Б4 датчиците са 2 в един корпус.Този за стрелката и този за ECU.Намира се на изходната тръба на антифриза от мотора към радиатора за охлаждане.Или с други думи е най-отгоре и най-лесно се мери.При студен мотор трябва да показат около 4К Ом.
После определяш как са термо съпротивленията и окъсяваш кабелчетата в щокъла към купето.Ако се вдигне стрелката е в датчика,ако ли не тогава има мн причини да не работи.И почваш по жицата докато го намериш.
viewtopic.php?f=6&t=109687&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8
Най вероятно е това най честия проблем за пасат
Най вероятно е това най честия проблем за пасат
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля,че това е проблема.Току що се прибрах,бях до колата да монтирам таблото след като презапоих стабилизаторчето.Оправи се.За втори път го презапоявам явно първия не съм го направил както трябва.
Колеги срелката за горивото работи(премества се нагоре по скалата),само за температурата не ми работи.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А някой да знае защо при по ниски температури циферблата на километража ми изчезват цифри. Като загрее и стане топло се появяват
Някакви идеи?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
valerius написа:защо при по ниски температури циферблата на километража ми изчезват цифри.
Защото е с една 'проводяща гума', като при електронните часовници дисплейчето. Като се застуди- свива се одървената от годините гума и не контактува добре.
Може би ако се притегнат леко болтчетата на пластмасата зад дисплея- ще се оправи.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
haga написа:Колеги срелката за горивото работи(премества се нагоре по скалата),само за температурата не ми работи.
Да се разбира ли, че си проверил състоянието на стабилизатора? Ако отговора е да, се връщаш към така добре описаното от Vasseto, а и DimitarBT.
И колега допълни с нещо уточняващо заглавието, например "Неработещ ... за температурата".

Re: Неработещ уред за температурата
Проблема е решен ,не добър контакт между датчика и буксата.След почистване и наместване уреда вече работи.