Моторът тресе когато е студен Golf 4 1.9TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: МОТОРА ТРЕСЕ КОГАТО Е СТУДЕН Golf 4 1.9TDI

Мнениеот niks76 » Съб 21 мар 2009 23:05

hooligan_sk написа:
nedo написа:
hooligan_sk написа:Изведнъж ли е станало така?

Не. Постепенно през това лято. Миналата зима нямах такъв проблем.

Еми кво да ти кажа, номер едно причина за такова нещо е демпферния маховик, отпуска се износва се, първо при студен мотор се усеща, после и при топъл... нека някой друг каже какво мисли, но е доста класически случай съдейки по всичко изписано по проблема :)

моля не заблуждаваите хората като нямате нужната компетенция-мотор на СТУДЕНО от разбит маховик НЕ тресе :twisted:
пи4а да погледне дали не минава въздух през горивната с-ма;свещи ;центровка;температурен дат4ик,а и има и хора занимаващи се професионално с ремонт на автомобили;вси4ко не се решава през форумите

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моторът тресе когато е студен Golf 4 1.9TDI

Мнениеот HAMELION » Съб 21 мар 2009 23:10

а свщите как са?някои гледал ли ги е?
и аз се самнявам за маховик.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 21 мар 2009 23:11

Крайно време беше и някой компетентен да Ви обясни ! :applause:
Евала никс !

Потребителски аватар
didi7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didi7777 » Съб 21 мар 2009 23:15

:cop :cop ха ха ха дизела мамата си е,,,,,,,,,,,,а за въздуха аз имам балончета ама всичко е ок на лягане ставане гонки и тн абе някои дюзичка пишка щот вика че пали от ряз

Потребителски аватар
nedo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedo » Нед 22 мар 2009 10:27

Благодариа все пак многобройните отговори. Но да ви кажа още нещто любопитно. Проблема оснновно започна след реголирането на дюзите. Закарах колата на сервиз защото малак проблем от друго естество. Когато се движеше колата нямаше никакъв проблем. Но кокато по време на движение дам на свободна и започваше да тресе, така сякаш работи на три цилиндъра. Обиколих няколко сервиза в период на две седници и неоспяха да разберат от какво е проблема. Накрае си записах час в сервиз на VW във Варна и ми решиха проблема за 1 час. Но не ми казаха какво са направили и нямаше сменена част по автомобила. В тиа всички сервизи ми свалиха дюзите и ги провериха. Оказа се че едната при ниско налягане неработела добре. След тази регулировка колата на суден двигател започна да тресе.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 22 мар 2009 10:44

Тц тц тц ,я виж да не са ти я кодирали на автоматик ?
И ако това са го направили в Автотрейд-Варна :screwy ,.... Ей сега ще увикам Вахо, че ми е на гости в Плевен :mrgreen:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 22 мар 2009 11:54

nedo написа:Благодариа все пак многобройните отговори. Но да ви кажа още нещто любопитно. Проблема оснновно започна след реголирането на дюзите. Закарах колата на сервиз защото малак проблем от друго естество. Когато се движеше колата нямаше никакъв проблем. Но кокато по време на движение дам на свободна и започваше да тресе, така сякаш работи на три цилиндъра. Обиколих няколко сервиза в период на две седници и неоспяха да разберат от какво е проблема. Накрае си записах час в сервиз на VW във Варна и ми решиха проблема за 1 час. Но не ми казаха какво са направили и нямаше сменена част по автомобила. В тиа всички сервизи ми свалиха дюзите и ги провериха. Оказа се че едната при ниско налягане неработела добре. След тази регулировка колата на суден двигател започна да тресе.

Я кажи пуши ли бяло докато тресе?

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 мар 2009 14:43

При загасяне и палене на загрят мотор яко притриса(имам чувството че мотора не угасва веднага след завъртане на ключа).TDI-AHF.Предположения? :|

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 22 мар 2009 17:16

Ludiq написа:При загасяне и палене на загрят мотор яко притриса(имам чувството че мотора не угасва веднага след завъртане на ключа).TDI-AHF.Предположения? :|

Клапата до ЕГР не затваря, сигурно ти е изваден вакуума. Така е по-добре виж само да запушиш маркучето на вакуума с болтче примерно да не дърпа мръсотии.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 мар 2009 17:31

Zinoto написа:
Ludiq написа:При загасяне и палене на загрят мотор яко притриса(имам чувството че мотора не угасва веднага след завъртане на ключа).TDI-AHF.Предположения? :|

Клапата до ЕГР не затваря, сигурно ти е изваден вакуума. Така е по-добре виж само да запушиш маркучето на вакуума с болтче примерно да не дърпа мръсотии.

EGR е затапен с ламаринка и като я гася имам чувството че мотора се втриса в коша. :)

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 22 мар 2009 17:52

Ludiq написа:
Zinoto написа:

EGR е затапен с ламаринка и като я гася имам чувството че мотора се втриса в коша. :)

Не ти говоря за ЕГР, и моя е затапен, има една клапа там преди него която затваря напълно притока на въздух откъм кулера, когато гасиш, може и да е заяла в отворено положение, по-лошо се получава когато запъне в затворено.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 мар 2009 18:07

Zinoto написа:
Ludiq написа:
Zinoto написа:

Не ти говоря за ЕГР, и моя е затапен, има една клапа там преди него която затваря напълно притока на въздух откъм кулера, когато гасиш, може и да е заяла в отворено положение, по-лошо се получава когато запъне в затворено.

Цялата беше в нагар и я почистих.Проблема е от преди това.Може ли да е от центровката?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 23 мар 2009 1:50

:beer и мойта претриса като гася ама не само топла аз нямам демпферен маховик и такава клапа(AHU)мотор ама мойто радикално мнение е че компресията на мотора е голяма и като и спреш нафтата и напрао бий контра mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
nedo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedo » Пон 23 мар 2009 12:09

Моля, ако още някой е компетентен по вапроза да помогне.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 23 мар 2009 20:39

nedo написа:Моля, ако още някой е компетентен по вапроза да помогне.

Това което те питах по горе - дали пуши нещо като палиш сутрин е много важно за да ни насочиш!

Върни се в “Дизелови агрегати”