Aмортисьори BILLSTEIN от къде?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Aмортисьори BILLSTEIN от къде?

Мнениеот stereofonix » Нед 22 мар 2009 21:01

Здравейте колеги. Искам да попитам от къде в Стара Загора мога да намеря тази марка амортисьори BILLSTEIN. Чувам доста добри неща за тях и не са скъпи. За предницата на Б4 кое ще е по добре маслени или газови? Но повече ме интересува къде мога да ги намеря в Стара Загора.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Aмортисьори BILLSTEIN от къде?

Мнениеот zfa159 » Нед 22 мар 2009 21:13

Откъде трудно мога да ти кажа - в София има няколко места,където се предлагат - предполагам и при вас ги продават някъде.
Маслени :
+ мека возия,плавно усещане на дупките,по-висок комфорт при движение по неравен участък
+ по-евтини са от газовите

- слаба стабилност на колата при резки менври с по-висока скорост,слаба стабилност в завои с по-висока скорост,слаба стабилност при голяма неравност на пътя,слаба стабилност при разминаване или изпреварване на голямо превозно средство с висока скорост или при страничен вятър.
- значително по-малък живот от на газовите - при нашите пътища изпускат сравнитело за година-две колкото и да ги пазиш и да не целиш дупките.

Газови :
+ по-дълъг живот от на маслените (дават го около 2 пъти по-дълъг при еднакви условия)
+ значително по-голяма стабилност при всички горе изброени условия
+ колата става малко по-висока спрямо преди - седно с около 1-2см

- доста по-нисък комфорт по неравен терен,удара в дупка се усеща с бъбреците ;) ,
- започват да дрънкат недобре закрепени детайли по колата - пластмаси разни по таблото,разни други неща - трябва да се взимат мерки срещу това ;)
- малко по-скъпи са от маслените

С две думи ако караш по-състезателно си вземи газови понеже стабилността на колата е коренно различна (преди имах В3 с газови 4бр. точно таиз марка и беше много стабилна....сега съм с 4бр. маслени Sachs срванително нови и не е въобще толкова стабилна колкото с газовите).Ако пък си караш спокойно и искаш по-голям комфорт си вземи маслени.
Общо взето това е.
УСпех!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 22 мар 2009 21:24

stereofonix написа:Здравейте колеги. Искам да попитам от къде в Стара Загора мога да намеря тази марка амортисьори BILLSTEIN. Чувам доста добри неща за тях и не са скъпи. За предницата на Б4 кое ще е по добре маслени или газови? Но повече ме интересува къде мога да ги намеря в Стара Загора.

виж тук дано ти помогне,гледам че имат дистрибутори за Стара Загора:
http://www.manimpex-bg.com/partners.html#di

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Пон 23 мар 2009 20:10

Колеги в саита предоставен ми от колегата "Danny boy" -

Код: Избери всички

след днескашното ми обаждане ми дадоха следните цени за амортисьорите. За предни газови амортисьори BILLSTEIN цена от 136.40лв. за брой. Гаранцията която дават е 1 година а ако сменя тампони и прахоуловители гаранцията става 2 години. По спомени от до сега про4етените теми на колеги тяхните амортисьори от същатата марка и модел( газови) бяха на по ниска цена и с 2 години гаранция. Тука тази кака нещо ме запрати на върбата с тази цена и гаранция. Вие какво мислите ?

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Пон 23 мар 2009 20:13

взимай KYB каиаба.
трепач
не казвам нищо лошо за тези дето ги тарси6 просто предлагам тез :)
имаи ки предвид цената която сподели

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Пон 23 мар 2009 20:43

HAMELION написа:взимай KYB каиаба.
трепач
не казвам нищо лошо за тези дето ги тарси6 просто предлагам тез :)
имаи ки предвид цената която сподели

Колега били споделил някаква приблизителна цена за тази марка и ориентировъчно от къде си ги взел?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 23 мар 2009 22:20

stereofonix написа:Колеги в саита предоставен ми от колегата "Danny boy" -

Код: Избери всички

след днескашното ми обаждане ми дадоха следните цени за амортисьорите. За предни газови амортисьори BILLSTEIN цена от 136.40лв. за брой. Гаранцията която дават е 1 година а ако сменя тампони и прахоуловители гаранцията става 2 години. По спомени от до сега про4етените теми на колеги тяхните амортисьори от същатата марка и модел( газови) бяха на по ниска цена и с 2 години гаранция. Тука тази кака нещо ме запрати на върбата с тази цена и гаранция. Вие какво мислите ?

Ами колега цената тука в Пловдив за маслените на Bilstein е 110лв бройката,по принцип газовите са по-скъпи така че....
Аз съм с Каяба,засега 1 година нямам оплаквания.Взех ги на цена 86-90лв за маслени
предни,задните не ги помня.Мисля че Bilstein са една идея по-добри,ама...
Имай в предвид че тук във форума има много колеги ,които пазаруват с отстъпки.По принцип сервизите също ползват отстъпката за дадена част или ддс не плащат и ги взимат по-ефтино.
ако някой колега може да ти помогне по това направление.
Все пак потърси или поразпитай къде другаде продават Bilstein във Стара Загора.
Уф.. сега гледам че си с B4 моят е Б3.По принцип незнайно защо на Б4 частите са по-скъпи от тези на б3 като нещата са почти идентични,баси скапаната политика на магазините по-нова кола ли е по-скъпо ти го продават.Що не звъннеш в София или Пловдив в Manimpex да видиш какви цени ще ти отперят и да сравниш.

Потребителски аватар
svilen073
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilen073 » Пон 23 мар 2009 22:42

свържи се с колегата scirocco gt той ще ти обясни какви да си вземеш. има преференциални цени за колеги от форума и праща по куриери.Аз съм ползвал услугата и съм доволен точен е човека.

Върни се в “Passat”