Aмортисьори BILLSTEIN от къде?
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Aмортисьори BILLSTEIN от къде?
Здравейте колеги. Искам да попитам от къде в Стара Загора мога да намеря тази марка амортисьори BILLSTEIN. Чувам доста добри неща за тях и не са скъпи. За предницата на Б4 кое ще е по добре маслени или газови? Но повече ме интересува къде мога да ги намеря в Стара Загора.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Aмортисьори BILLSTEIN от къде?
Откъде трудно мога да ти кажа - в София има няколко места,където се предлагат - предполагам и при вас ги продават някъде.
Маслени :
+ мека возия,плавно усещане на дупките,по-висок комфорт при движение по неравен участък
+ по-евтини са от газовите
- слаба стабилност на колата при резки менври с по-висока скорост,слаба стабилност в завои с по-висока скорост,слаба стабилност при голяма неравност на пътя,слаба стабилност при разминаване или изпреварване на голямо превозно средство с висока скорост или при страничен вятър.
- значително по-малък живот от на газовите - при нашите пътища изпускат сравнитело за година-две колкото и да ги пазиш и да не целиш дупките.
Газови :
+ по-дълъг живот от на маслените (дават го около 2 пъти по-дълъг при еднакви условия)
+ значително по-голяма стабилност при всички горе изброени условия
+ колата става малко по-висока спрямо преди - седно с около 1-2см
- доста по-нисък комфорт по неравен терен,удара в дупка се усеща с бъбреците
,
- започват да дрънкат недобре закрепени детайли по колата - пластмаси разни по таблото,разни други неща - трябва да се взимат мерки срещу това
- малко по-скъпи са от маслените
С две думи ако караш по-състезателно си вземи газови понеже стабилността на колата е коренно различна (преди имах В3 с газови 4бр. точно таиз марка и беше много стабилна....сега съм с 4бр. маслени Sachs срванително нови и не е въобще толкова стабилна колкото с газовите).Ако пък си караш спокойно и искаш по-голям комфорт си вземи маслени.
Общо взето това е.
УСпех!
Маслени :
+ мека возия,плавно усещане на дупките,по-висок комфорт при движение по неравен участък
+ по-евтини са от газовите
- слаба стабилност на колата при резки менври с по-висока скорост,слаба стабилност в завои с по-висока скорост,слаба стабилност при голяма неравност на пътя,слаба стабилност при разминаване или изпреварване на голямо превозно средство с висока скорост или при страничен вятър.
- значително по-малък живот от на газовите - при нашите пътища изпускат сравнитело за година-две колкото и да ги пазиш и да не целиш дупките.
Газови :
+ по-дълъг живот от на маслените (дават го около 2 пъти по-дълъг при еднакви условия)
+ значително по-голяма стабилност при всички горе изброени условия
+ колата става малко по-висока спрямо преди - седно с около 1-2см
- доста по-нисък комфорт по неравен терен,удара в дупка се усеща с бъбреците

- започват да дрънкат недобре закрепени детайли по колата - пластмаси разни по таблото,разни други неща - трябва да се взимат мерки срещу това

- малко по-скъпи са от маслените
С две думи ако караш по-състезателно си вземи газови понеже стабилността на колата е коренно различна (преди имах В3 с газови 4бр. точно таиз марка и беше много стабилна....сега съм с 4бр. маслени Sachs срванително нови и не е въобще толкова стабилна колкото с газовите).Ако пък си караш спокойно и искаш по-голям комфорт си вземи маслени.
Общо взето това е.
УСпех!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
stereofonix написа:Здравейте колеги. Искам да попитам от къде в Стара Загора мога да намеря тази марка амортисьори BILLSTEIN. Чувам доста добри неща за тях и не са скъпи. За предницата на Б4 кое ще е по добре маслени или газови? Но повече ме интересува къде мога да ги намеря в Стара Загора.
виж тук дано ти помогне,гледам че имат дистрибутори за Стара Загора:
http://www.manimpex-bg.com/partners.html#di
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги в саита предоставен ми от колегата "Danny boy" - след днескашното ми обаждане ми дадоха следните цени за амортисьорите. За предни газови амортисьори BILLSTEIN цена от 136.40лв. за брой. Гаранцията която дават е 1 година а ако сменя тампони и прахоуловители гаранцията става 2 години. По спомени от до сега про4етените теми на колеги тяхните амортисьори от същатата марка и модел( газови) бяха на по ниска цена и с 2 години гаранция. Тука тази кака нещо ме запрати на върбата с тази цена и гаранция. Вие какво мислите ?
Код: Избери всички
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
взимай KYB каиаба.
трепач
не казвам нищо лошо за тези дето ги тарси6 просто предлагам тез
имаи ки предвид цената която сподели
трепач

- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
HAMELION написа:взимай KYB каиаба.
трепач
Колега били споделил някаква приблизителна цена за тази марка и ориентировъчно от къде си ги взел?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
stereofonix написа:Колеги в саита предоставен ми от колегата "Danny boy" -след днескашното ми обаждане ми дадоха следните цени за амортисьорите. За предни газови амортисьори BILLSTEIN цена от 136.40лв. за брой. Гаранцията която дават е 1 година а ако сменя тампони и прахоуловители гаранцията става 2 години. По спомени от до сега про4етените теми на колеги тяхните амортисьори от същатата марка и модел( газови) бяха на по ниска цена и с 2 години гаранция. Тука тази кака нещо ме запрати на върбата с тази цена и гаранция. Вие какво мислите ?Код: Избери всички
Ами колега цената тука в Пловдив за маслените на Bilstein е 110лв бройката,по принцип газовите са по-скъпи така че....
Аз съм с Каяба,засега 1 година нямам оплаквания.Взех ги на цена 86-90лв за маслени
предни,задните не ги помня.Мисля че Bilstein са една идея по-добри,ама...
Имай в предвид че тук във форума има много колеги ,които пазаруват с отстъпки.По принцип сервизите също ползват отстъпката за дадена част или ддс не плащат и ги взимат по-ефтино.
ако някой колега може да ти помогне по това направление.
Все пак потърси или поразпитай къде другаде продават Bilstein във Стара Загора.
Уф.. сега гледам че си с B4 моят е Б3.По принцип незнайно защо на Б4 частите са по-скъпи от тези на б3 като нещата са почти идентични,баси скапаната политика на магазините по-нова кола ли е по-скъпо ти го продават.Що не звъннеш в София или Пловдив в Manimpex да видиш какви цени ще ти отперят и да сравниш.
свържи се с колегата scirocco gt той ще ти обясни какви да си вземеш. има преференциални цени за колеги от форума и праща по куриери.Аз съм ползвал услугата и съм доволен точен е човека.