Всичко смених а пак няма парно...
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко смених а пак няма парно...
Колеги да питам от каде идва проблема, при положение че преди година и половина смених радиаторче на парното с ново този месец смених водна помпа и радиатор на охлаждането промих системата течеше бистра вода нов антифриз.Всичко както си е по книга обаче пак нямам добро парно духа едвам едвам топло.Къде може да е проблема идеи някакви? Преди да смяня водната помпа и радятора пак не духаше топло.Става въпрос за голф 2
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Всичко смених а пак няма парно...
A клапите поправихте ли, когато сменяхте радиаторчето? Те са най-честата причина за не-много топло духащо парно.. А и съм има случай на радиаторче-менте, което правеше същите магарии!! 
Метни едно око на жилата за топло и студено. Имал съм случай да не могат да отворят поради пречка от някой кабел или развалена врътка 
- dudeotprolesha
- Автомобил:
- Двигател:
клапаните преди радиаторчето
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Откак сменихме новото почна да го прави това но може да не сме напаснали добре тръбите или клапите.Има ли как да ги ревизирам без да свалям таблото.
- hristo stankov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател:
Да не би входа и изхода на радиаторчето да си объркал като си го свързвал.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
hristo stankov написа:Да не би входа и изхода на радиаторчето да си объркал като си го свързвал.
Малко трудно, защото ще се усучат маркучите а това ще го забележа.А и като промивах системата от където и да пуснеш вода в радяторчето все си излизаше с нормална струя и от ляво надясно и обратно.Но това с размяната го отхвърляме като варянт.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колата иначе нормално ли си загрява ? Термостат ?
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Долната тръба е вряла като загрее и я пипна така, че отваря а и като сменях водната помпа го пробвах с гореща вода работи идеално.
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Oстанаха клапите май..
няма как без да се сваля, мятай го отново и подбери хубави материяли за тях,за да не правиш пак. Има теми в търсачката за това, как да си направиш клапите най-добре. Успех 
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти,колега имах подобен проблем. протече ми оргиналното радиаторче и трябаше да го сменя.в магазина ми предложиха две на външен вид никаква разлика. разликата само в цената. първото 40лв. второто 75лв.като второто имало серпентина от вътре,която задържала топлината.аз си взех това от 75лв и не сгреших и сега имам перфектно парно.
gsisport написа:Долната тръба е вряла като загрее и я пипна така, че отваря а и като сменях водната помпа го пробвах с гореща вода работи идеално.
И аз преди време пробвах с топла вода и уж сичко беше 6 но патувах до Търново и забелязах че не загрява добре и нее като да няма парно но сега като смених термостата е друго нещо.
Мисалта ми е че можи да отваря и затваря но да не затваря добре
Успех

- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Радиаторчето ми е оригинално от голф 3.Колата от която го взех беше катастрофирала точно 1 месец след като собственика му мой приятел го смени и беше дал по спомен около 90 лева.Като се постопли ще махна до шофьора жабката и под нея и ще огледам как е положението с клапите и херметизацията на кутията за въздух.
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
здр.колега при двата марку4а дето влизат в радиатор4ето има два клапана които се ебават.при мен бе6е така махнах ги ина тяхно място сложих две медни траби4ки и сега е ок.na jetta.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Завърти копчето за тополо-стузено малко наляво - да не е до край, на 2/3 преди "цървеното". Ако са разместени жилата - циганина в парното, колкото и въглища да хвърля не може да направи "африка".
На мой познат на колицата се бях разместили и на "топло" - беше като "Топлофикация"АД - Лека Топлина. Направо беше СТУД!!!(Щом двете бели мечки на задната седалка се бореха за родопското одеало....)
На мой познат на колицата се бях разместили и на "топло" - беше като "Топлофикация"АД - Лека Топлина. Направо беше СТУД!!!(Щом двете бели мечки на задната седалка се бореха за родопското одеало....)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”