Какво знаем за Аспартам-а?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот BastunSelski » Вто 24 мар 2009 17:23

хаха ,но може да видиш гения на гените :),а и все пак зависи колко е дебела тръбата на микроскопа
Та ето ,който има пари су пазарува такива неща http://www.bio.bg/index.php?p=94&l=1
Смятам аз да видя тия яйцъ и пресното млеко,колко са хубави :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 17:24

iceto написа:не знаех, че с микроскоп можеш да видиш генните, но човек се учи докато е жив :banghead:

структура на клетки съм написал драги.....научи се да четеш първо

един нагледен материал какво се случва с разстение поливано с преварена вода от микровълнова и такава на обикновен котлон

http://www.rense.com/general70/microwaved.htm

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 24 мар 2009 17:44

ими като си видял промяна в структурата, как рабра, че са генномодифицирани

според мен и във вода да свариш месо, пак ще се промени

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 17:46

iceto написа:ими като си видял промяна в структурата, как рабра, че са генномодифицирани

прощавай в кой клас си ?

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 24 мар 2009 17:50

iceto написа:ими като си видял промяна в структурата, как рабра, че са генномодифицирани

Да, променя се... става за ядене ! :D
Колегата One е много прав ! :да: Това, че ти не го разбираш не означава, че не е така. :roll:
Доказано си е...дори още се спори в научните среди дали това месо ( приготвено в микровълнова ) е опасно ако се прекали с неговата консумация. Необходимо е да кажа, че става въпрос само за готвене на месо в микровълнова... не за притопляне на ядене, месо и т.н ... има разлика :P

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 24 мар 2009 17:52

съжалявам за спама по темата;

надявам се , че колегата ползава tft монитор, хендсфри и не стои в центъра на голям град - в смисъл далече е от всякакви вълни

OK, приемам забележката на колежката, но си остава въпроса - как видя генната модификация

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 24 мар 2009 17:56

iceto написа:съжалявам за спама по темата;

надявам се , че колегата ползава tft монитор, хендсфри и не стои в центъра на голям град - в смисъл далече е от всякакви вълни

OK, приемам забележката на колежката, но си остава въпроса - как видя генната модификация

Не си го разбрал, колега !
Не е генна модификация... под въздействието на вълните от микровълновата печка се променят клетките на месото..настъпва мутация на клетката...тя се "изражда"...променя се. Според много учени и лекари, месо приготвено по този начин ( с настъпили такива промени в клетките) не е здравословно за консумация.... И все пак, още има спорове по този въпрос :) ... не си спомням да има доказателства т.е да има данни за хора,консумирали редовно такова месо и в резултат на това да са заболели от нещо :? Може и да греша.... не съм търсила инфо по този въпрос скоро

Последна промяна от VW-fenka на Вто 24 мар 2009 18:01, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 18:01

VW-fenka написа: Не си го разбрал, колега !
Не е генна модификация... под въздействието на вълните от микровълновата печка се променят клетките на месото..настъпва мутация на клетката...тя се "изражда"...променя се. Според много учени и лекари, месо приготвено по този начин ( с настъпили такива промени в клетките) не е здравословно за консумация.

e аз се отказах да обяснявам, благодаря ти, че теб не те мързи :)
само ще допълня промените на клетките става на абсолютно всичко органично вкарано в микровълновите - един вид е равносилно та даже и с по-лоши последвствия дали консумираш генно-модифицирано или микровълнофурно-модифицирано :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 24 мар 2009 18:45

One написа:
VW-fenka написа: Не си го разбрал, колега !
Не е генна модификация... под въздействието на вълните от микровълновата печка се променят клетките на месото..настъпва мутация на клетката...тя се "изражда"...променя се. Според много учени и лекари, месо приготвено по този начин ( с настъпили такива промени в клетките) не е здравословно за консумация.

e аз се отказах да обяснявам, благодаря ти, че теб не те мързи :)
само ще допълня промените на клетките става на абсолютно всичко органично вкарано в микровълновите - един вид е равносилно та даже и с по-лоши последвствия дали консумираш генно-модифицирано или микровълнофурно-модифицирано :)

тук ми стана много интересно ... особено това за месото в микровълновата, не че го приготвям така, ама все пак ... мутация на клетката, по скоро разпадане ... сега доколкото аз си представям свареното в тенджера в обикновена печка месо, се сварява под въздействието на околната температура на водата, т.е. от вън на вътре, докато микроуейва, сварява от вътре на вън, то даже незнам дали изобщо се води сваряване това, ами поскоро си е баш саморазрушаване на клетката (нали микроуейва карат атомите на материала в нея да трептят, което отделя топлина, та в една клетка това до какво води незнам ... )

но виж това с водата и цветята определено не го вярвам :) даже ще го пробвам и ще пиша, досега никога не съм преварявал водата преди да ги поливам, дано това не ги погуби :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 24 мар 2009 20:00

Хора - пийте си редовно ракията и не спорете за глупости .... току що чух по новините за вредата от червеното месо - българската нация да я няма отдавна ако беше вярно - от столетия си хапваме доволно свинско ,агнешко , телешко ..... тука едни научни спорове се разразиха - кое какво как .....
Една от целите на Новия световен ред е да се разпространява параноята сред широката потребителска общественост - за да върви бизнеса на корпорациите загрижени за нашата безопасност ....
Най-вече фармацевтичната промишленост .....
Ха наздраве на всички !!! :drunk :drunk :drunk :обичам ви :lock:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 мар 2009 23:25

веселин написа:Хора - пийте си редовно ракията и не спорете за глупости ....
Ха наздраве на всички !!! :drunk :drunk :drunk :обичам ви :lock:

A не така и червено вино също редовно трябва да се консумира - мин. по 1 водна чаша преди ядене . Ха наздраве на всички и от мен.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Re:

Мнениеот Hertz » Сря 25 мар 2009 0:10

VW-fenka написа:
bomber написа:
VW-fenka написа:За жалост всичко това е вярно :roll:.Обаче е много трудно да го избягваме!
В съдържанието на опаковките съкращението за аспартам е E951 .Имам огромен списък(към 10 страници) на тези съкращения,които често се срещат в опаковките.Ако проявите интерес ще ги напиша в темата.

Имам интерес :P

spam Ще се постарая до утре да ги напиша и да ги пусна в темата :да:

Оле мале щях да върна еръра дет го пия :horror: в него има Е951 :bishop
УУУУ и 952 и 954 :drinking: :012:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 25 мар 2009 8:44

One написа:
joker написа: Абе те и с холестерола се борят ама жулят като луди бекон(сиреч пържена сланина с малко месо по нея) с яйца и хамбургери.....и дебелеят на поразия с всички останали последствия за здравето !!!Апропо ...и ядат генно модифицирани храни(срещу които Европа се бори!) от които след 20 години на мъжете гърдите стават като на Памела Андерсън...

да де - "борят" се с холестерола
а аспартама е ЗАБРАНЕН - има разлика

а за генно модифицираните храни....... ами например знаете ли че :

микровълновите фурни - променят клетъчната структура на поставените и облъчени в тях продукти - демек освен да ги подгряват ги и модифицират на клетъчно ниво.... готино нали ?

който има микроспоп може да види структурата на клетките в парче месо примерно преди и след микровълновата както и от нормална фурна :)

та и да не папкате генномодифицирани храни - едно минаване през микровълновата ви носи същите благинки :)

Не се сърди,ама пак се изхвърляш в тема дето не е от твоята компетентност....тъй като работя ежедневно с микроскоп и то професионален ,с огромно увеличение, мога само да ти кажа,че структура на клетка с какъвто и да е светлинен микроскоп не можеш да видиш!!!!!!!.[b]Клетъчните органели са видими само с електронен микроскоп и то след обработка с осмиев четириокис!!!
а за микровълновите печки си прав...но проблемът там е друг...първо- денатурират белтъчините(ама ти това няма как да го видиш с микроскоп)като разделят белтъчната молекула на фрагменти някои от които са неусвоими и второ не позволяват достатъчна и равномерна термична обработка на някои продукти(месо,яйца,зеленчуци)..респективно остава рискът от хранителна инфекция...затова за бебета е забранено да се готви в микровълнова!!!А колкото за забрани на храни никога не посочвай американците,защото няма нация която да се храни така нездравословно както тях....убедил съм се лично!!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 25 мар 2009 8:51

joker написа:Не се сърди,ама пак се изхвърляш в тема дето не е от твоята компетентност.... ,с огромно увеличение, мога само да ти кажа,че структура на клетка с какъвто и да е светлинен микроскоп не можеш да видиш!!!!!!!.[b]Клетъчните органели са видими само с електронен микроскоп и то след обработка с осмиев четириокис!!!

Интересно, аз нямам претенциите да съм компетентен като лекарите, които предписват антибиотици за щяло и нещяло, лекуват те от несъществуващи болести само и само да източат здравната каса и т.н компетентни действия и бездействия с които се съсипва здравето на хората. "Лекуват" по начини от преди 100 години и са коне с капаци, които не знаят и не искат да знаят нищо повече от това с което са им тъпкали главите в "медицинските" школа....

Имам компетентност да се интересувам издирвам и ако реша да предоставя информация, а от там нататък всеки сам решава да вярва или не, да прави или не прави нещо !!!

и после аз не говоря да разглеждаш клетките на мулекулярно ниво - ами като най-прост строеж Това, което правехме в 6 клас по биология след дисекция на червей или жаба, с простите микроскопи на училището :)

joker написа:
А колкото за забрани на храни никога не посочвай американците,защото няма нация която да се храни така нездравословно както тях....убедил съм се лично!!!

А точно американците с това си тотално нездравословно консумиране на какво ли не са за пример когато ТЕ забранят нещо - значи наистина ама наистина е много зле положението с него :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 25 мар 2009 9:58

One написа:
joker написа:Не се сърди,ама пак се изхвърляш в тема дето не е от твоята компетентност.... ,с огромно увеличение, мога само да ти кажа,че структура на клетка с какъвто и да е светлинен микроскоп не можеш да видиш!!!!!!!.[b]Клетъчните органели са видими само с електронен микроскоп и то след обработка с осмиев четириокис!!!

Интересно, аз нямам претенциите да съм компетентен като лекарите, които предписват антибиотици за щяло и нещяло, лекуват те от несъществуващи болести само и само да източат здравната каса и т.н компетентни действия и бездействия с които се съсипва здравето на хората. "Лекуват" по начини от преди 100 години и са коне с капаци, които не знаят и не искат да знаят нищо повече от това с което са им тъпкали главите в "медицинските" школа....

Имам компетентност да се интересувам издирвам и ако реша да предоставя информация, а от там нататък всеки сам решава да вярва или не, да прави или не прави нещо !!!

и после аз не говоря да разглеждаш клетките на мулекулярно ниво - ами като най-прост строеж Това, което правехме в 6 клас по биология след дисекция на червей или жаба, с простите микроскопи на училището :)

joker написа:
А колкото за забрани на храни никога не посочвай американците,защото няма нация която да се храни така нездравословно както тях....убедил съм се лично!!!

А точно американците с това си тотално нездравословно консумиране на какво ли не са за пример когато ТЕ забранят нещо - значи наистина ама наистина е много зле положението с него :)

:lol: :lol: :lol:Ееех , One!!!Не е хубаво да обобщаваш по толкова опростен начин...още повече ,че не ме познаваш в професионален аспект!!!Рискуваш на 100% да сгрешиш!!! :banghead: И само потвърждаваш тезата ми,че пишеш неща без да се замисляш и без да си достатъчно осведомен!От мен толкоз!!! :bishop
P.S.Клетъчните органели са ядрото,хроматинът,митохондриите,ендоплазматичния ретикулум,рибозомите и т.н. и това не са молекули,а органели...тоест структурни елементи на клетката..и се променят когато се промени структурата на клетката!....това само за сведение!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”