аз съм атлон 3700+, с. 939 и 8600 гт видео, най-големия релийз, който съм пускал беше блу рей 20 GB - върви повече от добре, според мен лаптопчето на колега няма да се затрудни, а по спомени и видео му поддържа хардуерно HD
P.S. монитор 1680х1050

За РС специалисти - USB to HDMI converter
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За РС специалисти - USB to HDMI converter
Последна промяна от iceto на Вто 24 мар 2009 20:04, променено общо 1 път.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
iceto написа:аз съм атлон 3700+, с. 939 и 8600 гт видео, най-големия релийз, който съм пускал беше блу рей 20 GB - върви повече от добре, според мен лаптопчето на колега няма да се затрудни, а по спомени и видео му поддържа хардуерно HD
Значи преди бях с по-слабичка машинка и правех некви клизми през DVI към HDMI в телевизора който е HD Ready и намирах цялата работа за велика.
Сега съм с куад кор на 2.4, и с 9800GTX+. Монитора ми е 22` FULL HD и разбрах колко заблуден съм бил. От както съм с новата щайга почти не съм връзвал компа с тв-то

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:iceto написа:аз съм атлон 3700+, с. 939 и 8600 гт видео, най-големия релийз, който съм пускал беше блу рей 20 GB - върви повече от добре, според мен лаптопчето на колега няма да се затрудни, а по спомени и видео му поддържа хардуерно HD
Значи преди бях с по-слабичка машинка и правех некви клизми през DVI към HDMI в телевизора който е HD Ready и намирах цялата работа за велика.
Сега съм с куад кор на 2.4, и с 9800GTX+. Монитора ми е 22` FULL HD и разбрах колко заблуден съм бил. От както съм с новата щайга почти не съм връзвал компа с тв-то
Първо много зависи какъв монитор имаш, не можеш да сравняваш 37" (какъвто човека каза че има) телевизор за 1200-1500 лева с качествен s-ips дето струва два пъти повече за 22-24". Това обаче по никакъв начин не значи, че човека не може да си гледа прекрасно блу рей рипове на телевизора. А HD ready няма нищо общо с HD, та изобщо не знам защо го намеси.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Телевизорчето ми си е добре. FULL HD е и съм доволен от него. В интерес на истината имам и друг лаптоп, доста по-як от това SONY, с HDMI изход и други екстри и знам какво мога да очаквам по принцип от тази техника. Спокойно се справя и с 1080р. Качеството наистина е прекрасно. Но хайде да не си ги мерим сега, не е това целта на темата.
Въпросите си зададох ясно в първия пост - как да свържа точно това Sony с телевизора. Ако може някой да даде съвет - моля. Пък какво и защо ще гледам, си е моя работа.
Въпросите си зададох ясно в първия пост - как да свържа точно това Sony с телевизора. Ако може някой да даде съвет - моля. Пък какво и защо ще гледам, си е моя работа.
Последна промяна от GVG на Вто 24 мар 2009 21:14, променено общо 1 път.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
http://www.stantek.com/?prod=20557 Това е колега всичко друго е измислица .Някъде около 70-80 лв са Ръгаш USB-то и дерзай
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако можеш да пробваш с преходници d-sub ->dvi -> hdmi кабел - от което май няма голям смисъл
или кабела от снимката /особено, ако го намериш за няколко лева/
или кабела от снимката /особено, ако го намериш за няколко лева/
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
mely написа:http://www.stantek.com/?prod=20557 Това е колега всичко друго е измислица .Някъде около 70-80 лв са Ръгаш USB-то и дерзай
За това пак ще му трябва преходник от DVI - > HDMI
Затова май че най евтино остава:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0349921715
само за US $26.98 (макс 40 лева ) с безплатна доставка
-
- Автомобил:
- Двигател:
А не може ли просто да отидеш в магазина с лаптопа си и да помолиш учтиво да ти демонстрират как работи?
-
По принцип ми се ще да се сдобия с HDMI изход. А иначе за доставка от страна извън EU има вероятност да се заядат на митницата. На един колега за една платка от USA на подобна цена му искаха към 100 лв. мито.
В краен случай наистина май ще помоля за демонстрация на наличното в магазина устройство, ако се навият. Но все още не съм убеден на този етап, че трябва да дам 160 лв. за тази джаджа.
В краен случай наистина май ще помоля за демонстрация на наличното в магазина устройство, ако се навият. Но все още не съм убеден на този етап, че трябва да дам 160 лв. за тази джаджа.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mely написа:http://www.stantek.com/?prod=20557 Това е колега всичко друго е измислица .Някъде около 70-80 лв са Ръгаш USB-то и дерзай
.. и аз като си купих телевизора Филипс 32" .. се усетих .. че няма VGA вход .. и започнах да търся варианти .. пробвал съм поне 5 устройства .. докинга на Тошибата работи перфектно .. но на по силна машина и за мен е вариант само за лаптоп .. за което и ти трябва на теб де .. аз в крайна сметка предпочетох ъпгрейд на домашния комп + видео карта с HD подръжка + кабел DVI > HDMI за 25 лв.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Добре де на тези лаптопи не може ли да се слага някаква външна или друга видеокарта?
-
Лаптопите са много шибано нещо за ъпгрейд. Еле пък моя, който е с вградена видеокарта и е донесен от САЩ. Всъщност аз питах по магазините и се оказа, че такива външни, примерно за express слота, видеокарти нямало.
Впрочем, обиколката ми по магазините вчера и днес показа, че голяма част от консултантите там не знаят какво продават. Така че, не знам.
Впрочем, обиколката ми по магазините вчера и днес показа, че голяма част от консултантите там не знаят какво продават. Така че, не знам.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GVG написа:......Впрочем, обиколката ми по магазините вчера и днес показа, че голяма част от консултантите там не знаят какво продават. Така че, не знам.
.. е и аз в тази връзка .. да кажа .. че след като прочетох темата сутринта .. имах път .. минах през Жар-а .. и се обзаведох с един докинг на Тошиба /по горе/ .. ей така .. да си имам .. бях го тествал .. хареса ми .. а и щото ми го промотираха с добра отстъпка .. сега си вече като си взимам лаптопа от бюрото откачам само захранването и един USB кабел ..

най-лесен вариант:
Тъй като VGA изхода е аналогов най-удачно ще е VGA -> Component (RGB) cabel.
Безмислено е от VGA ( = analog) да го направиш DVI/HDMI ( = digital).
МОЖЕ да се влоши качеството!
component (RGB) сигнал е №1 аналогов сигнал (обем/качесво на информация)
най-добър образ:
USB -> DVI/HDMI box. В кутията има GPU която взима грубата digital информация и я препраща през DVI/HDMI. Laptop-a ти не се знае дали ще стане, тъй като може да има силен CPU, no памета ти е бавна (667Mhz), диска също (5400rpm).
720p (HD ready) е предостатъчно за до 42". За какво тази мания за full HD???
Световни списания оценяват често HD ready TV's с по висока оценка от колкото full HD телевизори.
Тъй като VGA изхода е аналогов най-удачно ще е VGA -> Component (RGB) cabel.
Безмислено е от VGA ( = analog) да го направиш DVI/HDMI ( = digital).
МОЖЕ да се влоши качеството!
component (RGB) сигнал е №1 аналогов сигнал (обем/качесво на информация)
най-добър образ:
USB -> DVI/HDMI box. В кутията има GPU която взима грубата digital информация и я препраща през DVI/HDMI. Laptop-a ти не се знае дали ще стане, тъй като може да има силен CPU, no памета ти е бавна (667Mhz), диска също (5400rpm).
720p (HD ready) е предостатъчно за до 42". За какво тази мания за full HD???
Световни списания оценяват често HD ready TV's с по висока оценка от колкото full HD телевизори.
-
Така, за да си начеша крастата, в петък си купих въпросния конвертор Grand HD Cinema - USB to HDMI. Броих им 159 лв., но с уговорката да им го върна, ако не ми върши работа, пък и по закон имам това право.
Устройството по принцип работи и си поддържа 720р. Заедно с видеото, по HDMI изхода му върви и аудиото. Като истинско. Но! В описанието пише, че при работата си конверторът ползва ресурсите на компютъра и най-вече на процесора. Явно ресурсите на това лаптопче не са кой знае какви, защото на моменти образът насичаше. Колкото по-високо резолюционен филм пусках, толкова по-често. И на края, на един блу-рей, който свалих от нета, насичаше непрекъснато. Образът беше чудесен, но... И днес ще им го връщам.
Реших да търся един кабел VGA - RGB, за зор-заман. Иначе за филми ще си ползвам другия лаптоп, който има всички екстри.
Изводът е, че за да се ползва конвертора, си трябва мощен компютър. Това обаче едва ли си заслужава на тази цена, защото повечето яки компютри биха имали и видеокарта с HDMI изход, до 1080 р.
Ами, това е.
Устройството по принцип работи и си поддържа 720р. Заедно с видеото, по HDMI изхода му върви и аудиото. Като истинско. Но! В описанието пише, че при работата си конверторът ползва ресурсите на компютъра и най-вече на процесора. Явно ресурсите на това лаптопче не са кой знае какви, защото на моменти образът насичаше. Колкото по-високо резолюционен филм пусках, толкова по-често. И на края, на един блу-рей, който свалих от нета, насичаше непрекъснато. Образът беше чудесен, но... И днес ще им го връщам.
Реших да търся един кабел VGA - RGB, за зор-заман. Иначе за филми ще си ползвам другия лаптоп, който има всички екстри.
Изводът е, че за да се ползва конвертора, си трябва мощен компютър. Това обаче едва ли си заслужава на тази цена, защото повечето яки компютри биха имали и видеокарта с HDMI изход, до 1080 р.
Ами, това е.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”