Ако погледнем извън границите на БГ, в една Америка примерно, ABS-a не е мотор, там ако не е VR6 или нещо от сорта, не го поглеждат, но за съжаление тук са малко хората които спокойно биха поддържали една бегачка
Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
Според мен, точно с "простотата" и непретенциозността си ABS-a се налага като един от най-добрите в БГ (ако не и най-добрия
) Но си прав и за ABF-a, няма спор че технологично погледнато е над ABS-a, но за съжаление в БГ първо се гледа икономията и лесната поддръжка, а не технологичното превъзходство
Ако погледнем извън границите на БГ, в една Америка примерно, ABS-a не е мотор, там ако не е VR6 или нещо от сорта, не го поглеждат, но за съжаление тук са малко хората които спокойно биха поддържали една бегачка
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
ами да там под 3000 кубика мотор не го смятат за мотор ,ами горивото им се измерва в галони все пак нали...1=3,8л.snupeca написа:Според мен, точно с "простотата" и непретенциозността си ABS-a се налага като един от най-добрите в БГ (ако не и най-добрия) Но си прав и за ABF-a, няма спор че технологично погледнато е над ABS-a, но за съжаление в БГ първо се гледа икономията и лесната поддръжка, а не технологичното превъзходство
![]()
-
valentino
- Автомобил:
- Двигател:
1.8 според мен е наи добрият.Това е вечният двигател.За да се счупи трябва да го оставиш без масло или вода.Друг е въпросът че всичко си има амортизация.Това все пак са коли на по 15г.
- golf_noob
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа честно, моя 1.8mi съм го оставял и без вода, и без масло
Без вода остана, когато ми се счупи пласмасовия фланец, през който горещата вода от двигателя отива в парното. Усети се чак като заизлиза пара през чистачките. Сигурно съм минал 10-тина километра преди това.
Без масло - дали имаше и половин литър,заради скапани гумички на клапани(май изгоряха при горното прегряване), дълго време не вдигната щека и т.н. глупости и от моя страна и така 2 седмици.
Издържа кучето. Но не съветвам никой да го прави.
П.С.Не бъдете строги, някой хора се учат на навици по трудния начин
Без вода остана, когато ми се счупи пласмасовия фланец, през който горещата вода от двигателя отива в парното. Усети се чак като заизлиза пара през чистачките. Сигурно съм минал 10-тина километра преди това.
Без масло - дали имаше и половин литър,заради скапани гумички на клапани(май изгоряха при горното прегряване), дълго време не вдигната щека и т.н. глупости и от моя страна и така 2 седмици.
Издържа кучето. Но не съветвам никой да го прави.
П.С.Не бъдете строги, някой хора се учат на навици по трудния начин
1.9TDI 90 коня.Лично за мен това е мотора.Жалко,че го нямам под капака.А за 1,8 бензин 90 коня какво да кажа едва ли е по добьр от всеки друг добре подьржан двигател на VW.
- Dancho_73
- Автомобил:
- Двигател:
колеги немога да разбера моят е 1,6 101 кс.АЕК добър ли е?
- Dancho_73
- Автомобил:
- Двигател:
колеги немога да разбера моят е 1,6 101 кс.АЕК добър ли е?
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при vw 1.8 е най-добрия мотор до 95г. някъде докато не почнаха да излизат мотори обурудвани с повече електроника и по умни компютри
и при голф 2 и 3 най-добре е 1.8 при голф 4 вече и 1.4 е сполучлив

-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
icemenn написа:при vw 1.8 е най-добрия мотор до 95г. някъде докато не почнаха да излизат мотори обурудвани с повече електроника и по умни компютрии при голф 2 и 3 най-добре е 1.8 при голф 4 вече и 1.4 е сполучлив
Брао, пич, ти си "гений"!
Винаги ми е било чудно как може някой да пише без да мисли.
Добре, че има само един 1.8 мотор на ФВ до 95, че да не стане някое объркване.
- shirosama
- Автомобил:
- Двигател:
а що спряха да правят този така идеализиран 1.8 моно и масово пуснаха 1.6...сигурно щото не искат да правят повече хубави двигатели...ако 1.8 беше толкова добър колкото го показахте в темата Фв щяха предимно него да пускат в употреба. 
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
От към разход ABU то ги бие всички!!И съвсем не е лош мотор!Лично мое мнение
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
shirosama написа:а що спряха да правят този така идеализиран 1.8 моно и масово пуснаха 1.6...сигурно щото не искат да правят повече хубави двигатели...ако 1.8 беше толкова добър колкото го показахте в темата Фв щяха предимно него да пускат в употреба.
Никой от производителите няма полза от подобен мотор който не се чупи .
По-темата - естествено че 1.8 ABS е най-добрия мотор за голф 3 (колко 1.6 отидоха У лЕво докато търсех моя голф ABS .....
)-
bobibmv
- Автомобил:
- Двигател:
1,6 AEK 101 KC.
- Nakata_N1
- Автомобил:
- Двигател:
ABS-Разбира се
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”