Кое от отоплителната система изгоря? Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Кое от отоплителната система изгоря? Б3

Мнениеот wo0feR » Пет 27 мар 2009 22:55

Колата е Б3 '93-та без клима
както си карах и си бях включил парното сичко си върви на 6 по едно време усещам мирис на бакилит....в следващия момент поглеждам и през въздуховодите излиза пушек. Спрях изключих парното на 0 след това постепенно на 1, 2 3 и не чувам да работи нищо само дим излиза?

някви идей кое изгоря.... термостат? вентилатор? :|

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Re: Кое от отоплителната система изгоря? Б3

Мнениеот hristov_GL » Пет 27 мар 2009 23:07

щом нищо не ти бачка или е релето или перката или термостата ..... погледни релето то е долу под жабката към конзолата с врътките (абе махаш пластмасата под жабката и след това жабката и то се пада в ляво) перката е под жабката а термостата е самата врътка най лявата :) обаче от казаното от теб 4е е започнало да дими от въздуховодите ме навява на мисълта че е перка .....

П.П. само перка ще да е ..... :bishop

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 28 мар 2009 4:17

Преди вентилатора има един блок за управление - защита по ток, най вероятно той е заминал, представлява черна кутийка под жабката около вентилатора.

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Пон 30 мар 2009 13:10

Перката ще да е.... death

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 31 мар 2009 12:00

wo0feR написа:Колата е Б3 '93-та без клима
както си карах и си бях включил парното сичко си върви на 6 по едно време усещам мирис на бакилит....в следващия момент поглеждам и през въздуховодите излиза пушек. Спрях изключих парното на 0 след това постепенно на 1, 2 3 и не чувам да работи нищо само дим излиза?

някви идей кое изгоря.... термостат? вентилатор? :|

Аз залагам на блока който управлява големия вентилатора (този който вкарва първоначално въздуха в купето).За да се стигне до блока трябва да се свали жабката.
Вентилатора се вкл. електрически към него с една много кекава Т-образна букса.С течение на времето пластинките на тази букса нагарят и разтопяват пластмасовата букса (както при мен). Следва гаден мирис на изгоряло и вентилатора не работи.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Чет 09 апр 2009 14:53

Като за начало свали панела с врътките и виж копчето което включва степените на вентилатора (лявото, това до шофьора), дали не е стопило пластмасите около медната шиничка. Ако всичко е ок, тогава разглобявай табла, жабки и т.н.

Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wo0feR » Чет 09 апр 2009 21:40

Petyoffy написа:Като за начало свали панела с врътките и виж копчето което включва степените на вентилатора (лявото, това до шофьора), дали не е стопило пластмасите около медната шиничка. Ако всичко е ок, тогава разглобявай табла, жабки и т.н.

свалих го но на копчетата нищо им няма

а като свалих тая жабка пред мен се появи няква кутия с формата на цилиндър която се продължава в тръбата на системата към купето ама от никъде не можах да видя как се отваря да проветя вътре дали не е на салата! и къде казахте че е тая ел кутия захранваща вентилатора! не я намерих :banghead:

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пет 10 апр 2009 8:05

wo0feR написа:
Petyoffy написа:Като за начало свали панела с врътките и виж копчето което включва степените на вентилатора (лявото, това до шофьора), дали не е стопило пластмасите около медната шиничка. Ако всичко е ок, тогава разглобявай табла, жабки и т.н.

свалих го но на копчетата нищо им няма

а като свалих тая жабка пред мен се появи няква кутия с формата на цилиндър която се продължава в тръбата на системата към купето ама от никъде не можах да видя как се отваря да проветя вътре дали не е на салата! и къде казахте че е тая ел кутия захранваща вентилатора! не я намерих :banghead:

http://www.vwmotors.ru/passat-b3/128.htm
Изображение
Ограденото ти е вентилатора. Сваля се като се завърти долната част на цилиндъра който си видял - на щипки е. Покрит е с някаква черна мека кора. Първо откачи буксата която е отгоре отзад - малка букса с 4 кабела.

Това е тема от "Направи си сам" за ремонт на парното от която може да се види нещо полезно. :wink:
viewtopic.php?f=11&t=71586

Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wo0feR » Пет 10 апр 2009 11:06

мерси! уикенда е мой :Mr Green Fun

П.П. темата от "направи си сам" съм я чел и ми е помогнала много но в нея не пише нищо за вентилатора...затва и на автора съм писал!

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 10 апр 2009 11:50

wo0feR написа:.....и къде казахте че е тая ел кутия захранваща вентилатора! не я намерих :banghead:

Позиция 7 на картинката от колегата Petyoffy.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 12 апр 2009 10:29

Както са казали и колегите - сваляю вентилатора и първо го пробвай него - подаваш му 12V (без значение + и - понеже е обикновен електромотор) и гледаш дали ще се завърти...само го дръж здраво,че тея играчки са мощни и ще отиде в другия край на масата докато се усетиш ;)
Ако тръгне - няма проблем в него и се насочваш към регулатора на степените и съответно към защитата по ток (такава не съм виждал ама не съм я и търсил честно казано).Мериш и гледаш къде какво се случва.Не съм разглобявал регулатора ама долкото знам как работи може да не успееш да премериш коректно напрежението ако вентилатора не е закачен понеже той се явява товара в системата.Би трябвало ако регулатора е наред на 1-ва степен напрежението да е най-ниско и нагоре да става все по-високо като на 4 трябва да е горе-долу 12V .Общо взето е това.
За кола с климатик е същото....а за климатроник е малко по-различно ама и тях ги хакнах вече как работят mhihi

Върни се в “Passat”