Радиатор-капки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Радиатор-капки

Мнениеот DIX^ » Съб 28 мар 2009 16:32

Колеги какво е това на радиатора долу в дясно, което прилича на приливник или нещо от сорта ? Питам защото забелязах, че около това място е мокро и оставям следи по паркингите. Нормално ли е това като го гледам видимо не капе, вижда се една капка която си виси .. търсих и в търсачката но немерих нищо, колата голф 3 абд , а антифриза е много зле ръждилки всякакви а сменян скоро :? :arrow:

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Re: Радиатор-капки

Мнениеот DIX^ » Съб 28 мар 2009 20:14

никой ли не знае какво е утре ще го снимам :roll:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 28 мар 2009 20:22

Аз не се сещам точно за мястото на което са капките, но охладителната система е затворена система и не е нормално да капе антифриз.

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Съб 28 мар 2009 20:37

мисля си да не е някое клапанче защитно и да се преебало.. трябва да се разглоби но май е част от радиатора :x

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 28 мар 2009 22:24

няма как просто системата е херметична ако има теч някаде се брои за теч и не е нормално :!:
аз така патих миналата есен след като смених антифриза протече някаде около датчика за перката, аз нищо не предприех само доливах антифриз по около 50-100 г на седмица се губеше и след 3-4 месеца се запуши и си е добре да ден днешен

защитния клапан ти е с капачката :idea: хем подържа налягане хем ако има зор пуска навън

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Съб 28 мар 2009 22:38

значи радиатора се е пробил death лошоо....

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 29 мар 2009 11:29

Колеги , сменяйте ги тез радиатори, като са тръгнали , вътре е пълно с раждиви наслоения.Те създават съпротивление в тръбичките и какви ли не ефекти.120 лв за хубав радиатор после се изплащат. Няма ръждилници,няма сплескани пити .

Потребителски аватар
Пламен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пламен » Пон 30 мар 2009 12:53

Преди Коледа смених и моя радиатор, защото протече. Взех нов от Ауто+ за 93,30 лв. без никаква отстъпка. Марка Nissens с размери(525x320x32)за Двигател ААМ с ръчни скорости и без климатик. каталожен номер:651941

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Пон 30 мар 2009 13:00

DIX^ написа:Колеги какво е това на радиатора долу в дясно, което прилича на приливник или нещо от сорта ? Питам защото забелязах, че около това място е мокро и оставям следи по паркингите. Нормално ли е това като го гледам видимо не капе, вижда се една капка която си виси .. търсих и в търсачката но немерих нищо, колата голф 3 абд , а антифриза е много зле ръждилки всякакви а сменян скоро :? :arrow:

Колега най-добре го смени със нов,така ще си спестиш постоянното доливане/лятото добре ,ама зимата :banghead: /и евентуално смяна на гарнитура на главата,щото висенето по светофари ще ти е проблем. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 30 мар 2009 13:28

колега,не бързаи да го сменяш!аз имах същия проблем когато сипах антифриз и в единия ъгъл покапваше и ставаше мазно петно и се бях навил да го сменям,но след около месец теча сам се локализира и досега нямам проблем,иначе мястото стои и досега леко омазнено,но не капе и при едим приятел беше така и вече 2 години омазнява но теча спря! само не се мами да слагаш прахчета за закисване,че става мазало.....!

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Пон 30 мар 2009 13:49

Ще изчакам до есентта а и при мен са два радиатора имам и климатик , сиг. ще е повече парички ... за сега промих системата, цвета на течноста която излезе беше червеникав цвят ръждив и какви ли не боклуци :shock няколко пъти промивка докато се избистри и сега е с водица. Очаквах да се получи теч от радиатора след тази промивка, но си е същото само увлажнява. Сега си мисля да сложа течна добавка към новия антифриз за течове .. Впрочем какъв антифриз да купя , ми се струва много ментета има по нашия пазар, може такъв да е бил предня :063:

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пон 30 мар 2009 14:44

не слагай добавки за запушване и не слагай евтин български антифриз

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Пон 30 мар 2009 19:39

не слагай добавки за запушване и не слагай евтин български антифриз
Евала колега за съвета. :012:
Иначе гореописания гяволък,увеличава продажбите на радиаторчета за парното и гарнитури за главата и нови радиатори.

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Вто 31 мар 2009 16:44

благодаря за съветите смених течноста имаше и един напукал се маркуч, оправих го и сега сичко е наред, мястото на теча изсъхна след като загря двигателя, не сложих добавки :wink: надявам се скоро да нямам проблеми с антифризи :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”