Радиатор-капки
Радиатор-капки
Колеги какво е това на радиатора долу в дясно, което прилича на приливник или нещо от сорта ? Питам защото забелязах, че около това място е мокро и оставям следи по паркингите. Нормално ли е това като го гледам видимо не капе, вижда се една капка която си виси .. търсих и в търсачката но немерих нищо, колата голф 3 абд , а антифриза е много зле ръждилки всякакви а сменян скоро

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Радиатор-капки
Аз не се сещам точно за мястото на което са капките, но охладителната система е затворена система и не е нормално да капе антифриз.
мисля си да не е някое клапанче защитно и да се преебало.. трябва да се разглоби но май е част от радиатора 
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
няма как просто системата е херметична ако има теч някаде се брои за теч и не е нормално
аз така патих миналата есен след като смених антифриза протече някаде около датчика за перката, аз нищо не предприех само доливах антифриз по около 50-100 г на седмица се губеше и след 3-4 месеца се запуши и си е добре да ден днешен
защитния клапан ти е с капачката
хем подържа налягане хем ако има зор пуска навън
аз така патих миналата есен след като смених антифриза протече някаде около датчика за перката, аз нищо не предприех само доливах антифриз по около 50-100 г на седмица се губеше и след 3-4 месеца се запуши и си е добре да ден днешен
защитния клапан ти е с капачката
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , сменяйте ги тез радиатори, като са тръгнали , вътре е пълно с раждиви наслоения.Те създават съпротивление в тръбичките и какви ли не ефекти.120 лв за хубав радиатор после се изплащат. Няма ръждилници,няма сплескани пити .
Преди Коледа смених и моя радиатор, защото протече. Взех нов от Ауто+ за 93,30 лв. без никаква отстъпка. Марка Nissens с размери(525x320x32)за Двигател ААМ с ръчни скорости и без климатик. каталожен номер:651941
DIX^ написа:Колеги какво е това на радиатора долу в дясно, което прилича на приливник или нещо от сорта ? Питам защото забелязах, че около това място е мокро и оставям следи по паркингите. Нормално ли е това като го гледам видимо не капе, вижда се една капка която си виси .. търсих и в търсачката но немерих нищо, колата голф 3 абд , а антифриза е много зле ръждилки всякакви а сменян скоро![]()
Колега най-добре го смени със нов,така ще си спестиш постоянното доливане/лятото добре ,ама зимата
/и евентуално смяна на гарнитура на главата,щото висенето по светофари ще ти е проблем. 
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
колега,не бързаи да го сменяш!аз имах същия проблем когато сипах антифриз и в единия ъгъл покапваше и ставаше мазно петно и се бях навил да го сменям,но след около месец теча сам се локализира и досега нямам проблем,иначе мястото стои и досега леко омазнено,но не капе и при едим приятел беше така и вече 2 години омазнява но теча спря! само не се мами да слагаш прахчета за закисване,че става мазало.....!
Ще изчакам до есентта а и при мен са два радиатора имам и климатик , сиг. ще е повече парички ... за сега промих системата, цвета на течноста която излезе беше червеникав цвят ръждив и какви ли не боклуци
няколко пъти промивка докато се избистри и сега е с водица. Очаквах да се получи теч от радиатора след тази промивка, но си е същото само увлажнява. Сега си мисля да сложа течна добавка към новия антифриз за течове .. Впрочем какъв антифриз да купя , ми се струва много ментета има по нашия пазар, може такъв да е бил предня 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
не слагай добавки за запушване и не слагай евтин български антифриз
не слагай добавки за запушване и не слагай евтин български антифриз
Евала колега за съвета.
Иначе гореописания гяволък,увеличава продажбите на радиаторчета за парното и гарнитури за главата и нови радиатори.
Евала колега за съвета.
Иначе гореописания гяволък,увеличава продажбите на радиаторчета за парното и гарнитури за главата и нови радиатори.
благодаря за съветите смених течноста имаше и един напукал се маркуч, оправих го и сега сичко е наред, мястото на теча изсъхна след като загря двигателя, не сложих добавки
надявам се скоро да нямам проблеми с антифризи 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”