изгасване на cd при палене

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Чет 08 яну 2009 21:20

трябва директен + от акумулатора, а не тоя които ти е сега , защото той е свързан с ключа на запалването :wink:

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Чет 08 яну 2009 22:20

Колега в предишния пост сам написал че сам прекарал кабел от акумулатора до сд и пак ми гасне при палене

mitrele78
Автомобил:
Двигател:

Re: изгасване на cd при палене

Мнениеот mitrele78 » Нед 29 мар 2009 13:51

koлеги,това си е естествената защита на CD-тата да не горят от по слаб ток.Не виждам проблем в това :)

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Нед 29 мар 2009 13:55

в настройките на ЦД то има опция за тая работа

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Вто 31 мар 2009 22:45

titanium69 написа:в настройките на ЦД то има опция за тая работа

Как се казва тази опция?
http://www.thebassbin.co.uk/images/prod ... 3000MP.jpg

Потребителски аватар
niktt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niktt » Сря 20 май 2009 19:01

Колеги незнам какжо жи притеснява това, че CD-то спира за момент докато палите. То така си е направено. Дори бих ви казал, че ако никои не е бутал инсталацията в момента в който извадите ключа от патрона на стартера CD-то трябва да се изключи и да се включи при следващото подаване на контакт.

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Пет 29 май 2009 14:05

Предлагам практическо решение на вашите проблеми с авто сд-тата.Лично съм го изпробвал и проектирал ,работи безупречно . Схемата съм я качил по-долу.Устроиството го ползвам вече 1 месец и нямам никакви проблеми с гасенето на сд-то при палене :applause: .Качвам снимки на устроиството по-долу .При голф4 съм го монтирал под сд-то ,зад управлението на климатроника.Интересна екстра е че след вадене на ключа сд-то продължава да свири определено време :Mr Green Fun ,това време може да се регулира от капацитета на C19,при мен е 30 секунди .Диода D1 е хубаво да се монтира на радиатор ,тъи като целия ток на сд-то преминава през него и загрява при максимално усилване на сд-то.От кондензаторите от C1...C18 зависи времето за поддържане на моментно напрежение ,нужно на сд-то за да не рестартира всеки път при палене .Това значи че колкото капацитета е по-голям толкова е по-малка вероятноста да се рестартира сд-то.Някои ако не може да намери частите мога да му дам препратка към саит от където да си ги поръчате :wink: .Хубаво е да се поставят на входа на устроиството бушони ,за да няма запалени инсталации при грешка в изработката на устроиството или дефектни елементи.Успех колеги :beer

Последна промяна от vwghost на Чет 05 мар 2015 0:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
krasimir4089
Автомобил: Golf III
Двигател: ABS 1992

Мнениеот krasimir4089 » Нед 31 май 2009 21:58

зареди си акомулатора

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 01 юни 2009 9:39

vwghost написа:Предлагам практическо решение на вашите проблеми с авто сд-тата.

Страхотна е и идеята, и изпълнението. Още по ме кефи факта, че си предвидили да работи с 2-та плюса. Освен това на теория май трябва да обира и пиковите натоварвания идващи от стъпалото на самия плеър. :да:

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Пон 01 юни 2009 11:39

radi_nrj написа:
vwghost написа:Предлагам практическо решение на вашите проблеми с авто сд-тата.

Страхотна е и идеята, и изпълнението. Още по ме кефи факта, че си предвидили да работи с 2-та плюса. Освен това на теория май трябва да обира и пиковите натоварвания идващи от стъпалото на самия плеър. :да:

Здравеи radi_nrj .Като го проектирах направих тест на сд-то как работи без устроиството.При 10 волта сд-то минаваше в стендбай с цел да не разреди акумулатора напълно.При теста се оказа че защитата сработва както от ACC входа така и от Battery входа при 10 волта-това със сигурност си е частен случаи сд-то е Pioneer .Затова се наложи схемата да е по-сложна .Схемата е универсална и работи добре .За пиковете със сигурност обира пиковите и подобрява звука на сд-то,както се получава с кондензатора които се поставя на мощните стъпала .

burzia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burzia » Пон 01 юни 2009 13:52

Колеги аз мисля че, това на което казвате (проблем) е някъв вид защита, защото по същия начин сами загасват и фаровете при палене. а за фаровете съм чувал че при завъртане на ключа се покачва напрежението и може да замине някоя крушка.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 01 юни 2009 15:55

burzia написа:Колеги аз мисля че, това на което казвате (проблем) е някъв вид защита, защото по същия начин сами загасват и фаровете при палене. а за фаровете съм чувал че при завъртане на ключа се покачва напрежението и може да замине някоя крушка.

Прочети внимателно горния пост на колегата vwghost, след което си прочети внимателно твоя пост и се опитай да осмислиш какво си написал. При завъртането на контактния ключ се включва най-големия консуматор на ел. енергия в колата - Стартера. В този момент единствения източник на ел, енергия в колата е Акумулатора а ако си достатъчно безразсъден да палиш на фарове електрониката ги гаси като завъртиш единствено с идеята да не се товари излишно Акумулатора. И в този момент това, което нараства е токът към стартера, а изходното напрежение на акумулатора пада. А защо CD-та и други допълнителни глезотии в колата се рестартират колегата vwghost е много добре описал.

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Пон 01 юни 2009 21:23

radi_nrj написа:
burzia написа:Колеги аз мисля че, това на което казвате (проблем) е някъв вид защита, защото по същия начин сами загасват и фаровете при палене. а за фаровете съм чувал че при завъртане на ключа се покачва напрежението и може да замине някоя крушка.

Прочети внимателно горния пост на колегата vwghost, след което си прочети внимателно твоя пост и се опитай да осмислиш какво си написал. При завъртането на контактния ключ се включва най-големия консуматор на ел. енергия в колата - Стартера. В този момент единствения източник на ел, енергия в колата е Акумулатора а ако си достатъчно безразсъден да палиш на фарове електрониката ги гаси като завъртиш единствено с идеята да не се товари излишно Акумулатора. И в този момент това, което нараства е токът към стартера, а изходното напрежение на акумулатора пада. А защо CD-та и други допълнителни глезотии в колата се рестартират колегата vwghost е много добре описал.

Много точно казано radi_nrj :да: .Сега остава някоя фирма да вземе да изработва това устроиство и да ги продава свободно.С това ще реши проблемите на много хора които се дразнят от рестартирането на сд-та и двд-та .

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 02 юни 2009 20:57

Много усложнявате. Проблема с рестартирането на CD-то при палене се решава елементарно с едно сухо 12V акумулаторче за аларма (струва около 12-15 лв) и един диод, за да изолира акумулаторчето от останалите консуматори. Свързват се непосредствено преди CD-то.

Потребителски аватар
vwghost
Контакти:

Мнениеот vwghost » Вто 02 юни 2009 21:49

anrus написа:Много усложнявате. Проблема с рестартирането на CD-то при палене се решава елементарно с едно сухо 12V акумулаторче за аларма (струва около 12-15 лв) и един диод, за да изолира акумулаторчето от останалите консуматори. Свързват се непосредствено преди CD-то.

Това е вариант разбира се :roll: .Идеята беше надежност ,дълъг живот и универсалност :да: .Акумулаторчето ще консумира ток от главния акумулатор при загасена кола .Което означава че зимата ако не караш колата 10-на дена може и да не запалиш после колата което е меко казано неприятно :063: .Освен това има сд-та които следят двата плюса и ще се наложи да се постави втори диод и кондензатор .Да не говорим че живота на китаиските акумолаторчета е към 1 година в наи-добрия случаи и ще се наложи постоянно разглобяване на колата :screwy .Мисля че този вариант е доста непрактичен :012: ,но всеки си преценява за себе си :beer .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”