изгасване на cd при палене
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: изгасване на cd при палене
koлеги,това си е естествената защита на CD-тата да не горят от по слаб ток.Не виждам проблем в това 

- titanium69
- Автомобил:
- Двигател:
в настройките на ЦД то има опция за тая работа
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
titanium69 написа:в настройките на ЦД то има опция за тая работа
Как се казва тази опция?
http://www.thebassbin.co.uk/images/prod ... 3000MP.jpg
Колеги незнам какжо жи притеснява това, че CD-то спира за момент докато палите. То така си е направено. Дори бих ви казал, че ако никои не е бутал инсталацията в момента в който извадите ключа от патрона на стартера CD-то трябва да се изключи и да се включи при следващото подаване на контакт.
- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
Предлагам практическо решение на вашите проблеми с авто сд-тата.Лично съм го изпробвал и проектирал ,работи безупречно . Схемата съм я качил по-долу.Устроиството го ползвам вече 1 месец и нямам никакви проблеми с гасенето на сд-то при палене
.Качвам снимки на устроиството по-долу .При голф4 съм го монтирал под сд-то ,зад управлението на климатроника.Интересна екстра е че след вадене на ключа сд-то продължава да свири определено време
,това време може да се регулира от капацитета на C19,при мен е 30 секунди .Диода D1 е хубаво да се монтира на радиатор ,тъи като целия ток на сд-то преминава през него и загрява при максимално усилване на сд-то.От кондензаторите от C1...C18 зависи времето за поддържане на моментно напрежение ,нужно на сд-то за да не рестартира всеки път при палене .Това значи че колкото капацитета е по-голям толкова е по-малка вероятноста да се рестартира сд-то.Някои ако не може да намери частите мога да му дам препратка към саит от където да си ги поръчате
.Хубаво е да се поставят на входа на устроиството бушони ,за да няма запалени инсталации при грешка в изработката на устроиството или дефектни елементи.Успех колеги 

Последна промяна от vwghost на Чет 05 мар 2015 0:19, променено общо 1 път.
- krasimir4089
- Автомобил: Golf III
- Двигател: ABS 1992
зареди си акомулатора
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
vwghost написа:Предлагам практическо решение на вашите проблеми с авто сд-тата.
Страхотна е и идеята, и изпълнението. Още по ме кефи факта, че си предвидили да работи с 2-та плюса. Освен това на теория май трябва да обира и пиковите натоварвания идващи от стъпалото на самия плеър.

- vwghost
- Контакти:
radi_nrj написа:vwghost написа:Предлагам практическо решение на вашите проблеми с авто сд-тата.
Страхотна е и идеята, и изпълнението. Още по ме кефи факта, че си предвидили да работи с 2-та плюса. Освен това на теория май трябва да обира и пиковите натоварвания идващи от стъпалото на самия плеър.
Здравеи radi_nrj .Като го проектирах направих тест на сд-то как работи без устроиството.При 10 волта сд-то минаваше в стендбай с цел да не разреди акумулатора напълно.При теста се оказа че защитата сработва както от ACC входа така и от Battery входа при 10 волта-това със сигурност си е частен случаи сд-то е Pioneer .Затова се наложи схемата да е по-сложна .Схемата е универсална и работи добре .За пиковете със сигурност обира пиковите и подобрява звука на сд-то,както се получава с кондензатора които се поставя на мощните стъпала .
Колеги аз мисля че, това на което казвате (проблем) е някъв вид защита, защото по същия начин сами загасват и фаровете при палене. а за фаровете съм чувал че при завъртане на ключа се покачва напрежението и може да замине някоя крушка.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
burzia написа:Колеги аз мисля че, това на което казвате (проблем) е някъв вид защита, защото по същия начин сами загасват и фаровете при палене. а за фаровете съм чувал че при завъртане на ключа се покачва напрежението и може да замине някоя крушка.
Прочети внимателно горния пост на колегата vwghost, след което си прочети внимателно твоя пост и се опитай да осмислиш какво си написал. При завъртането на контактния ключ се включва най-големия консуматор на ел. енергия в колата - Стартера. В този момент единствения източник на ел, енергия в колата е Акумулатора а ако си достатъчно безразсъден да палиш на фарове електрониката ги гаси като завъртиш единствено с идеята да не се товари излишно Акумулатора. И в този момент това, което нараства е токът към стартера, а изходното напрежение на акумулатора пада. А защо CD-та и други допълнителни глезотии в колата се рестартират колегата vwghost е много добре описал.
- vwghost
- Контакти:
radi_nrj написа:burzia написа:Колеги аз мисля че, това на което казвате (проблем) е някъв вид защита, защото по същия начин сами загасват и фаровете при палене. а за фаровете съм чувал че при завъртане на ключа се покачва напрежението и може да замине някоя крушка.
Прочети внимателно горния пост на колегата vwghost, след което си прочети внимателно твоя пост и се опитай да осмислиш какво си написал. При завъртането на контактния ключ се включва най-големия консуматор на ел. енергия в колата - Стартера. В този момент единствения източник на ел, енергия в колата е Акумулатора а ако си достатъчно безразсъден да палиш на фарове електрониката ги гаси като завъртиш единствено с идеята да не се товари излишно Акумулатора. И в този момент това, което нараства е токът към стартера, а изходното напрежение на акумулатора пада. А защо CD-та и други допълнителни глезотии в колата се рестартират колегата vwghost е много добре описал.
Много точно казано radi_nrj

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Много усложнявате. Проблема с рестартирането на CD-то при палене се решава елементарно с едно сухо 12V акумулаторче за аларма (струва около 12-15 лв) и един диод, за да изолира акумулаторчето от останалите консуматори. Свързват се непосредствено преди CD-то.
- vwghost
- Контакти:
anrus написа:Много усложнявате. Проблема с рестартирането на CD-то при палене се решава елементарно с едно сухо 12V акумулаторче за аларма (струва около 12-15 лв) и един диод, за да изолира акумулаторчето от останалите консуматори. Свързват се непосредствено преди CD-то.
Това е вариант разбира се

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”