Покупка Пасат В4

Техническа и сервизна информация за Passat
kiro_thexfiles
Автомобил:
Двигател:

Покупка Пасат В4

Мнениеот kiro_thexfiles » Сря 08 мар 2006 15:49

И след като не изясних правилно какъв Пасат искам да си купувам, сега пускам нова тема, по ясна :wink: Искам да си купя Пасат В4 '93-'96г., 1.8 - 90к.с.. Кажете ми нещо повече за тях, как са за потдръжка, разход, какво се чупи най-много и незнам още какво. Като цяло заслужава ли си тази кола. Ще е вкарвам на инвалид, така че нямам възможност за друг двигател. Колата ще е седан и ще е от Италия. Ще слагам и газова.
Мерси и съжелявам за получилото се объркване от предната тема :wink:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Сря 08 мар 2006 18:39

Ами аз съм с подобен пасат комби 1.8 моно но е дефорсе 75 к.с. двигател ААМ. много съм доволен от автомобила. като цяло поддръжката не е много по скъпа от тази на Б3. общо взето колата не се чупи много. Провери тампона между двигателя и блока на инжекционна, той е разположен на не много удачно място над подгревателите на въздуха и понеже е каучуков с времето се скапва. друго слабо място е регулатора на оборотите на празен ход. Ако харчи масло двигателя може да са за смяна и гумичките на калпаните.
Колата градско ми харчи 10 - 11 литра (по каталог и дават 10.8) на дълъг път пада до 7 на 100 при около 90 км , дават и 6/100 но аз не съм постигнал такъв разход при 120 е 7.8л по каталог пак.
Не съм слагал газ, но четох тук че на моя двигател - ААМ е много удачно да се сложи газ, за този който е 90 к.с. не знам как е
Колата си заслужава :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Re: Покупка Пасат В4

Мнениеот doktora » Чет 09 мар 2006 10:50

kiro_thexfiles написа:Мерси и съжелявам за получилото се объркване от предната тема :wink:

И трябваше накрая да завършиш - " и благодаря на Доктора за корекцията" Изображение Изображение Изображение
Та да допълня още няколко слаби места:
1. Графитна плочка която управлява дросела - струва ми се често срещан проблем
2. Макферсони - дано да съм улучил думата и да съм я изписал както трябва. Ства дума за предните пружини, заедно с тампона и лагерчето.
3. Стъпково моторче
4. Течове на масло от капака на клапаните
5. ABS - чести проблеми с релета, датчици
И др. за които в момента не се сещам.
Колега orgasmatron, аз съм с 1.8 моно, 90 коня и когато се връщах от Германия с колцата, но забележи - С ТЕХНИЯ БЕНЗИН, при средна скорост 110 км ( по техните аутобани съм карал с 160 км ), разхода ми беше под 6 литра - някъде около 5.5.Невероятно, но факт, даже аз самият не можех да повярвам.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 09 мар 2006 11:32

За разхода и аз съм на същото мнение.И аз съм с АБС мотор и на дълъг път при спокойно каране(без връщане на предавки и мръсна газ) е много икономичен.За съжаление в града си "лапа" 10 и нагоре.

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Чет 09 мар 2006 16:06

Аз колата я имам от 1г., не я карам много - 7500км. и предимно градско, но разхода ми до сега (от купуването) е 7.4 на 100, и съм много доволен. вярно е, че карам като бабичка, защото обикновено возя много страхливи хора, но все пак си е успех.

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Чет 09 мар 2006 16:10

а за препоръките - зависи за какво ти трябва. ако е за лукс - по-добре си вземи друга (с по-скъпа поддръжка), но ако е за семейна кола и за вършене на работа - супер е. нямам предвид бачкане (пък защо не), а ходене на почивки, на гости и екскурзии и някои други семейни нежки работи :P

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 09 мар 2006 16:24

veskob написа: и някои други семейни нежки работи :P

Колега, какво искаше да напишеш - СЕМЕЙНИ ТЕЖКИ РАБОТИ (примерно разни мебели и уреди ), или СЕМЕЙНИ НЕЖНИ РАБОТИ ( като се сгънат онези ми задни седалки, такова голямо легло става че, такива нежни работи могат да се правят там, че ... ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение ) Изображение

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 09 мар 2006 18:38

doktora написа: .... аз съм с 1.8 моно, 90 коня и когато се връщах от Германия с колцата, но забележи - С ТЕХНИЯ БЕНЗИН, при средна скорост 110 км ( по техните аутобани съм карал с 160 км ), разхода ми беше под 6 литра - някъде около 5.5.Невероятно, но факт, даже аз самият не можех да повярвам.

Абе може и да има нещо сбъркано с тия данни за разхода, днес ходих до пазарджик на отиване средно 120 но не по-малко на връщане 90 км и се оказа че разхода ми е 7 :) с бензин от петрол :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 10 мар 2006 8:58

orgasmatron написа:
doktora написа: .... аз съм с 1.8 моно, 90 коня и когато се връщах от Германия с колцата, но забележи - С ТЕХНИЯ БЕНЗИН, при средна скорост 110 км ( по техните аутобани съм карал с 160 км ), разхода ми беше под 6 литра - някъде около 5.5.Невероятно, но факт, даже аз самият не можех да повярвам.

Абе може и да има нещо сбъркано с тия данни за разхода

Щом мислиш така, продължавай тогава да си мислиш същото. Не мога и не искам да те убеждавам, в това което видях с очите си и почуствах с портейла си. Спирам до тук за разхода, за да не излизаме извън темата!

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 10 мар 2006 21:11

off , докторе неправилно си ме разбрал, и според мен пасата харчи по малко отколкото му дават, ама карай end off

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 13 мар 2006 9:52

orgasmatron написа:off , докторе неправилно си ме разбрал, и според мен пасата харчи по малко отколкото му дават, ама карай end off

Моля да приемеш моите извинения, за това че не съм те разбрал правилно - sorry ! Така е за разхода му - може да падне доста под този който му дават, но за съжаление не и във Бг (поне на мен не ми се е случвало ).

Последна промяна от doktora на Пон 13 мар 2006 16:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Пон 13 мар 2006 15:09

ами голяма кола с не голям двигател - разхода на горива ще варира в големи граници според начина на употреба

ithilieth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ithilieth » Вто 14 мар 2006 23:21

Привет на всички. Аз ще се възползвам от вече отворената тема, за да се посъветвам с вас за моята предстояща покупка.

Предлагат ми Пасат B4 комби, CL, 1.8 Mi, 90 коня, 94г. с климатик, но без ел. стъкла и огледала. Колата е на малко повече от 263000 км, внос от Германия(поне така твърди продавача). Цвета е син. Вие какво бихте ме посъветвали? Заслужава ли си тази кола, дали тези 260000км не са твърде много? Какво евентуално да гледам преди да платя за колата и т.н? Само за информация ще споделя, че цената която и иска е 5800. Дали тази цена е добра за описаната от мен кола ?
Днес и врътнах едно кръгче, с пълен ляв/десен волан i не ми направи впечатление да трака или тропа, с ниска скорост се движех на 4-та предавка и двигателя се държа прилично, не трепери и даже не изгасна :D. Естествено я и поръчках малко до около 4500 оборота, и се държа доста прилично за мощноста си(но пък нямам база за сравнение )

Извинявам се за многото въпроси с които ви затрупах, но в момента съм доста ентусиазиран, тъй като това ми е първата покупка на личен автомобил, и съм пълен с въпроси и неясни неща. :roll:

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 15 мар 2006 9:17

а от кого я купуваш

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 15 мар 2006 9:25

регистрирана ли е в бг, защото иначе цената ще нарастне с към 1000лв.
скоростите без усилие ли включват
има ли данни да е блъскана - зебележими изкривявания на линиите на силуета
с оригиналната боя ли е
има ли данни княкакви ремонти да са правени или да са подменяни по-значими части
хубаво е да се провери състоянието на ходовата част
пробега не е голям за двигателя, особено ако е карана разумно
във всички случаи си провери номерата на двигателя и рамата да няма пренабивания и др. интервенции, защото ще имаш проблеми в кат

... само малко идейки от начинаещ :)
успех

Върни се в “Passat”