Школа за безопасно шофиране ..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Имам ли интерес към курс за безопасно шофиране?

Да, бих се записал
64
69%
Не, мога да карам супер
16
17%
Не знам, не ми пука
13
14%

Общо гласове: 93
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 08 мар 2006 16:55

хехех аз съм го карал.. 8) ама за един ден-ускорен. с митко и владо илиеви.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 08 мар 2006 16:57

vaskoto1 написа:хехех аз съм го карал.. 8) ама за един ден-ускорен. с митко и владо илиеви.

Я поразкажи за какво иде реч?

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Сря 08 мар 2006 17:13

Бих се записала :да:
Учила съм се да карам при Дидо Попов и мога да кажа, че доста полезни неща попих :) .............. как да влизам в завоите с ръчна .... примерно :oops:

Потребителски аватар
Lady_DIABLO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lady_DIABLO » Сря 08 мар 2006 17:19

аз също съм ЗА и то много!не казвам че аз карам супер ама какви жени шофьорки съм виждала :maaad:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 08 мар 2006 17:44

Много е полезно такова нещо. Има разни такива курсове дето се учиш да караш състезателно и да си владееш колата при рискови ситоации, как да спираш най-добре при морко време и кво да правиш като ти поднесе. Хубавото е, че се научаваш да си усещаш колата и то в безопасна обстановка, а не в градски условия :roll: и чести посещения при "Италиянеца" :lol:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 08 мар 2006 17:59

Аз гласувах "Не, мога да карам супер"- ама сега като се зачетох това е мноо интересно, мога да карам нормално, ама не се сдържам, но все пак внимавам, не съм некъв :maaad:

Invisible
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Invisible » Сря 08 мар 2006 18:10

Звучи супер и бих се записал,но може би по натам,че в момента ме е ударила стегнация.Но ако има малко повечко светлина какво точно представлява курса няма да е лошо :drive

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 08 мар 2006 18:11

Не че нещо, ама само на мен ли ми прави впечатление това -> :shock
...цената пада до 150лв на човек.

Ако не ви пука от цената мога да кажа само едно-или на мен ми е мн.нисък стандарта или вашия е висок...в което няма нищо лошо :lol: .
Иначе начина да се приберат едни 1500 лв за два дни е доста оригинален.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 08 мар 2006 19:56

spam

FELIPE написа:Иначе начина да се приберат едни 1500 лв за два дни е доста оригинален.

Еми хората дават добър отговор на въпроса "Как да изкарвам колкото среден европеец на месец?" - Добър повод да се замислим, как ние да изкарваме по толкова, вместо да хулим тези, които го могат :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 08 мар 2006 21:52

обаче пичове-като беше моя курс-един колега размаза едното пежо... бяло 106. не тежко но съвсем достатъчно: радиатор, фарове, решетки, брони, капак...
и тва си влиза в риска на тия хора...
не всички могат да карат и още по малко имат респект към автомобила. повечето на такива курсове си мислят че са застраховани от злополука-еми нали сме на курс...

иначе курса е:
mishu написа:Много е полезно такова нещо. Има разни такива курсове дето се учиш да караш състезателно и да си владееш колата при рискови ситоации, как да спираш най-добре при морко време и кво да правиш като ти поднесе. Хубавото е, че се научаваш да си усещаш колата и то в безопасна обстановка, а не в градски условия :roll: и чести посещения при "Италиянеца" :lol:

само дето не те учат да караш състезателно а само да имаш представа какво се случва с колата като поднесе здраво и как е правилно да се реагира, все неща от ежедневието които на момента няма никакво време да се обмислят-трябва да имаш рефлекс за да се измъкнеш. е такъв рефлекс те обучават как да си изградиш.
за някои не е нищо ново но повярвайте ми на нашия курс много колеги научиха доста нови за тях неща!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 08 мар 2006 22:03

Най-добрият шофьор е не този който знае как да излиза от рискови ситуации,а този който не попада в тях-това е мисъл на един автомобилен състезател!ВИНАГИ ДА СЕ ПОМНИ ТОВА-според мен ще свърши по-добра работа от всякакви курсове! :deal

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 08 мар 2006 22:08

А може ли ако искаш с личния си автомобил да си на курса? :roll:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 08 мар 2006 23:26

Jerom написа:А може ли ако искаш с личния си автомобил да си на курса? :roll:

няма практика да се използват личните автомобили, защото както vaskoto1 точно обясни, за което му благодаря, се случват инциденти и последното нещо, което целим е някой да си тръгне с попилян автомобил. Част от упражненията са на повърхност с ниско сцепление, в нашия случай извън асфалтирания участък, където никой уважаващ себе си автомобилен ентусиаст няма да вкара колата си!
Отделно всички участници са поставени при равни условия - колите са едни и същи!

Наистина някой от участниците може би няма да видят нови неща, но със сигурност ще добият рефлекси, които ще излязат на показ в рискова ситуация. Предаденото за два дни ще има ефект единствено ако имате желание да го приложите в бъдеще. Единствено от вас зависи това нататък.

Факт е, че много от хората видимо променят стила си на шофиране за два дни. Мен лично ме радва адски много, че всички идват с огромно желание и наистина се стараят по време на целия курс. До сега сме нямали участник, който да е подходил скептично или да не се e старал да подобри стила си на шофиране.

Благодаря и за интереса към печалбата от страна на колегата FELIPE, че прибързано малко ни организира счетоводството, но както каза vaskoto1, риска от удар на дадена кола остава за нас. Отделно след всяко едно обучение колите имат нужда от подмяна на части, защото 10 човека ги изтезават в продължение на два дни, присъства екип от механици със сервизен бус, гуми, техника за комуникация, бензин и т.н. - това струва пари! Нямаше да е лошо да правим чисти 1500лв за два дни, но със сигурност не това е целта на занятието, а и резултата не е такъв.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 09 мар 2006 5:42

Аз също бих участвал. 150 лв е по-малко отколкото ски-уикенд на Банско :!: Картингът на Дунев Мотор Спорт е 5 лв за 5 минути :!: Коментари на цената мисля, че са излишни...
Гледам има 36 гласували за - направо давайте да се организираме на групи по 10 и да почваме Изображение

Sir T всяка седмица ли ги има тези курсове?

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 09 мар 2006 9:21

Да, почти всяка. В момента имаме клиент от голяма транспортна фирма и трябва да погледна графика до кога са..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”