Бензинова помпа - проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boyanbotev
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа - проблем

Мнениеот boyanbotev » Сря 01 апр 2009 19:11

Здравейте клеги, като "подам" на контакт, бензиновата помпа не изключва. Нали като достигне зададеното налягане трабва да изключи?! Моля ако някой има идея на какво се дължи да ми помогне. Иначе колата има мощ, върви нормално. Мотора е 1,8 куб. см, 75 к.с. , моноинжекция. модел 1993 г. Един се изказа че, компютъра е настроен 20 секунди след подаване на контакт да изключи помпата, но аз все си мисля това не се определя от времето, а от някаво си зададено налягане.

моля за съвет!!! :cry: :cry:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Бензинова помпа - проблем

Мнениеот pas1.8mi » Сря 01 апр 2009 20:52

Дали те разбрах-даваш Контакт,палиш и очакваш по някое време тя да спре при достигане на определено налягане!Ако е така-отговорът е Не!Помпата работи постоянно,а при достигане на определено налягане Регулаторът за налягане на горивото се отваря и връща излишното в резервоара!

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Сря 01 апр 2009 23:53

boyanbotev написа:Здравейте клеги, като "подам" на контакт, бензиновата помпа не изключва. Нали като достигне зададеното налягане трабва да изключи?! Моля ако някой има идея на какво се дължи да ми помогне. Иначе колата има мощ, върви нормално. Мотора е 1,8 куб. см, 75 к.с. , моноинжекция. модел 1993 г. Един се изказа че, компютъра е настроен 20 секунди след подаване на контакт да изключи помпата, но аз все си мисля това не се определя от времето, а от някаво си зададено налягане.

моля за съвет!!! :cry: :cry:

Колега, ако колата ти върви не си търси главоболия, притеснявай се като започне да не работи както трябва! А пък иначе, като дадеш контакт се чува едно тихо "бжжжжт" за около 3 секунди (времето е преценено по моята помпа), което показва, че помпата работи и е готова да помпа бензин, след което спира тоя звук и си готов да палиш!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 01 апр 2009 23:57

Когато дадеш контакт трябва да тръгва и след това да спира :да:
До колкото съм запознат за това отговаря релето и налягането няма значение.

boyanbotev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boyanbotev » Чет 02 апр 2009 4:34

pas1.8mi написа:Дали те разбрах-даваш Контакт,палиш и очакваш по някое време тя да спре при достигане на определено налягане!Ако е така-отговорът е Не!Помпата работи постоянно,а при достигане на определено налягане Регулаторът за налягане на горивото се отваря и връща излишното в резервоара!

Не, давам на контакт /без да паля/, и се чува как помпата в резервоара включва, и след около 3 секунди тя трябва да изключи, но не го прави.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 02 апр 2009 9:32

Да,прав си,че има някакъв проблем!Провери първо релето на бензиновата помпа за залепнали контакти!

П.П Ако не греша ECU управлява релето като му подава Маса!Може и от там нещо да прави проблем!

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 02 апр 2009 11:08

пробваи с друг клеморед ако имаш.при мен това беше причината въпреки,че немога да сиго обясня защо вървеше само помпата или нещо ти е окасило.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Чет 02 апр 2009 13:54

Колега това не е абсолютно никакъв проблем не си търси главоболия и излишно даване на пари.моята бензинова помпа сме я направили на контакт въобще да не изключва защото неподаваше толкова бързо бензина. и сега като не е палена цяла нощ просто изчаквам 4,5 секунди на контакт да влезе достатъчно бензин и тогава паля.така че това че не изключва не е проблем-излишното гориво се връща отново в резервоара

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 02 апр 2009 17:40

Проблема е защо не изклучва. Утре на пътя може да има :banghead: ако не разбере защо не спира някоя кабел може да е окъсил.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Чет 02 апр 2009 18:33

За да направим така че да работи постоянно помпата бутнахме релето да не изключва така че може релето да се е скапало при колегата

boyanbotev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boyanbotev » Чет 02 апр 2009 19:43

Благодаря на всичи които писаха. Голямо благодаря. Още утре се заемам. Стахотен сайт и страхотни потребители. Като разбера какво е ще пиша! :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”