Колеги,
имам странен проблем със съединителя.Значи като е студен двигателя съединителя е супер. Като поседя в задръстванията почва яко да скърца ппедала при натискане. Съединителя е сменян преи около 30 000. Жилото е ново , ама май е ментак, че като гледам долу дето се хваща на вилката гумата на притискача/ на самото жило /се е размазала от топлото. Освен това от днес се появи при палене с натиснат съединител един стържещ шум, който в последствие изчезва- предполагам от лагера аксиалния. Дайте преположения какво може да е. Ще пробвам с друго жило - то е ясно ама дали е само това?
Проблем със скърцане на съединител
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скърцане на съединител
пробваи да го смажеш като отвориш тапата на с.к. вътре където влиза,моето така се оправи,но незнам с какъв флакон точно го смазваха..
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да наливаш масла при съединителя не е добра идея
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
parno написа:да наливаш масла при съединителя не е добра идея
несъм казал че е масло,а един безцветен аерозол,незнам какъв точно е,но свърши работа,вече 5-ти месец жилото не скърца и педала е лек като перце,а преди таз интервенция скърцаше та се късаше,маистора отвори една бяла капачка на скоростната кутия точно където влиза жилото и там пръска с този флакон!
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси,
обаче става дума за 1.3 двигател. Там жилото е на друг принцип. Смених го, ама като загрее колата и почва да скърца. Очевидно проблема е другаде, но не мога да се сетя къде. На запален или изгасен дв. няма значение.
обаче става дума за 1.3 двигател. Там жилото е на друг принцип. Смених го, ама като загрее колата и почва да скърца. Очевидно проблема е другаде, но не мога да се сетя къде. На запален или изгасен дв. няма значение.
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Някакви други предположения, колеги. Установих, че лоста, който се движи при натискане на жилото има малък ход нагоре надолу. Когато го придържам нагоре май не скърца. Май трябвало там да има уплътнител, но не мога да видя при мен има ли го. ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте всички. От година имам същия проблем - когато е студена всичко е наред, но позагрее ли малко и съединителя така скърца, че пешеходците се обръщат да видят какво става. Колата е Golf3 1,4 '92г.
Колега, ти намери ли решение?
Колега, ти намери ли решение?
zwjar_na_putq написа:Някакви други предположения, колеги. Установих, че лоста, който се движи при натискане на жилото има малък ход нагоре надолу. Когато го придържам нагоре май не скърца. Май трябвало там да има уплътнител, но не мога да видя при мен има ли го. ?
ако става въпрос за същото както при мен се слага малко масло на жилото където е вилката и трябвя да се оправи и педала става по мек.Един майстор ме светна даже било като профилактика
- bobiivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Дано да помогна при мен този проблем се появява точно есента всяка година, мойто решение е откачам жилото откъм вилката и наливам вътре ВД-40 или двг масло и пръскамс вд-то там дето се захваща жилото за педала и самия педал към купето, съединитела става като нов.Първият път мислех, че вече съм за съединител а така вече го правя трета година.УСПЕХ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смениха ми в сервиз феродовия диск.Проблема изчезна.Остава да свикна с "отлепването" на новия съединител.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”