Голям разход на масло на Passat b4 1.8 abs - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Голям разход на масло на Passat b4 1.8 abs

Мнениеот zfa159 » Чет 29 яну 2009 8:54

Ако го правиш в София мога да ти кажа къде да занесеш главата.Иначе майстори колкото искаш...има и форумни има и други ;)
Ценово нещата стоят така :
-ако сменяш ангренажа а е желателно понеже трябва да го свалиш и е безсмислено после да си сложиш стария - 13лв ремък и 20лв ролка
-ремонта по самата глава на мен ми излезе 70лв (шлайф и напасване на клапаните,смяна на гумичките с мой гумички,шлайф на самата глава с 0.1мм отдолу заради старата гарнитура).Отделно е по още 8лв на водяч с техни водачи...ама при мен нямаше нито един проблемен.
-всички гарнитури по двигателя - 70лв (включва г-рата за главата,тези по колекторите,отгоре за главата и семеринга на разпределителния вал).
-ново масло и антифриз (така и така вече съм разглобил всичко няма за какво да наливам стария антифриз дори да е читав). - зависи какви ама грубо 80-90лв
-хубаво е като разглобяваш да си измиеш радиатора (охладителния) отвън и отвътре за да е чсит и да няма грижи после.
И...това е.За труд вече зависи къде и т.н. и т.н. и не мога да ти кажа.
А са ти за смяна хидравличните повдигачи на клапаните - по 13лв бройката намерих читави.Имало и по 8 или 9 словашки....също не лоши на Ina.
УСпех!

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 29 яну 2009 21:02

Колега, не се лъжи да пипаш мотора.Пробвай първо с гумички,защото може на място на оригиналните немски части да сложиш китайски боклуци, монтирани от някой "разбирач".За мен лагиката е такава - винаги се започва от най-елементарното.

stannii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stannii » Чет 29 яну 2009 21:19

Ако го правиш в София мога да ти кажа къде да занесеш главата.Иначе майстори колкото искаш...има и форумни има и други
Ценово нещата стоят така :
-ако сменяш ангренажа а е желателно понеже трябва да го свалиш и е безсмислено после да си сложиш стария - 13лв ремък и 20лв ролка
-ремонта по самата глава на мен ми излезе 70лв (шлайф и напасване на клапаните,смяна на гумичките с мой гумички,шлайф на самата глава с 0.1мм отдолу заради старата гарнитура).Отделно е по още 8лв на водяч с техни водачи...ама при мен нямаше нито един проблемен.
-всички гарнитури по двигателя - 70лв (включва г-рата за главата,тези по колекторите,отгоре за главата и семеринга на разпределителния вал).
-ново масло и антифриз (така и така вече съм разглобил всичко няма за какво да наливам стария антифриз дори да е читав). - зависи какви ама грубо 80-90лв
-хубаво е като разглобяваш да си измиеш радиатора (охладителния) отвън и отвътре за да е чсит и да няма грижи после.
И...това е.За труд вече зависи къде и т.н. и т.н. и не мога да ти кажа.
А са ти за смяна хидравличните повдигачи на клапаните - по 13лв бройката намерих читави.Имало и по 8 или 9 словашки....също не лоши на Ina.
УСпех!

Благодаря колега за информацията. Не е толкова скъпо, колкото си мислех и колкото ми казваха познати. Днес говорих с един квартален майстор, вика ми че разход 600-700мл. на 5000км. не било нищо. " Ей това Рено харчи толкова на 1000", и ми сочи един Меган, който беше поне 2000-2002г. Изненадах се много. Наистина май е най-добре да сменя гумичките първо и евентуално после при лош резултат да се вкарам в сериозното приключение ремонт на двигател. Мерси колеги. Супер сте !!! :bowdown

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 30 яну 2009 0:00

Да ти кажа в книжката на Мерцедес 124-ка от 89-та година 2.0 бензин дават разхода на масло за нормален около 190мл на 100км....за 1000 това са 2 литра...за 10 000 колко са? - един варел :)
Така че не му се притеснявай.По принцип от смяна до смяна е нормално да намалее поне малко - има съставки,които с времето се изпаряват,малко или много сегментите не могат да оберат маслото на 100% и то изгаря в двигателя....според мен половин до литър от смяна до смяна (10к км грубо) е в рамките на допустимото.

krasi9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi9 » Пет 03 апр 2009 15:18

здавейте колеги
оказа се гумичките на клапаните се били виновни за големия харч на масло вече 2000 км след смяна и не мърда маслото(преди смяната доливах 1 л за 2000км).
Благодаря на всички за оказаното съдействие :)

Потребителски аватар
sigman
Автомобил: BMW
Двигател:

Re: Голям разход на масло на Passat b4 1.8 abs - решено

Мнениеот sigman » Пет 17 апр 2009 12:38

...aбе да кажа и аз :D
...и моя харчеше масло ама му смених гумичките и се пооправиха нещата,до сега го карак с кастрол 15w40 а от вчера го смених с кастрол 10w40...ще видим как е снего :mrgreen: може и да е по добре

Върни се в “Passat”