Как да си боядисам бронята на Голф 3.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Re: Как да си боядисам бронята на Голф 3.

Мнениеот red rider » Сря 01 апр 2009 19:24

Pavlikenski_92 написа:....Най накрая ще я оставя така,а ако намеря някъде такава която да пасва на моя цвят ще я взема-например по моргите............. :banghead:

Това си е истината , колко нерви и пари ще изхабиш за нещо което не се знае колко ще изтрае . Пусни една обява във Купува , или се разтърси из моргите може да не е за една седмица но все ще ти попадне нещо на сносна цена . :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 02 апр 2009 2:29

stimorol написа:значи започваш с свалянето на бронята после зимаш шкурка 400 суха и търкаш само да матираш от там зимаш течен кит пръскаш може и цялата може и само там кадето е грапаво чакаш я 5-6 часа и търкаш с водна шкурка 400 до заглаждане един вид да свалиш грапавото после минаваш с 1000 от горе подсушаваш и от там боя взимаш 200 грама боя за да я налеееш хубаво по от далече с повече въздух и няма проблем после лака като пръскаш няма да задуржаш много пистолета за да не потече това му е играта
А това дето викат колегите с спреи не се и опитваи няма да го направиш а и да стане няма да е както трябва

успех и после даи снимки да видиме как е станала

Подкрепям за спрея....спрея е за некви супер аматйорски неща, където няма да гониш някакво кой знае какъв резултат

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 02 апр 2009 2:30

red rider написа:
Pavlikenski_92 написа:....Най накрая ще я оставя така,а ако намеря някъде такава която да пасва на моя цвят ще я взема-например по моргите............. :banghead:

Това си е истината , колко нерви и пари ще изхабиш за нещо което не се знае колко ще изтрае . Пусни една обява във Купува , или се разтърси из моргите може да не е за една седмица но все ще ти попадне нещо на сносна цена . :да:

Ако я иска цялата да е цвят, трудно ще намери...
Ако го направи по технологията която тука с колегите му казахме. ще изтрае толкова колкото ще му трае и боята на калниците....

Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот Pavlikenski_92 » Чет 02 апр 2009 12:44

Най добре да я оставя така.Вие ме разубедихте направо =]]]

diavolovam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavolovam » Чет 02 апр 2009 18:00

А защо някой колега, който е боядисвал и преди не му помогне на момчето пък то ще почерпи.. :?:

Потребителски аватар
stimorol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stimorol » Чет 02 апр 2009 22:23

еми аз казах осфен да доиде да я направя няма да му искам пари

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Чет 02 апр 2009 22:45

Аз също ще му я направя стига да дойде при мен и едно важно условие: Да почерпи :drunk .

Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот Pavlikenski_92 » Чет 02 апр 2009 23:03

Ми аз съм от Павликени и незнам дали ще навия баща ми да ме закара при някой от вас да я направим.И незнам колко време ще трябва.А за парите и за почерпката не се притеснявайте ще си платя това което е нужно.

Потребителски аватар
stimorol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stimorol » Пет 03 апр 2009 11:27

еми тогава започваш да я правиш няма да бързаш в тая работа трябва да имаш железни нерви ще четеш какво е писано и ще стане

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Съб 04 апр 2009 0:17

liubutu написа:Аз също ще му я направя стига да дойде при мен и едно важно условие: Да почерпи :drunk .

Колега, ако дойда след 1-2 седмици, можеш ли да ми я направиш за 1 ден? Ще почерпя, разбира се! Питам сериозно...
Става дума, че цялата броня е в ужасно състояние и се нуждае от "подмладяване"

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 04 апр 2009 13:39

Pavlikenski_92 написа:Ми аз съм от Павликени и незнам дали ще навия баща ми да ме закара при някой от вас да я направим.И незнам колко време ще трябва.А за парите и за почерпката не се притеснявайте ще си платя това което е нужно.

Ако познаваш малката Муфта , попитайго може да ти каже къде във ВТ или Павликени правят операцията по тънко.Поздрави

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Сря 08 апр 2009 23:56

аз лично моите брони и прагове сам си ги правих и станаха супер .всичко става колега ако имаш желание и мерак ше си направиш всичко сам

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 09 апр 2009 0:26

georgivw написа:аз лично моите брони и прагове сам си ги правих и станаха супер .всичко става колега ако имаш желание и мерак ше си направиш всичко сам

Аз бих добавил и търпение :)

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dasti » Пет 17 апр 2009 23:34

[quote="Pavlikenski_92"]Значи 150 грама казвам за боя,150 за шприц и 150 за лак.Дали ще ми стигнат по 150 гр за цялата броня или ако не ми стигне ще купя още.
Ще си купиш не още а всичко отначало. затова иди на маистор :да:

Потребителски аватар
pioneer_fen
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.8T

Мнениеот pioneer_fen » Съб 18 апр 2009 19:13

аз съм на 16 години и от миналата година всяка ваканция бачкам в сервиз СТЕФАНОВ и аз от малак много ме влече това и мн ми е интересно не е голяма философия пък е и забавно аз си мисля че ще стане с спреи е няма да е ефекта както с пистолед но ефекте е одивителен , аз например дядо ми имаше лада и така или иначе беше за правене и реших да опитам макар че отиде много кид при теб няма да ти трябва значи аз го направих така :

отиваш в някои боядвйски магазин и взимаш шприц на спреи но незнам колко ще ти стигне защото шприца на спреи мн тънък слои пръска и трябва да се повтаря повечко защото после като търкаш с 1000 макар че е финна ще се протърка тъ взимаш си шприц , по твоя номер на боята ще ти направят поя в флакон на теб ще ти трябва около 200 грама , и взимаш и 200 лак , също така като свалиш бронята я тръкни с 320 после я избърши хубаво с влажен парцал или с объзмаслител и пръскаш шприца от разтояние ти ще осетиш внимаваи да не оливаш но трябва и на завет да е и шприца го пръскаш 2 3 раце защото не е същия като с пистолета и я остави 2 часа но на топличко и я търкаш на водно с 1000 но много внимаваи защото този шприц много се протърква след това я измии нмого хубаво с веро и после трябва да изсъхне много хубаво и после пръскаш боята от разтояние и горе долу пушиш една цигара и пръскаш втора рака и чакаш да изсъхне и пръскаш лака пак по този начин изсъхва и е готова ще стане много хубаво ако и внимаваш гаранция ти давам няма да съжалявш :wink:

Върни се в “Направи си сам!”