Проблем с дроселова клапа на В5

Техническа и сервизна информация за Passat
vtranchev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с дроселова клапа на В5

Мнениеот vtranchev » Съб 04 апр 2009 7:02

Здравеитв колеги ! Имам проблем с дроселовата клапа на пасат В5 ! Знае ;и някои колко струва и от къде мога да я взема по тънко ? Благодаря ![/b][/b][/b]

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с дроселова клапа на В5

Мнениеот kirhadj » Нед 05 апр 2009 9:40

Някоя автоморга или от eBay.

vtranchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vtranchev » Нед 05 апр 2009 10:06

Благодаря ! В ebay.de ли да търся и как точно става ?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Нед 05 апр 2009 17:03

Проверяваш и в .de, .uk.co, .com и където ти е най-изгодно, като съпоставяш цена и доставка.
Успех.

vtranchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vtranchev » Нед 05 апр 2009 18:49

Благодаря ! :)

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 05 апр 2009 20:16

От ebay ще вземеш втора ръка, а ти вече си имаш такава. От тук нова на добра цена:
http://www.imahiju.com/bg/index.php

vtranchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vtranchev » Нед 05 апр 2009 21:02

имате ли идея колко струва горе -долу ?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 06 апр 2009 6:33

http://shop.ebay.co.uk/items/__throttle ... m104.l1200

Това е примерен линк.
Аз си купувах от Канада и ми излезна с доставката 120лв втора ръка, но съм срещал чисто нови, които излизат около 230 с доставката.
Успех.

vtranchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vtranchev » Пон 06 апр 2009 17:41

Мерси много ! Всичко добро ! :)

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пет 18 мар 2011 20:16

Колеги тъй като се оказа че имам проблем с дроселовата клапа и трябва да се смени съм пред дилемата нова или втора употреба.Намерих тук http://www.spectromatic.net/object.php?id=5259 нова утре ще видим каква е цената.Благодаря на vaskoto1 за това че ми разтълкува грешките от vag com.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Съб 19 мар 2011 11:03

Колеги само да вметна, че преди да сменяте дроселовата клапа опитайте да я почистите!!! Ако не стане догава, защото при мен даваше грешка на ВАГ-КОМ и въобще не искаше да държи обороти на празен ход! Пуснех ли газта оборотите падат и гаснеше! Тъкмо и аз се бях видял в приключение от цените и се чудех какво да правя и попаднах на руски сайт, в който подробно се описваха проблемите на Пасата Б5 с дроселовата клапа и възможните решения, но братушките задължително препоръчваха да се почне от проба с почистване и чак след това да се сменя! Та решихме да пробваме с мой приятел майстор, взех един хубав спрей, отвотихме клапата и той гледа и вика "Бате не се вижда да е замърсена, май няма да стане ще се взима нова, но айде нали сме я отворили да пробваме все пак" и О ЧУДО :applause: Колата заспа и вече над година след тази случка да чукнем на дърво си работи перфектно :да:

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Съб 19 мар 2011 21:18

Днес свалих дросела и го почистих макар,че не беше много зацапан.Почистих със спирт графитните писти вътре без да разглобявам всичко.Монтирах всичко обратно и останах доста изненадан от това, че този път адаптирах клапата и можах най накрая да я изтрия грешката.Благодаря на колегата BG_POLICE който предложи да я почистя макар,че аз бях да решил да го правя понеже няма какво по лошо от това да стане.Сега се надявам да не се появи отново проблема. :D

П.С Забравих да ви кажа какви са цените на клапата.

Имахижу - 535 лв. VDO
Спектроматик - 378 лв. забравих да попитам за марка
Втора употреба - 150 лв.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Съб 19 мар 2011 21:30

Rosenirs написа:Днес свалих дросела и го почистих макар,че не беше много зацапан.Почистих със спирт графитните писти вътре без да разглобявам всичко.Монтирах всичко обратно и останах доста изненадан от това, че този път адаптирах клапата и можах най накрая да я изтрия грешката.Благодаря на колегата BG_POLICE който предложи да я почистя макар,че аз бях да решил да го правя понеже няма какво по лошо от това да стане.Сега се надявам да не се появи отново проблема. :D

П.С Забравих да ви кажа какви са цените на клапата.

Имахижу - 535 лв. VDO
Спектроматик - 378 лв. забравих да попитам за марка
Втора употреба - 150 лв.

Радвам се че съм бил полезен :beer

Потребителски аватар
doi4i_n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doi4i_n » Нед 20 мар 2011 18:55

Колеги и аз има съмнения, че нещо не ми е наред с дроселовата клапа.
Още от когато взех колата и и сложих газ (август 2010 г.) се появи едно неприятно прекъсване - сецане в промеждутака от 2000 до 3000 оборота, обаждаше се сравнително рядко на около 2 дни веднъж, постепенно се появяваше все по често и реших да сменя свещити - сложих НЖК с платинено покритие и тогава колата значително се подобри, но прекъсването-сецането пак си се появяваше от време на време и постепено се засилваше. Поизчетох доста из форума и преди около две месеца (когато имаше няколко топли дни) се хванах и изчистих перфектно дебитомера, а дреселовата клапа без да я свалям само бях махнал маркуча към кулера я изчистих колкото можах - абе доста мизерийка излеле от нея. И така нещата с неприятното прекъсване-сецане също се подобриха значително, но пак се появяваха все повече и повече. И вече нещата са доста неприятни. Значи днес като се прибирах от Търново към Шумен и както си карам на пета като дам газ клата да ускори примерно от 2200 оборота започва едно яко пресъсване-сецане имам чуството че колата работи на 3 цилиндъра и така докато не премине 3000 оборота и нещата се оправят и започва да ускорява много гладко без никакъв проблем.
Това са общо взето симптомите, ако може да се нарече накратко.
Не съм я закачал на ВАГ-КОМ, но смятам да започна с основно почистване на дроселовата клапа, като я разглобя цялата събота като не съм на работа.
Вие какво бихте ме посъветвали???
Дали е възможно също така проблема да е от някоя бобина?

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пон 21 мар 2011 10:22

Колеги след като изчистих клапата не ми дава грешка вече,но когато отпусна газта оборотите падат плавно до 1200 има едно задържане за 5 сек и тогава се нормализират на 900.Преди да сваля дросела си падаха нормално до 900.Vaskoto1 каза,че трябва да се смени и температурния датчик,но ако е от него не трябва ли да ми го отчита на Vag Com?

П.С. Каква е разликата между клапа с номер 058 133 063Q и 058 133 063M ?

Върни се в “Passat”