Проблем с дроселова клапа на В5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с дроселова клапа на В5
Здравеитв колеги ! Имам проблем с дроселовата клапа на пасат В5 ! Знае ;и някои колко струва и от къде мога да я взема по тънко ? Благодаря ![/b][/b][/b]
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с дроселова клапа на В5
Някоя автоморга или от eBay.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ! В ebay.de ли да търся и как точно става ?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Проверяваш и в .de, .uk.co, .com и където ти е най-изгодно, като съпоставяш цена и доставка.
Успех.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ! 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
От ebay ще вземеш втора ръка, а ти вече си имаш такава. От тук нова на добра цена:
http://www.imahiju.com/bg/index.php
http://www.imahiju.com/bg/index.php
-
- Автомобил:
- Двигател:
имате ли идея колко струва горе -долу ?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
http://shop.ebay.co.uk/items/__throttle ... m104.l1200
Това е примерен линк.
Аз си купувах от Канада и ми излезна с доставката 120лв втора ръка, но съм срещал чисто нови, които излизат около 230 с доставката.
Успех.
Това е примерен линк.
Аз си купувах от Канада и ми излезна с доставката 120лв втора ръка, но съм срещал чисто нови, които излизат около 230 с доставката.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много ! Всичко добро ! 

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тъй като се оказа че имам проблем с дроселовата клапа и трябва да се смени съм пред дилемата нова или втора употреба.Намерих тук http://www.spectromatic.net/object.php?id=5259 нова утре ще видим каква е цената.Благодаря на vaskoto1 за това че ми разтълкува грешките от vag com.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги само да вметна, че преди да сменяте дроселовата клапа опитайте да я почистите!!! Ако не стане догава, защото при мен даваше грешка на ВАГ-КОМ и въобще не искаше да държи обороти на празен ход! Пуснех ли газта оборотите падат и гаснеше! Тъкмо и аз се бях видял в приключение от цените и се чудех какво да правя и попаднах на руски сайт, в който подробно се описваха проблемите на Пасата Б5 с дроселовата клапа и възможните решения, но братушките задължително препоръчваха да се почне от проба с почистване и чак след това да се сменя! Та решихме да пробваме с мой приятел майстор, взех един хубав спрей, отвотихме клапата и той гледа и вика "Бате не се вижда да е замърсена, май няма да стане ще се взима нова, но айде нали сме я отворили да пробваме все пак" и О ЧУДО
Колата заспа и вече над година след тази случка да чукнем на дърво си работи перфектно 

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Днес свалих дросела и го почистих макар,че не беше много зацапан.Почистих със спирт графитните писти вътре без да разглобявам всичко.Монтирах всичко обратно и останах доста изненадан от това, че този път адаптирах клапата и можах най накрая да я изтрия грешката.Благодаря на колегата BG_POLICE който предложи да я почистя макар,че аз бях да решил да го правя понеже няма какво по лошо от това да стане.Сега се надявам да не се появи отново проблема.
П.С Забравих да ви кажа какви са цените на клапата.
Имахижу - 535 лв. VDO
Спектроматик - 378 лв. забравих да попитам за марка
Втора употреба - 150 лв.

Имахижу - 535 лв. VDO
Втора употреба - 150 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Rosenirs написа:Днес свалих дросела и го почистих макар,че не беше много зацапан.Почистих със спирт графитните писти вътре без да разглобявам всичко.Монтирах всичко обратно и останах доста изненадан от това, че този път адаптирах клапата и можах най накрая да я изтрия грешката.Благодаря на колегата BG_POLICE който предложи да я почистя макар,че аз бях да решил да го правя понеже няма какво по лошо от това да стане.Сега се надявам да не се появи отново проблема.![]()
Имахижу - 535 лв. VDO
Втора употреба - 150 лв.
Радвам се че съм бил полезен

Колеги и аз има съмнения, че нещо не ми е наред с дроселовата клапа.
Още от когато взех колата и и сложих газ (август 2010 г.) се появи едно неприятно прекъсване - сецане в промеждутака от 2000 до 3000 оборота, обаждаше се сравнително рядко на около 2 дни веднъж, постепенно се появяваше все по често и реших да сменя свещити - сложих НЖК с платинено покритие и тогава колата значително се подобри, но прекъсването-сецането пак си се появяваше от време на време и постепено се засилваше. Поизчетох доста из форума и преди около две месеца (когато имаше няколко топли дни) се хванах и изчистих перфектно дебитомера, а дреселовата клапа без да я свалям само бях махнал маркуча към кулера я изчистих колкото можах - абе доста мизерийка излеле от нея. И така нещата с неприятното прекъсване-сецане също се подобриха значително, но пак се появяваха все повече и повече. И вече нещата са доста неприятни. Значи днес като се прибирах от Търново към Шумен и както си карам на пета като дам газ клата да ускори примерно от 2200 оборота започва едно яко пресъсване-сецане имам чуството че колата работи на 3 цилиндъра и така докато не премине 3000 оборота и нещата се оправят и започва да ускорява много гладко без никакъв проблем.
Това са общо взето симптомите, ако може да се нарече накратко.
Не съм я закачал на ВАГ-КОМ, но смятам да започна с основно почистване на дроселовата клапа, като я разглобя цялата събота като не съм на работа.
Вие какво бихте ме посъветвали???
Дали е възможно също така проблема да е от някоя бобина?
Още от когато взех колата и и сложих газ (август 2010 г.) се появи едно неприятно прекъсване - сецане в промеждутака от 2000 до 3000 оборота, обаждаше се сравнително рядко на около 2 дни веднъж, постепенно се появяваше все по често и реших да сменя свещити - сложих НЖК с платинено покритие и тогава колата значително се подобри, но прекъсването-сецането пак си се появяваше от време на време и постепено се засилваше. Поизчетох доста из форума и преди около две месеца (когато имаше няколко топли дни) се хванах и изчистих перфектно дебитомера, а дреселовата клапа без да я свалям само бях махнал маркуча към кулера я изчистих колкото можах - абе доста мизерийка излеле от нея. И така нещата с неприятното прекъсване-сецане също се подобриха значително, но пак се появяваха все повече и повече. И вече нещата са доста неприятни. Значи днес като се прибирах от Търново към Шумен и както си карам на пета като дам газ клата да ускори примерно от 2200 оборота започва едно яко пресъсване-сецане имам чуството че колата работи на 3 цилиндъра и така докато не премине 3000 оборота и нещата се оправят и започва да ускорява много гладко без никакъв проблем.
Това са общо взето симптомите, ако може да се нарече накратко.
Не съм я закачал на ВАГ-КОМ, но смятам да започна с основно почистване на дроселовата клапа, като я разглобя цялата събота като не съм на работа.
Вие какво бихте ме посъветвали???
Дали е възможно също така проблема да е от някоя бобина?
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги след като изчистих клапата не ми дава грешка вече,но когато отпусна газта оборотите падат плавно до 1200 има едно задържане за 5 сек и тогава се нормализират на 900.Преди да сваля дросела си падаха нормално до 900.Vaskoto1 каза,че трябва да се смени и температурния датчик,но ако е от него не трябва ли да ми го отчита на Vag Com?
П.С. Каква е разликата между клапа с номер 058 133 063Q и 058 133 063M ?
П.С. Каква е разликата между клапа с номер 058 133 063Q и 058 133 063M ?