Вероятно сте чували добрата стара максима "Шамар да е...ама безплатен" ...същата работа е и с крадците - често даже няма значение какво точно крадат и често нямат идея какво точно е и колко точно струва - това са могли,това са откраднали - сътоветно после ще му мислят за какво може да се ползва или колко струва - за това се крадат глупости като капачки на винтилите на гумите,като капачки на зарядните за газ,като странични мигачи...дори да са обикновенни,разни лайстни острани по вратите и какво ли не още.
Наскоро имах случай да си слезьна от колата и да тръгна към някакъв магазин...ама се стих,че съм си забравил финансовите средства заендо с документите в колата...и се обръщам - едно хлапе с колело седи и ми развива тапите на винтилите....съотетно не ме видя...отидох до него и го попитах какво си мисли че прави и зашо не отиде да и купи за 1лев 5 от някой гумаджия а трябва да ми съсипе винтилите и да вземе точно моите - отрече да се опитва да ми взима винтилите - само ги разглеждал понеже били много яки (обикновенни черни пластмасови капачки...много са яки,да

..въпреки това вече беше свалил на едната от гумите....и ми го върна де).Та...разкарах го да си ходи и си продължих по моите си дела...втория път като се върнах вече каквод а видя - колата надрана и все пак и няма 4-те капачки на винтилите...и тогава се зачудих защо не му размазах главата в тротоара на това идиотче ами просто му казах да си отва с даже приятелски тон...може би защото съм искал да си пребоядисвам предния капак....знам ли

.
Такова си им е възпитанието на хората просто....аз као искам да имам нещо,което не е мое отивам и питам откъде си го в зел човека,колко струва,дали е хубаво,дали не е или пък просто го питам да ми го даде (ако не е нещо,което ползва) и ако откаже питам откъде мога да си взема и аз....вместо като стане вечер до отида с една отвертка или каквото ми е нужно и да го отпъна...нали след седмица-две-месец-два и на мен ще ми го вземат по същия начин...безсмислено е някак си.