LED осветление на плафон Reloaded + снимки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Re: LED осветление на плафон Reloaded

Мнениеот burgazliqta2 » Нед 29 мар 2009 18:21

от кои магазин в бургас ги взимаш?

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Пон 30 мар 2009 10:55

Пробвай на "Panda" до пощата и в Лазур на "ИШ" то е близо до Синята кооперация с делфините след JBL магазина!

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 30 мар 2009 20:38

След дълга борба с настройките на фотоапарата, най-после успях да заснема светлината от светодиодите. Използвах режим starry sky и затова едната стана размазана, но другата е добре, защото имаше къде да оставя стабилно апарата. Снимах и клипче http://www.vbox7.com/play:56088e55 , но то по-скоро илюстрира плавното изгасяне, а не ефекта от светенето, защото не мога да направя клип в този режим специалния.

Изображение

Изображение

Ами за това става въпрос, колеги!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 30 мар 2009 22:41

jijibs написа:След дълга борба с настройките на фотоапарата, най-после успях да заснема светлината от светодиодите. Използвах режим starry sky и затова едната стана размазана, но другата е добре, защото имаше къде да оставя стабилно апарата. Снимах и клипче http://www.vbox7.com/play:56088e55 , но то по-скоро илюстрира плавното изгасяне, а не ефекта от светенето, защото не мога да направя клип в този режим специалния.

Изображение

Изображение

Ами за това става въпрос, колеги!

браво имаш напредък, сега както казва един колега " може да бродираш " в колата mhihi

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: LED осветление на плафон Reloaded + снимки

Мнениеот xalerrelax » Вто 31 мар 2009 10:27

е първата снимка е мн добра браво свети страхотно

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Нед 05 апр 2009 13:14

от всичките дискусии най-накрая нищо не разбрах,някакви линкове,мъмреници...и аз съм с голф3 и си ми загасва плафона постепенно но много ми харесва осветеността в купето с лед-а.та разбрахме че трябват около 6 светодиода а няква простичка схемичка като за малоумници нема ли че искам да си го напраявя но не съм навътре с ел-а много(за 6 диода какви резистори с какво съпротивление..)много ще съм благодарен ако хората които знаят за какво става въпрос да обобщят.а да и пропуснах да кажа че някои линкове неработят при мен,тва ще го проуча много скоро защо.предварително ви благодаря,надявам се много скоро в още една голфетка да може да се вдява :D

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Нед 05 апр 2009 15:21

Ето нещо и от мен

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 05 апр 2009 20:41

Ето колегата Namesata защитава много навреме ника си с намесата си в темата. Много добро изпълнение, браво!
Ето тук могат да се сметнат диодите http://ledcalc.com/

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 06 апр 2009 12:49

Колегата Namesata ми даде много добра идея :) Имам една молба - ако може една снимка какво има зад диодите.
И аз прегледах цялата тема, но не разбрах - има ли лесен начин да си направя плафона да изгасва плавно?

Потребителски аватар
Dino Kirov
Автомобил: 405 SRx4
Двигател: XU10J2C 2.0i 8v 122hp

Мнениеот Dino Kirov » Пон 06 апр 2009 15:27

Страхотно е станало. Прочетох всичко,но пак имам въпрос. Как най-лесно(от гледна точка на това,че нямам голям опит) да си направя LED осветелние,като изгасването да става възможно най-бавно. В смисъл,че колата има плавно игасване,ама да бъде още по-плавно. Възможно ли е? И,знае ли някой,дали в Пловдив има такива диоди-аз не съм виждал.

И може ли някой да ми обясни за сайта: http://ledcalc.com/# какво значи: Voltage Drop Across LED и Desired LED Current. Аз мога да си ги преведа,ама пак не разбирам как така да пада напрежението.

Потребителски аватар
Dino Kirov
Автомобил: 405 SRx4
Двигател: XU10J2C 2.0i 8v 122hp

Мнениеот Dino Kirov » Пон 06 апр 2009 16:16

Със сайта се оправих. 20 диода=10 двойки,всяка с резистор по 120ома. Остава въпроса с плавното изгасяне-дали ще стане? И проблемът с намирането на диодите.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 06 апр 2009 20:23

Поради интереса качвам схемата и ще помоля ако не сте я изпробвали не коментирайте!

Изображение

В пунктир съм означил условно плафона и ако ще си правите по примера на колегата Namesata си изчислете диодите за работа на 12 волта!
Ако желаете времето на плавно изгасяне да е по-дълго, увеличете капацитета на кондензаторите.
Схемата е приложима за консумация до около 100 милиампера (един светиод от тези има 15-20 милиампера). За по-голям товар ще трябва повече капацитет, което усложнява нещата (това не пречи да се пробва) и в такъв случай вече отиваме на съвсем друго схемотехническо решение.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Пон 06 апр 2009 21:34

общо взето отдзад няма кои знае какво само споики между диодите и съпротивления,но щом ти е интересмо :lol:
Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 12 апр 2009 19:51

@ jijibs
Колега, ако може малко по подробно / като на индианец :wink: / на коя улица е магазина и как се казва. Утре съм в Бургас , но :"Пробвай на "Panda" до пощата и в Лазур на "ИШ" то е близо до Синята кооперация с делфините след JBL магазина!" нещо нищо не ми говори :shock

Утре съм на бул.Сан Стефано и ул Пробуда. Ако може някоя насока ще ми е по-лесно. Ако не успея утре скоро пак ще имам ходене до Бургас.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 12 апр 2009 21:01

Тук се намира магазина за фолио, в който можете да намерите ето тези неща http://www.sst.bz/LED_klasters.pdf т.нар. тук LED_klasters. Един от продуктите съм използвал за плафона, който съм снимал в първия си пост в тази тема.

Изображение

А ето тук е магазин Панда, в който не можете да намерите нещата от горния PDF, но можете да си купите светиодите, с които е осветена моята кола т.е. 6 бр ето такива http://www.bright-leds.ru/page-super_flux_led.html. Запояват се на платчица, както е показал колегата малко по-горе.

Изображение

На първата снимка е магазина за фолиа, а на втората е Пандата.

p.s. Ако някой тръгне да търси магазина "ИШ", за който се спомена в темата, трябва да знае че не е "ИШ", а "АШ" . Там не съм проверявал какво предлагат.

Върни се в “Направи си сам!”