Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Re: Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери

Мнениеот stanko_g » Пон 06 апр 2009 0:06

kaiser666 написа:Еми чудесно,а ако я пиша на друг,ама и да я пиша то пак не мога да я карам една година,абе...БЪЛГАРИЯ

България :banghead: карайте 1.6 битурбо :lol: вече съм повече от 20 години зад волата и аз съм на принципа няма ли го онова сивото в тиквата ти,няма никакъв смисал ако ще и с 1.1 да си пак ще се претрепеш някъде :roll:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 06 апр 2009 0:17

kaiser666 написа:абе...БЪЛГАРИЯ

В тоя случай не е баш "абе България". И не разбирам как 1.6 може да не ти стига - кола ли искаш или демонстрация? Недомисленото е това, че при дизелите 1.8 ако няма турбо е съвсем скромна мощност. Всъщност освен Корса 1.5Д почти няма какво друго дизелово да карат "младите".

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 06 апр 2009 0:45

Един написа:
kaiser666 написа:абе...БЪЛГАРИЯ

В тоя случай не е баш "абе България". И не разбирам как 1.6 може да не ти стига - кола ли искаш или демонстрация? Недомисленото е това, че при дизелите 1.8 ако няма турбо е съвсем скромна мощност. Всъщност освен Корса 1.5Д почти няма какво друго дизелово да карат "младите".

Ами много лесно може да не му стига - взеим едно купе от Пасат или да кажем Мерцедес 190 или Опел Вектра или въобще по-голяма и стабилна кола,кято си тежи на мястото и и тури един 1.6 мотор ако ще и 150 коня да е - е няма да отлепи като хората.И като се напънеш да изпревариш някой камион някъде и не ти стигне ресурс на мотора и мощността ти умре по средата на ремаркето на камиона си готов с челния....
Имал съм Уно 1.3 дизел без турбо (май беше 45 коня - незнам)...вдигал съм 170км/час с него по равен път...предостатъчно за да се утрепам...имал съм и Типо 1108см3 60 или 65 коня...то вдигаше 180км/час...пак предостатъчно за да се пребия.Не конентирам Пежо 106 Xsi двигател дето върви на самолет на 600-700кг купе ;) ...и ако човке иска да си вземе по-голяма кола,по-комфортна и по-удобна какво....трябва ди си търси с 1.6 мотор,изнасилен от каране понеже за да тръгне все трябва да я ръчка на ненормални обороти и да връща по 100 скорости като тръгне да изпреварва някой....това не е нормално.
И по по- малките градове е масова практика шофьор,който има книжка от 5 години ама не е карал въобще да се качи и да кара до село или до съсдения град или до незнам къде понеже другите шофьори са заети или са пияни или незнам си какво...и тогава става в графата "много опасни" понеже нито е свикнал с колата,нито с движението,нито има изградени рефлекси...нито нищо...и става мазало.
Иначе аз първата година,в която имах книжка правех средно по 2000-3000км на седмица - такава ми беше работата - все на път по разни комадировки и ходех от Младост до Овча Купел на работа през задръстванията....а в същото време имам приятели дето си държат книжките на трупчета години на ред по секциите в стаите им...закона според мен е пълно и абсолютно маолумие - така само подстрекават младежта да си купува малки и ненормално мощни коли а както всички знаем малката кола далеч не е толкова устойчива на пътя и толкова сигурна колкото една по-голяма кола (най-малкото при удар няма достатъчно много тенекия,която да поема ударите и инерциите).Както се казва ще поживеем и ще видим ама според мен ефекта ще е обратен на това,което се цели.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 06 апр 2009 0:55

Един написа:
В тоя случай не е баш "абе България". И не разбирам как 1.6 може да не ти стига - кола ли искаш или демонстрация? Всъщност освен Корса 1.5Д почти няма какво друго дизелово да карат "младите".

Защото двойка 1.6 е кабуратор и защото това 1.8 моно което исках да взимам е с 4 дискови спирачки и стабилизираща щанга за същите пари.

п.п 90 коня са големи бегачки и исках да си избивам комплексите с него...да паля гуми и да чупя скороси... mhihi

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 06 апр 2009 12:35

прието е само на първо четене, после ще има нови предложения/изменения, второ гласуване, обнародване.. има доста време докато влезе в сила, а и не се знае може и да отпадне тоя текст

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 06 апр 2009 18:47

Мисля, че към това предложение ще добавят и ограничение на конските сили.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 06 апр 2009 20:04

Днес отивам в КАТ на гишето за получаване на шофьорски книжки и заварвам надпис с ориентировъчно съдържание:

От незнам си кога книжките на новите водачи ще се дават на церемония всеки вторник от 10:00 и четвъртък от 14:00 в киноцентъра на КАТ

Добре че не се оказа вярно това mhihi mhihi mhihi ами си дадоха книжката бнез разправия.
Та и такава простотия се заформя вече

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 06 апр 2009 20:30

то колега тва е от началото на миналата седмица, ама е по желание. Оферта си е обаче, щото не чакаш в салона пред гишето, а и филмчето си го бива спокойно може да засенчи някой холивудски екшън/сци-фи от 90те

най-запомнящо се е тва за колана нещо от сорта: "инвестирай 5 сек от живота си, за да можеш да го изживееш целия" 8)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 апр 2009 22:51

Браво, браво нека има закон.Аз съм твърдо ЗА.Даже 1.6 е много, трябва да е 1.0 или 950 кубика до 50 - 55 коня.И постепенно всяка година в продължение на 3 да се покачва ерархично от 1.0 на 1.2 примерно.Да се изгради опит и да има основа.Дано някой предложи и опит в КМ преди да седне на 1.8 и горница.Поздрави

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 07 апр 2009 23:52

Бай Семо написа:Браво, браво нека има закон.Аз съм твърдо ЗА.Даже 1.6 е много, трябва да е 1.0 или 950 кубика до 50 - 55 коня.И постепенно всяка година в продължение на 3 да се покачва ерархично от 1.0 на 1.2 примерно.Да се изгради опит и да има основа.Дано някой предложи и опит в КМ преди да седне на 1.8 и горница.Поздрави

Ти кви ги говориш ,те Тико-тата нямат такива двигатели сигурно :screwy mhihi mhihi

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 08 апр 2009 0:18

Бай Семо написа:Браво, браво нека има закон.Аз съм твърдо ЗА.Даже 1.6 е много, трябва да е 1.0 или 950 кубика до 50 - 55 коня.И постепенно всяка година в продължение на 3 да се покачва ерархично от 1.0 на 1.2 примерно.Да се изгради опит и да има основа.Дано някой предложи и опит в КМ преди да седне на 1.8 и горница.Поздрави

Както ги говориш излиза, че човек трябва да нагласи 4-5 хил. лв. докато се "научи" да кара. Не за да си купи кола за 4000 ами от многото "постепенни" смени да ги пропилее. То ще стане най-важното нещо в живота да минеш плавно на мощна кола.

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Сря 08 апр 2009 0:41

1.6 :063: тва е най голямата простотия на тоя парламент.нека да сложат конски сили а не кубатура до 75 коня им стига на младите шофиори
до 1 година стаж :dummy:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 08 апр 2009 20:51

Абе и аз си викам-1.6 верно тъпо ограничение,обаче като се замисля все пак ако ще ми изскача на челен удар 18 годишен безсмъртен шофер по хубаво да е с Хонда Сивик или подобен леген ко ще и 200 коня отколкото с джипката 3 тона на тате :wink:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Чет 09 апр 2009 11:08

Напълно съм съгласен с ограниченията за младите (под 25 години) шофери. Казвам го от гледна точка на това, че аз като взех книжка на 18 г., добре че можех да карам само Лада 1300 кубика, 65 к.с. И като се сещам какъв ми беше акъла тогава и какъв ми е сега, гласувам с двете ръце ЗА тия промени. От друга страна обаче трябва да се въведат и ограничения за старите (буквално) шофьори. Според мен не може дядо на 80 г. да шофира нормално. Още повече че някой са неспособни и по-рано. Трябва поне някакви проверовъчни изпити да се въведат след 60 г., медицински свидетелства и т.н. Защото като ги гледам как карат лачените жигулки едвам едвам с 40 км, "захапали" волана щото не виждат, направо страх ме хваща.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Чет 09 апр 2009 11:44

Въпросче:
Изкарах си книжка на 17г. (B1).
От 3г. карам с нея. Трябваше да я сменя с B когато навърших 18, но така и не го направих.
Скоро ме спряха с превишена скорост и за първи път, от 3г. насам, полицаят забеляза, че нямам B, а B1.
Написа ми съответно и акт. В момента ходя на листовки и на други глупости...
Интересно ми е, сега като го взема това B млад шофьор ли ще съм? :shock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”