kubica написа:колега viketo, не си писал какъв е мотора на колата. и какво точно и "прави" на главата лани. шлайфана ли е? ако да - колко? каква гарнитура сложиха тогава. с колко стегнаха главата и т.н. има много въпроси за уточняване. твърде е възможно пак да ти е духнала гарнитурата, но най-добре е да провериш първо термостата - лесно и просто.
съжалявам за пропуска...
голф 3, 1993г, 1.9 ТД, 75 к.с.
Цялата история започна така. Колата я взех с масло в системата и неработещ датчик на таблото. Това беше преди две години зимата. Цяла зима нямах проблем, защото беше студено. Като се стопли, патъвах Пловдив - София и ми прегря. Закарах я на майстор, шлайфаха главата, смениха радиатор, защото беше запушен. Казаха ми, че трябва да притегна главата, не го направих. След това смених казанчето и повечето маркучи по системата, гарнитура(предплагам, че е някво менте) Сега след зимата отново Пловдив-София, отново прегря. Преди това забелязвах, че всяка седмица ми губи по 1л - 1.5л антифриз/вода. Та в понеделник на Горубляне на светофара, прегря, светна ми лампата за температурата, мина си 115-120 градуса по датчика на таблото и спрях. Отворих капака и видях че е разширителния съд и под него има излят антифриз. Перката не се беше включила нито на 1-ва, нито на 2-ра степен. Оставих я да изтине до вечерта и налях 1,5 литра вода. Прибрах я пред блока. На сутринта налях още 1/2 литра. Това е, която мога да кажа. Зимата парното не ми работи. Смених термостат зимата 2 пъти, същото положение.