авенсис / пасат ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Re: авенсис / пасат ?

Мнениеот BigTo » Пон 06 апр 2009 15:27

restless написа:що си мисля че точно Аутобилд бяха тествали точно такъв Пасат ТДИ - за година и половина бяха врътнали 100К км
Заглавието на статията: "Вечният пациент" - с основни ударения че след 100К км, блока е с пукнатини ("нищо страшно при нагряване те се затварят - според специалистите на ФВ :bishop ), 3-4 пъти колата е била придвижвана с репатрак, на 2 пъти сменят всички дюзи (каква ли е цената ако не си в гаранция?) - и накрая 28-мо място в тестовете на Аутобилд за надеждност от 32 възможни

PS: ето я статията, преведена на английски с гугъл
http://translate.google.bg/translate?pr ... l=de&tl=en

27. Fiat Punto 1.2/Jaguar S-Type 3.0/Renault Mégane 1.9 dCi 1.6/Laguna 33 4
28. VW Passat Variant 2.0 TDI Comfortline 41 5
29. Citroën C8 2.2 HDi SX FAP 45 5 --
30. Peugeot 307 HDi 110 FAP 46 6
31. VW Polo 1.2 Comfort 56 6
32. VW Touran 2.0 TDI Trendline 77 6

Нищо лично, не аз споменах Аутобилд.
ФВ на моменти се оливат с целта да вкарат колите си в "премиум сегмента".

PPS: тук във форума има хора купили си нова КИА Сийд, даже модератори :), нека споделят за проблемите си с колите без да са навършили и 1 година...

Колега, май някой от нас двамата има проблеми с превода от Англйиски. Как реши, че пасата е на 28-мо място с 44 точки на теста, което от този тест го поставя на 5-то място, е след TOYOTA Prius с 1точка или другите 20 автомобила след него. А?

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Пон 06 апр 2009 18:37

http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 85569.html

По-добре четете текста в оригинал. Пасат-ът има 41 точки заради многото си проблеми и си е в дъното на таблицата.

Последна промяна от T.Spark на Пон 06 апр 2009 18:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 06 апр 2009 18:41

взимаи пасата ве4е на 3 година и 140000км никакви проблеми :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 06 апр 2009 19:47

Колега, лично познавам колега от Ауди форум, който купи 2 точно такива Авенсиса - 150 коне, комби, и двата запалиха съединител за 6 месеца...... А за ТМАуто - ми, слаба работа е сервиза, доста скъп.

Това за Авенсиса. Аз лично ако ми падне Пасат като този, който описваш, за тези пари(даже по-добре да не е комби) - ами ще се вкарам в такова приключение, но няма да го изпусна.

Та така, истинската Тойота сега се продава с име Лексус. Който кара Тойота, знае.....

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 07 апр 2009 9:49

forgotforme написа:най сетне някои да похвали тойота !!
Колеги искам обективни оценки като колегата с ауто билд(мерси за което), мнения от сорта
"аз имам голф зимай пасат супер е " не са обективни И аз имам VW много съм доволен от него
и все пак нека да не сме като коне с капаци !

Аз имам пасат,зимай пасата.Не знам към новия или стария модел на авенсис си се ориентирал ама в ауто билд правеха сравнения между пасат,авенсис(новият) и още 3 коли мисля,че бяха.Авенсиса уж като нов модел беше много назад от всички.Тук ти пускам снимка от статия пак на аутобилд сравнение между пасат,мондео,акорд,инсигниа,ц5. Изображение
Според мен пасата е по-красивият и по добрият от двата.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 08 апр 2009 9:13

BigTo написа:Колега, май някой от нас двамата има проблеми с превода от Англйиски. Как реши, че пасата е на 28-мо място с 44 точки на теста, което от този тест го поставя на 5-то място, е след TOYOTA Prius с 1точка или другите 20 автомобила след него. А?

Колега, в училищата в Германия най-високата оценка е 1, а най-ниската 5 :)
В тези тестове точките са наказателни. Ей сега погледнах броя на Аутобилд с теста - там колите са 50, а Пасата е на 46-то от 50 места. Всъщност последните 5 места са както и в онлайн версията но са по-назад.

да, в Аутобилд ако сравняват Пасат, БМВ 5ца и МБ Е класа пак пасата ще победи :D
Ако сравняват 3-цилиндрова Фабия с коли на подобна цена - Фабията ще спечели най-много точки за двигател и поведение на пътя :screwy
Лично на мен Пасата ми допада повече от Тойотата, но като надеждност електрониката на пасата е по-проблемна - факт, че самите германци го признават.

в крайна сметка, всичко ще опре до конкретната кола и колко време (и как) ще се експлоатира... а ревютата и сравненията винаги трябва да са с 1 на ум :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 08 апр 2009 12:46

mladvampirTDI написа:Та така, истинската Тойота сега се продава с име Лексус. Който кара Тойота, знае.....

Не може да кажеш на черното - бяло. Тойота в момента изобщо не е Тойота. Ярис и Айго се правят Пежо, а Ауриси, Короли и Авезиси ги сглобяват в Турция. Нищо против турците защото камиони и рейсове правят страхотни, но леки коли още не са се научили.

А за ТМауто - прекарал съм доста часове на Цариградско със служебните коли и не съм изобщо очарован.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 08 апр 2009 13:41

radi_nrj написа:Нищо против турците защото камиони и рейсове правят страхотни, но леки коли още не са се научили.

Май и друг път съм го питал, но не си спомням за отговор.
След като в заводи на VW работят турци това означава ли, че колите които излизат от там по презумция не стават?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 08 апр 2009 13:53

rosy написа: Май и друг път съм го питал, но не си спомням за отговор.
След като в заводи на VW работят турци това означава ли, че колите които излизат от там по презумция не стават?

ммм
ти откъде знаеш кой работи в заводите им ?
видял си. чул си . прочел си ????
колко % от персонала им е това ? на каква позиция са там - метачи, чистачи ????
имаш ли ведомостта им ?
или наизуст си говорим ?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 08 апр 2009 13:56

One написа:
rosy написа: Май и друг път съм го питал, но не си спомням за отговор.

ммм
ти откъде знаеш кой работи в заводите им ?
видял си. чул си . прочел си ????
колко % от персонала им е това ? на каква позиция са там - метачи, чистачи ????
имаш ли ведомостта им ?
или наизуст си говорим ?

mhihi
Ми провери и кажи инфо.

Последна промяна от LILO&STICH на Сря 08 апр 2009 14:25, променено общо 1 път.
Причина: Rosy,освен че спамиш(отново)мненията ти подстрекават и към спам!Предупреден си .Ще ти се наложи следващите 3 дни да четеш само!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 08 апр 2009 13:57

rosy написа: mhihi
Ми провери и кажи инфо.

ти вадиш и даваш някакво инфо
затова те питам откъде го имаш ?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 08 апр 2009 15:58

турските граждани с право на работа в германия + немските граждани от турски произход са около 3%
От тях около 1/3 се смята че са с кюрдски произход.
Смятам за крайно невероятно специално в заводите на ФВ да наемат хора с такъв произход само за чистачи и метачи, дори съм сигурен че подобни намеци на немски форум ще доведат до мигновена "награда".

А митовете, че турците или гърците или арменския поп са лоши работници са - митове.

Работниците работят според дали са доволни от заплатата си и контролът който се упражнява върху тях.

Дали в България се внасят колите минали всички тестове на 100% - въпрос голям. Примерът със "новите" Ситроени, които по вин са били произведени преди 3 години е ясен. Болшинството вносители у нас разчитат на бърза и максимална печалба... как са станали вносители дори не коментирам.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 08 апр 2009 16:11

restless написа:Дали в България се внасят колите минали всички тестове на 100% - въпрос голям. Примерът със "новите" Ситроени, които по вин са били произведени преди 3 години е ясен. Болшинството вносители у нас разчитат на бърза и максимална печалба... как са станали вносители дори не коментирам.

Я да видим тия нови Цитрони, дето по ВИН са произведени преди 3 години, какво им е лошото?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 08 апр 2009 16:18

п.п. Лило сега понеже ме мързи тия дни ще намеря статията как някакви турци работещи в завод VW протестират заради съкращения. Даже някъде в някоя тема и снимка бях сложил. И турската тематика май не я вкарах аз :roll:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 08 апр 2009 16:38

rosy написа:как някакви турци работещи в завод VW протестират заради съкращения. Даже някъде в някоя тема и снимка бях сложил. И турската тематика май не я вкарах аз :roll:

в заводите на VW само в германия работят над 180 000 души - колко от тях са с различен от германец произход ? 10-20-30-50% ???
и какво от това
да не мислиш че наемат първия гастербайтер и го слагат на поточната линия да сглабя VW-та ...
айде стига глупости
ако една кола е накачествена най-малкия и проблем е работника на поточната линия ...не че не е важно колко и как се завиват гайките и болтовете и от къде минават кабелите, ама ако проекта е куц, както и заложените материали, изпълнението няма как да е на ниво ..
още повече, че повечето процеси са напълно роботизирани :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”