Колеги след като напълнихме системата днес се оказа че изтича фреон някъде откъм радиатора, техника предложи да го свалим, заварим (на майстор) и така... изтичането е съвсем тънко...
Може ли да се разчита на заварка ми е въпроса?
Това, което ме успокои че компресора си работи и си духа много доволно студено..
Радиатор клима, нов или заварка?
-
cceeccoo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Радиатор клима, нов или заварка?
Ако се направи качествено,да.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Зависи къде е заварката ако е на тръбичките има успех иначе забрави.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш кой да ти го завари заварявай, но пак си имай 1 на ум, че пак може да пробие някъде. Провери и нов колко е на магазина и заварката колко ще е и ще се ориентираш!
По-добрия вариант е да смениш кондензатора /не е радиатор
/. Аз правих тая гимнастика преди четири години. Тогава съвета в сервиза беше категорично да сменя с нов, защото налягането там е много високо - достига 18-20 бара, може и отгоре, за разлика от охладителната система където е 1-2 бара. Със заварката е почти сигурно че цялата операция след съвсем кратко време ще се повтори за смяна с нов, но отново ще е изчезнал фреона и още веднъж ще се разглобява за да се свали и подмени. Аз когато сменях кондензатора беше 220 лв., сега не вярвам да е повече /климатика ми е оригинален, а колата Г3 1,8 ABS/.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
alex_zazy написа:Ако имаш кой да ти го завари заварявай, но пак си имай 1 на ум, че пак може да пробие някъде. Провери и нов колко е на магазина и заварката колко ще е и ще се ориентираш!
Ще пробие точно до заварката.
Сменяй с нов.
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
200 лв е нов , ако вземат за заварка около 100 лв не си струва -нямаш гаранция на заварения
- и после пак на нов отиваш 
- и после пак на нов отиваш - titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега първо свалете стария кондензатор и вижте откъде изпуска!
ако е цънка от камаче има шанс да се завари но ако си е дупчица появила се без външна намеса слагай нов!
преди две години минах по този път!при мен изпускаше от доста голяма дупчица и след като свалихме част от ламелите около дупката се оказа че тръбичките са изгнили не само на едно място!нов си купих за 240лв.!успех!
ако е цънка от камаче има шанс да се завари но ако си е дупчица появила се без външна намеса слагай нов!
преди две години минах по този път!при мен изпускаше от доста голяма дупчица и след като свалихме част от ламелите около дупката се оказа че тръбичките са изгнили не само на едно място!нов си купих за 240лв.!успех!
Здравей колега не се занимаваи да го заваряш няма да изкара много.Минах по тоя път миналото лято и след като го заварихме се пръсна след 10мин.Преди месец взех нов за 165 лв.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
по-добре ако имаш финансовата възможност сменяй с нов.
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги днес го видях свален, съжалявам че не го снимах, говорим за външна намеса, на две места е като надран, явно колата е имала лек удър и така е събрана, като в горния край има леко огъната област - говорим за 1-2мм засукване (не мога точно да го обясна), но поради факта че определено не се е спукал сам, а и заварчика е изпитан и ще ми коства около 50лв мисля да пробвам със заварка... благодаря за всички отзовали се колеги 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”