Странно поведение на 2-ра скорост - APQ 1998
-
stoian bojinov
- Автомобил:
- Двигател:
Странно поведение на 2-ра скорост - APQ 1998
Здравейте, колеги ! Имам един въпрос свързан с движението на колата на 2-ра. Значи, като си махна крака от газта половерчето си върви, не се усеща да намаля. Днес смених маслото на скоростите и пак забелязах същото. Прибирайки се в квартала дори умишлено си махнах крака, а колицата си върви без никакви проблеми. Възможно ли е от педела или от жилото да идва проблема ? Благодаря ви предварително .
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Странно поведение на 2-ра скорост - APQ 1998
Не се шашкай
Така трябва да е, на ниска предавка компа си поддържа обороти като на празен ход и колата си върви сама и без подаване на газ
И на задна даже е така 
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Теодор написа:Не се шашкайТака трябва да е, на ниска предавка компа си поддържа обороти като на празен ход и колата си върви сама и без подаване на газ
И на задна даже е така
А бе не съм специалист,ама това го правеше Вартбурга на времето и то защото имаше устройството фрайлауф.Не знам кой двигател без това устройство ще се държи по същия начин.Моята обикновено не продължава по инерция със същите обороти и не поддържа оборотите автоматично.По надолнище да.Но обикновено на равно гасне след известно разстояние на втора като отпусна газта.Освен да има автопилот...
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
stoian bojinov написа:Здравейте, колеги ! Имам един въпрос свързан с движението на колата на 2-ра. Значи, като си махна крака от газта половерчето си върви, не се усеща да намаля. Днес смених маслото на скоростите и пак забелязах същото. Прибирайки се в квартала дори умишлено си махнах крака, а колицата си върви без никакви проблеми. Възможно ли е от педела или от жилото да идва проблема ? Благодаря ви предварително .
По скоро се радвай отколкото да търсиш проблем...ако знаеш точно в този подфорум колко хора имат проблем с автоматичния смукач и оборотите на празен ход. А при тебе е 6 точки, свиркай си и се РАДВАЙ!
- ALFONS_SS
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз съм така.споко от автоматичната газ е, аз и на 5-та съм я оставял и пак си потдържа 35км/ч.няма проблеми карай и си свиркай няма страшно.......
....
....
Последна промяна от Anbuch на Пет 10 апр 2009 9:46, променено общо 1 път.
Причина: прекали с епитетите
Причина: прекали с епитетите
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
porko написа:Моята обикновено не продължава по инерция със същите обороти и не поддържа оборотите автоматично.
Става въпрос за това ,че колата сама поддържа минимални обороти колкото да не загасне (и твоята е така)
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мда на АЕХ-а на 1-ва се движи с около 5-10км/ч и 750 оборота , а на 2-ра е 10-15км/ч и 750 оборота. А иначе тва на 5-та да я пуснеш и да си с 35-40км/ч си требе да е дизел.Пък и колко е полезно за двигателя това?
stoian bojinov написа:Здравейте, колеги ! Имам един въпрос свързан с движението на колата на 2-ра. Значи, като си махна крака от газта половерчето си върви, не се усеща да намаля. Днес смених маслото на скоростите и пак забелязах същото. Прибирайки се в квартала дори умишлено си махнах крака, а колицата си върви без никакви проблеми. Възможно ли е от педела или от жилото да идва проблема ? Благодаря ви предварително .
Няма страшно,и мойта е така,даже понякога сама се засилва

- Daniel_Tsvetkov
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето коли, а може би и всички коли трябва да са така...пробвай като запалиш и без газ да караш...1-ва...2-ра...и т.н... ще видиш, че ще си върви по равното без проблеми с много малка скорост ест...само по-плавно отпускай съединителя и до 5-та ще стигнеш
Колкото е по-голям двигателя - т0лкова по-лесно става 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”