Странно поведение на 2-ра скорост - APQ 1998

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stoian bojinov
Автомобил:
Двигател:

Странно поведение на 2-ра скорост - APQ 1998

Мнениеот stoian bojinov » Чет 09 апр 2009 21:21

Здравейте, колеги ! Имам един въпрос свързан с движението на колата на 2-ра. Значи, като си махна крака от газта половерчето си върви, не се усеща да намаля. Днес смених маслото на скоростите и пак забелязах същото. Прибирайки се в квартала дори умишлено си махнах крака, а колицата си върви без никакви проблеми. Възможно ли е от педела или от жилото да идва проблема ? Благодаря ви предварително .

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Странно поведение на 2-ра скорост - APQ 1998

Мнениеот Теодор » Чет 09 апр 2009 21:32

Не се шашкай :lol: Така трябва да е, на ниска предавка компа си поддържа обороти като на празен ход и колата си върви сама и без подаване на газ :wink: И на задна даже е така :idea:

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Пет 10 апр 2009 7:38

Теодор написа:Не се шашкай :lol: Така трябва да е, на ниска предавка компа си поддържа обороти като на празен ход и колата си върви сама и без подаване на газ :wink: И на задна даже е така :idea:

А бе не съм специалист,ама това го правеше Вартбурга на времето и то защото имаше устройството фрайлауф.Не знам кой двигател без това устройство ще се държи по същия начин.Моята обикновено не продължава по инерция със същите обороти и не поддържа оборотите автоматично.По надолнище да.Но обикновено на равно гасне след известно разстояние на втора като отпусна газта.Освен да има автопилот...

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 10 апр 2009 8:23

stoian bojinov написа:Здравейте, колеги ! Имам един въпрос свързан с движението на колата на 2-ра. Значи, като си махна крака от газта половерчето си върви, не се усеща да намаля. Днес смених маслото на скоростите и пак забелязах същото. Прибирайки се в квартала дори умишлено си махнах крака, а колицата си върви без никакви проблеми. Възможно ли е от педела или от жилото да идва проблема ? Благодаря ви предварително .

По скоро се радвай отколкото да търсиш проблем...ако знаеш точно в този подфорум колко хора имат проблем с автоматичния смукач и оборотите на празен ход. А при тебе е 6 точки, свиркай си и се РАДВАЙ!

Потребителски аватар
ALFONS_SS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ALFONS_SS » Пет 10 апр 2009 9:03

колега и аз съм така.споко от автоматичната газ е, аз и на 5-та съм я оставял и пак си потдържа 35км/ч.няма проблеми карай и си свиркай няма страшно.......
....

Последна промяна от Anbuch на Пет 10 апр 2009 9:46, променено общо 1 път.
Причина: прекали с епитетите

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 10 апр 2009 9:50

porko написа:Моята обикновено не продължава по инерция със същите обороти и не поддържа оборотите автоматично.

Става въпрос за това ,че колата сама поддържа минимални обороти колкото да не загасне (и твоята е така)

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 10 апр 2009 10:59

Мда на АЕХ-а на 1-ва се движи с около 5-10км/ч и 750 оборота , а на 2-ра е 10-15км/ч и 750 оборота. А иначе тва на 5-та да я пуснеш и да си с 35-40км/ч си требе да е дизел.Пък и колко е полезно за двигателя това?

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пет 10 апр 2009 13:17

stoian bojinov написа:Здравейте, колеги ! Имам един въпрос свързан с движението на колата на 2-ра. Значи, като си махна крака от газта половерчето си върви, не се усеща да намаля. Днес смених маслото на скоростите и пак забелязах същото. Прибирайки се в квартала дори умишлено си махнах крака, а колицата си върви без никакви проблеми. Възможно ли е от педела или от жилото да идва проблема ? Благодаря ви предварително .

Няма страшно,и мойта е така,даже понякога сама се засилва :applause: :applause:

Потребителски аватар
Daniel_Tsvetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Tsvetkov » Нед 12 апр 2009 14:29

Повечето коли, а може би и всички коли трябва да са така...пробвай като запалиш и без газ да караш...1-ва...2-ра...и т.н... ще видиш, че ще си върви по равното без проблеми с много малка скорост ест...само по-плавно отпускай съединителя и до 5-та ще стигнеш :) Колкото е по-голям двигателя - т0лкова по-лесно става ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”