механизъм за ел стъкла на Passat B-4
-
- Автомобил:
- Двигател:
механизъм за ел стъкла на Passat B-4
Здравеите имам изронени зъби на механизма за сваляне и вдигане на ел стъклото на предна лява врата /пасат комби 1.6 101кс АЕК/интерисувам се ако си купя такъв механизъм само че да не е за ел стъкла/да е с ръчка/и махна дражката мога ли на нейно място да сложа моята ел мащинка да го движи понеже тя е здрава Цялата работа е защото никаде няма механизам с ел машинка под 80лв а ръчни има по 30-40 най много а моята ел машинка е здрава
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: механизъм за ел стъкла на Passat B-4
Мисля че може. Би трябвало да са еднакви 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Това съм го правил на В3 (на моя пасат ) и става понеже там е само моторче на механизма няма платка като при В4 така че за В4 не съм сигурен но за В3 100% става 

- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Също имах изронени зъби. При мен не се получи с ръчна машинка. Просто не са еднакви.Съжалявам, че нямам снимки от операцията. Тоя дето ми я продаде твърдеше, че е за Б4 ама винаги има риск.... Според мен 80 лв. за читав механизъм е добре. Аз си го платих в унитрейд за 180лв. нов ама по моргите ми искаха някакви страшни пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
CASISA написа:Здравеите имам изронени зъби на механизма за сваляне и вдигане на ел стъклото на предна лява врата /пасат комби 1.6 101кс АЕК/интерисувам се ако си купя такъв механизъм само че да не е за ел стъкла/да е с ръчка/и махна дражката мога ли на нейно място да сложа моята ел мащинка да го движи понеже тя е здрава Цялата работа е защото никаде няма механизам с ел машинка под 80лв а ръчни има по 30-40 най много а моята ел машинка е здрава
Може ли ако си намериш механизъм да ми продадеш стария. Аз имам проблем не със зъбите а със връзката между гребена и моторчето, пускал съм тема във форума.
Ако искаш ми пиши, ще ти пратя и снимки какво ми трябва.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Машинките за ел. и ръчно стъкло са различни. Трябва да се търси точно такава като счупената.
На мене ми се развалиха и двете предни. Единия път си купих нова оригинална с поръчка от Германия за 170лв.
Втория път имах късмет, отидох при "италиянеца" (известна софийска автоморга), там разглобиха една врата от Пасат В4 и се оказа че механизъма е като нов, дадоха ми го за 50лв. заедно със моторчето. Успех с търсенето
На мене ми се развалиха и двете предни. Единия път си купих нова оригинална с поръчка от Германия за 170лв.
Втория път имах късмет, отидох при "италиянеца" (известна софийска автоморга), там разглобиха една врата от Пасат В4 и се оказа че механизъма е като нов, дадоха ми го за 50лв. заедно със моторчето. Успех с търсенето
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега преди време имах същия проблем, можеш да го решиш като мен . Сваляш целия механизъм отиваш при някои с телоподаващо да ти навари изронените зъби после хващаш триъгълната пила и след 30 минути имаш работещ механизъм. 

fena_vd написа:Колега преди време имах същия проблем, можеш да го решиш като мен . Сваляш целия механизъм отиваш при някои с телоподаващо да ти навари изронените зъби после хващаш триъгълната пила и след 30 минути имаш работещ механизъм.
...тези зъби не са като матаериала от които е изработен гребена и после мн лесно се изронват пак.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Карат вече половин година, и за сега работи всичко нормално. Оня ден свалях кората за да я пера и зъбите бяха както съм ги сложил
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="fena_vd"]Колега преди време имах същия проблем, можеш да го решиш като мен . Сваляш целия механизъм отиваш при някои с телоподаващо да ти навари изронените зъби после хващаш триъгълната пила и след 30 минути имаш работещ механизъм.
[/quo
точно това е решението наваряваш зъбите и това и аз бях с изронени зъби и това направих и до сега вече година няма проблем пасата е Б4

точно това е решението наваряваш зъбите и това и аз бях с изронени зъби и това направих и до сега вече година няма проблем пасата е Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги пробвах с наваряване ама не става
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
е ако са наварени добре и ако са запилени като хората не би трябвало да има проблем....каквос е случи с навареното - изяде се пак или?
- naka_76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен се наложи да преправям ръчни машинки от В3. Ако си сръчен и имаш достъп до телоподаващо или добър електрожен няма проблеми.Разликата м/у В3 и В4 е че зъбния гребен на В3 е с около 2мм по-навътре към моторчето, което пасва като се махне механизма за ръчката. Този гребен се държи на три точкови заварки. Разпробиват се и гребена се заваря на ново положение, като за ел машинка. Моите са така и двете вече година.
Има и още един момент. Точно където гребена върви по зъбното колело на машинката има едно като козирка, за да не може гребена да се измества нагоре. Та тази козирка се умаря, много често даже се цепи . Трябва да се ограничи , да се огъне за да не може гребена да има голям луфт нагоре надолу и да му се изплъзват зъбите. Аз тази "козирка" съм я усилил и засега всичко е ОК.
Има и още един момент. Точно където гребена върви по зъбното колело на машинката има едно като козирка, за да не може гребена да се измества нагоре. Та тази козирка се умаря, много често даже се цепи . Трябва да се ограничи , да се огъне за да не може гребена да има голям луфт нагоре надолу и да му се изплъзват зъбите. Аз тази "козирка" съм я усилил и засега всичко е ОК.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Стар и наболял проблем.
80лв. ми звучи добре и смяната е за 15-20 мин. Тва наваряване, пилене голяма занимавка с неясен резултат. Купувай и слагай, че жеги идват
Може и при Пламен Маджаров, мераклия е.
80лв. ми звучи добре и смяната е за 15-20 мин. Тва наваряване, пилене голяма занимавка с неясен резултат. Купувай и слагай, че жеги идват

Може и при Пламен Маджаров, мераклия е.