Golf 3 странно придърпване - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 3 странно придърпване

Мнениеот icemenn » Чет 09 апр 2009 14:22

ако говорите за тампона който е между инжекцията и всмукателите,мога да ви кажа че от 8 месеца вече моя е скъсан и си работи колата без проблем.Когате е запалена все пак там се получава вакум и се уплътнява,изключвам това да е проблема освен ако тампона напълно го няма.(получи се ще когато купих колата имаше детонации и една суртин тръгвам да запаля и от там изби)

Потребителски аватар
RAMIRESS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RAMIRESS » Чет 09 апр 2009 20:26

такааа... продължаваме с търсенето на проблема. Току що махнах капака на инжекциона - нищо притеснително не открих (доколкото ми е ясно де).
Реших да пробвам съветът на VaNk0_1 относно тампона под инжекциона. Откачих въздуховода и при запален двигател и го запуших с ръка. Ако е вярно твърдението на VaNk0_1, тогава тампона е здрав. Засмука ми ръката като черна дупка, инжекционът засвири и колата изгасна. Явно не е от него!
Подмених и късото вакуумно маркуче излизащо от капака на инжекциона, защото ми се стори, че е меко (може би от старост) - промяна няма!
Отново оставих колата около 2 часа за да изстине добре. Запалих и отново се убедих, че проблемът при студен мотор го няма - Върви и тегли като фурия на каквито и да е обороти до заветните 50~60 градуса. После... вече знаете :?
Енигмата продължава!

Eдин ден по-късно! (10.04.09)
Днес реших да проверя още едих компонент, за да го елиминирам и него, като причинител.
Откачих Ламбда сондата - Проблемът категорично не е от нея! Пак си прави същите магарии. Струвами се, че колата се движеше изключително малко по-добре, но е факт че ужасното придърпване все така си го има.
Може би, когато съм откачил сондата, тъй като няма какво да анализира газовете и да подава информация към компютъра, който от своя страна на базата на тзи анализ да определи оптималната смес въздух-гориво, сместа е била малко по-богата на гориво (естесвено това води до по-висок разход) и затова ми се е сторило, че има промяна дори и минимална(А може би си внушавам).
Така или иначе, изводът от днешната поредна проба е, че Ламбда сондата не е причина за неволите!

Потребителски аватар
RAMIRESS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RAMIRESS » Сря 15 апр 2009 11:56

Здравейте!
Няколко дена след последният ми пост, проблемът вече е решен :beer
Както написах и по-рано, ходих на сервиз(добри се оказаха момчетата).
Закачиха олата на "Мотор-тестер" и всичко стана ясно. Не е важно само да я закачиш(както направи "майсторът" в оторизирания сервиз), а да може и да прочетеш данните.
Оказаха се кабелите, но не точно те, а металните чашки. От старост или бог знае какво, се оказа, че високото напрежение прехвърля между тях и свещта(от вътрешната страна). Няма как да се види, нито на тъмно, нито на светло - само с мотор тестер или познат от близкото минало, като "ЕЛКОН".
Човекът разбра и оправи проблема за има няма 10 мин. (който си може си го може!) - Свали кабелите и с клещи "секачи" просто откопча чашките и ги изхвърли. Отново провери всичко на "ЕЛКОН"- а. и всичко си дойде на мястото.
Сега карам със същите кабели, но без металните "простотии" ;) и всичко е перфектно.
Попитах момчето: "Да сменям ли кабелите?", а той ми отговори: "Ако искаш си ги смени, но мен ако питаш, карай си така и не се притеснявай."
Според него този проблем е доста често срещан при голф 3.
При зададения от мен въпрос: "Защо само на загрял мотор и при подаване на газ се появява проблемът", той лаконично ми обясни, че когато се подава газ, напрежението се повишава и затова точно тогава се получава пробив.
Все пак аз ще покарам още малко и ще ги сменя, че сега вече доста се поохарчих - "пари нема действайте!" ;)

Дано темата е полезна за в бъдеще и на други хора с подобен проблем, който изглежда неразрешим.

Потребителски аватар
Mario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 3 странно придърпване - РЕШЕНО!

Мнениеот Mario » Сря 15 апр 2009 14:18

Колега, радвам се че си решил проблема!
Би ли пояснил обаче кое наричаш чашки, ако можеш и снимка да сложиш още по - добре!
Лаик съм в тази област, затова питам :wink:
Хайде, много безаварийни километри! :beer

Потребителски аватар
RAMIRESS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RAMIRESS » Сря 15 апр 2009 14:59

Колега, радвам се че си решил проблема!
Би ли пояснил обаче кое наричаш чашки, ако можеш и снимка да сложиш още по - добре!

Ами за съжаление няма как да ги снимам, защото, както писах по-горе майсторът ги махна. Става дума за металните накрайници на кабелите за свещите, т.е. този край на кабела, който се поставя на свещта. Оригиналните кабели, а и не само те, завършват с метални цилиндри(образно казано), които след поставяне на свещта я покриват.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 15 апр 2009 21:00

rudoni написа:аз мисля ,че тия свещи се свързват с кабели!защо не си сменил кабелите?капачка -да,палец-да,свещи -да , акабели -НЕ!? няма логика !имаш още за диагностика.по механиката и запалването! търси подходящият майстор!

радвам се ,че си намерил подходящият майстор! сподели с колегите къде се намира ,за да се възползват от уменията му!

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Чет 16 апр 2009 15:53

Mario написа:Колега, радвам се че си решил проблема!

Колегата говори металните облицовки на кабелите на свещите.

Потребителски аватар
RAMIRESS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RAMIRESS » Чет 16 апр 2009 18:37

rudoni, приятелю, вярно е, че ти ме попита за кабелите и аз ти отговорих, че съм пробвал от друг 'Галфонс" и проблемът си остана. В тоя ред на мисли и аз след решението на проблема се питах, каква е вероятността и другите кабели да са били в недобро състояние?!
Е, не намерих отговор и просто спрях да се питам :lol:

По въпросът за сервиза и майстора - най-вероятно всеки по-възрастен софиянец знае къде се намира сервизът на бившето училище "Вилхелм Пик"(сега "Хенри Форд"). Сервизът си го има от време оно... те там. :wink:
Кв. "Захарна фабрика" (предпоследната спирка на трамвая(не си спомням кой номер)).
Който и да попитате там ще ви посочи къде се намира сервиза, защото всъщност входа на сервиза е в една уличка.

Ако някой му се наложи да ползва услугите на въпросния сервиз, моля да има предвид, че не е имало случай, в който да няма поне 3~4 автомобила, затова се записва час!

Успех на всички нуждаещи се, а на не нуждаещите се, по-добре да не им се налага да виждат сервиза отвътре. mhihi

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 16 апр 2009 20:05

радвам се ,че си успял и най вече ,че си ползвал услугите на колегите които са и наш модел на работа !работя в такова училище и направо им завиждам за оборудването . и ние сме на ниво но.... те са водещите. :да:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 17 апр 2009 20:51

Браво Колеги!!!
Много полезна е темата.
Радвам се че си отстранил проблема, обаче за съжаление и аз имам подобен, та може и да ползвам темичката.

Специфичното обаче е, че при мен абсолютно всичко е сменено (смисъл консумативи - кабели, свещи, почистен дросел, филтри, диагностика без грешки, супер майстори - бат Никси и Мишо), обаче машината направо се спъва - та на финала преди да съм забравил :dummy: , става дума за AFT 101 коня 96г.

Проблема се изявява главно при студен двг.

Ако някокой назнайва нещо - да сподели :beer :kissy: :обичам ви

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Нед 19 апр 2009 18:21

Колеги, проблема който имах, и споделих в предния пост е ОТСТРАНЕН!!!
Вчера свалих дебитомера и след старателно почистване с ВД40 днес промяната в поведението е драстична, направо не мога да си позная колата.

Върви идеално във всички обороти, спря да трака авансая явно е подобрила значително горивната смес.

Проверете си дебитомера и го почистете преди да хвърляте излишни пари.

Поздрави и успех!!!

diqn_bs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn_bs » Нед 19 апр 2009 20:39

добре колега обясни ми как да си почистя дебитомера.

balkanmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balkanmen » Пон 20 апр 2009 16:04

Приятелю, аз имах същият проблем, но с пълна инжекция на двигателя.Придърпването го оправиха от дроселната клапа, но колата продължава да няма мощност при ускорение.Можеш да проследиш коментарите по тема:Проблем с инжексията.Продължавам да търся проблема.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Пон 20 апр 2009 19:34

diqn_bs написа:добре колега обясни ми как да си почистя дебитомера.

За съжаление беше тъмно като го свалях и нямаше как да снимам..., но ще се опитам да ти обясня, въпреки че не те знам с кой мотор си и може би при теб не е същото.

При мен дебитомера е Хитачи (малка правоъг. кутийка) и се намира над дебелия маркуч за входящия към двг. въздух. Самия демонтаж е ясен, просто махаш горната част на кутията с въздушния филтър, дебитомера е хванат с 4 винта към нея. След като ги развиеш и го отделиш от кутията има една малка стоманена мрежа, която го предпазва от повреди (твърди частици). Тя се сваля буквално с поглед без никакъв зор. след това имаш вече директен достъп, понеже дебитомера представлява тези двете малки пластинки, приличащи на жи4ки от крушка в едно метално цилиндърче. До тях няма директен достъп, а не ти и трябва. Просто пръскаш вътре с ВД40 докато не лъснат и подсушаваш внимателно.

Това е цялата философия МАЙ :applause: :bishop
Сглобяването е в обратния ред....

Дано съм бил полезен, пиши после да кажеш има ли резултат.
Ако има колеги, да ме поправят в нещо - няма проблеми, при мен стана по този начин доста добре, много съм доволен от резултата.

Поздрави :kissy: :обичам ви

diqn_bs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn_bs » Сря 06 май 2009 23:33

ами аз сам сас 1.6 ГТ 101кс нз как се води двг. а почистването как става и сас какво да не взема да повреда нещо после де си чукам главата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”