xalerrelax написа:на последния колега тоя от софия да му спомена боша е с 20 40 лв по скъп и карам вече 1 една година без да го погледна а тапия монбат сгъна на 7 месец като се застуди и тва нее единична случка имам още хора пострадали от "хубавите"евтини акумулатори толкова от мен,бош сух да не се занимаваш с глупости ейт ва е истината
Ти изобщо знаеш ли какво е сух акумулатор
А по темата - Трябва ти Акумулатор L/W/H 242(245)/175/175 (ако ти предлагат 190мм висок акумулатор задължително тествай дали опира) с борд В13 (борда е задългителен, че без него не може да се укрепи батерията) и десен + и колкото по-голям капацитет и по-голям стартов ток толкова по-добре. В тези размери се правят от 40 до 60Ач. Не бих ти препоръчал марка защото в това мръсно и масово производство изненади идват от всички производители (както приятни така и неприятни). Все пак правят по милиони акумулатори на година Джонсън(Варта-Бош) мисля, че правеха на 10 милиона, а нашенци само правят над 3 ммилиона батерии. Точно по тази причина не бих казал - ей тея са много добри.
Само едно ще те посъветвам: Ако не обичаш да вдигаш капака си вземи тип необслужваем.
!