ключалки стартер и багажник голф-джетта
ключалки стартер и багажник голф-джетта
Здравейте колеги
миналата седмица бях спрял на един паркинг и като тръгвах видях,че някой боклук ми е отворил багажника и ми е взел коженото яко и една блуза
. като се прибрах се загледах и успях сам да си отключа багажника с отверка без никакво усилие.става въпрос за джета 87 набор.понеже нейния ключ е супер износен и искам да си смена патрона на стартера и на багажника,защото от едно голфче (85 набор е то)за части дето имам имам нормален ,по запазен ключ.та въпроса ми е,може ли да се сменат само патроните на стартера и на багажника с тея от голфа и как
мерси предварително колеги.потърсих преди да я пусна темата и не намерих подобна,ако има съжелявам
поздрави 
Re: ключалки стартер и багажник голф-джетта
за стартерния ключ: сваляш корите около кормилото,сваляш кормилото,ключовете на чистачките и мигачите,и вадиш ключа заедно със заключващото устройство.после с него при ключар ,щото се разпробиваше за да се изкара стария патрон.за отзаде не зная,но щом са успели да отворят задната ключалка/която се използва най-рядко и не се износва/ защо си мислиш ,че ще ги спре подобна ключалка,но с 4-5 години по-стара?
P.S.рядко ще намериш голф,който да не се отключи така,както си го описал.
P.S.рядко ще намериш голф,който да не се отключи така,както си го описал.
Последна промяна от poni на Пон 20 апр 2009 21:52, променено общо 1 път.
а колега не става ли направо като сваля волана и след това ключалката с лостчетата от едната кола да ги сложа директно на другата?сми единствената разлика според мене е че голфа има за задния джам но другите неща ще станат ли?мерси.а иначе на джетата ключа е адски изтрит-дори може като е запалена да си се извади ключа без да се гаси.а голфчето съвсем малко е карано и малко е ползвано всичко- то беше на реални около 80 000 но
затова мисля че са по надежни
затова мисля че са по надежни
Последна промяна от boje на Пон 20 апр 2009 21:55, променено общо 1 път.
може,да.аз разбрах,че ще използваш само патрона и затова те пратих на ключар
лостчетата излизат отделно от ключа,така че можеш да използваш пак твоите
лостчетата излизат отделно от ключа,така че можеш да използваш пак твоите
благодаря колега.утре ще го мъча това.остава някой да помогне и за багажника 

свали задната кора и оттам огледай как се сваляше .мисля,че няма да те затрудни.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Ключалката на багажника е още по-лесна за смяна. Махаш кората на врата и изкарваш зегерката. Съветвам те да смениш цялото блокче с патрона, възможно е да имат малки конструктивни разлики.
благодаря колеги багажника вече си е с новия патрон
стария проблема му беше,че като извадя ключа то е толкова клеасало ,че не се показваха зъбчетата и все едно си е вътре още
пробвах да сваля и този на волана ма нещо не стана много точно и ще го мъча тия дни пак.нещо не мога да сваля горната пласмаса която е над ключалката
и само да ви питам като я махна нея,свалих и лостчетата за чистачките и мигачите,развих и щестограма и има ли нещо друго което го държи -смисъл може ли да го издърпам здраво или има още нешо? мерси
пробвах да сваля и този на волана ма нещо не стана много точно и ще го мъча тия дни пак.нещо не мога да сваля горната пласмаса която е над ключалката Re: ключалки стартер и багажник голф-джетта
ако си изкарал и волана нищо друго не го държи.само трябва да завъртиш ключа на заапалването така,че да отключиш кормилото
опааа,май трябваше фланеца на волана и пружината да изкараш?
опааа,май трябваше фланеца на волана и пружината да изкараш?
ми то аз исках първо на голфа да му сваля това пък после на джетата ако счупа нещо да не е фатално
а този фланец как се сваля и тази пружина също ?
аз съм свалил волана и лостчето за чистачки до там,защото дърпах но не излезе и да не счупа нещо 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро имаше тема за вадене на волана. Също и тази е полезна. Разгледай и успех! viewtopic.php?f=6&t=25895&hilit=+%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84
мерси колега следвайки тази тема свалих всичко но остана мисля че фланец ли е какво е ,което колегата сваля с някаква скоба не мога да сваля ,защото нямам такава скоба
има ли алтернативен начин за свалянето му?аз пробвах леко да напъна с щанга но не помръдна а и не напъвах много да не счупа нещо 
като се ползва чук винаги има вероятност да поддаде откъдето не трябва,но риска е малък.и преди да почнеш сложи гайката,че ако хвръкне,фланеца ще излезе през задния прозорец
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”